Thursday, January 31

AdaMU ♥

AdaMU Oleh Najwa Latif  

Merenung ke luar jendela 
Melihat kebesaranNya 
Mensyukuri segala nikmat 
Yang dikurniaNya di dunia  

Kau berikan ku kekuatan 
Untuk berpegang pada jalan 
Walau penuh dengan cabaran 
Ku tahu ku adaMu Tuhan  

Kerna Kau yang satu 
Yang setia bersamaku 
Di kala ku jatuh ku bangkit kerna Mu 
Ku tahu ku adaMu di sisi ku selalu 
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu  

Ku tahu ku adaMu 
Ku adaMu selalu

Siapa yg Xpernah dengar lagu nie? Angkat kaki tangan..hahaha
Bohong La ! Tipu la ! Xpernah dgr kan... lagi2 peminat #SetiaHujungNyawa..

...Semakin Nyue dgr lagu AdaMU, semakin melekat lagu ini dihati...
ohsem la dgn suara NajwaLatif...

Lagu ini, sekali dgr menyentuh rasa... dgr ! dan dgr lagi seperti menberi kekuatan..
kerna, ku tahu ku adaMU... 

Happy Belated Birthday to Arelan & Cikgu Etuza

Sorry ! Sorry ! It's Late...

Happy Birthday to You, cha, cha, cha. 
Happy Birthday to You, cha, cha, cha. 
Happy Belated Birthday Cikgu Etuza 
URL Cikgu Etuza :  http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/
Happy Belated Birthday Arelan...
URL Arelan : http://noruazuran.blogspot.com/
Happy Birthday to Uolls, cha, cha, cha...

"Semoga kedua-duanya dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki yang melimpah ruah, dikurniakan kebahagiaan serta kesejahteraan di dunia dan akhirat. Semoga persabahatan GSF akan berpanjangan" Insyaallah.   

Coretan Nyue: Maaf ! lambat wish, apa2 pun Nyue boleh jadi org terakhir yg wish.. :)




Wednesday, January 23

Carta Hatiku - Drama TV3

...Xnak la asyik bad Mood je ! Kadang-kadang dlm hidup ini kita perlu pandai berlakon gak...sedih jgn nampak sgt sedih, gembira pun perlu berpada-pada... Opss.. celoteh dipagi rabu.

Xde kaitan dgn celoteh, Nyue sebenarnya nak share drama TV3 mengikut CARTA HATI nyue..hehe..

Carta Hati Pertama : Ruby
Sape ada tengok? sengal alam je drama ini...haha


Carta Hati 2:  Setia Hujung Nyawa
Kalu diikutkan drama ini ada di carta pertama tp skang TIDAK lagi sebab cite ini dh kelaut jadinya, nama pun diadaptasi/inspirasi novel..

Carta ke-3 : Janji Shirah
...Nabila tu, Nyue suka lakonan dia. Drama ini sedih ckit..sediakan tisu taw !

Carta ke-4 : Cinta Qaseh
Wawa Zainal, comel sgt...hehe...

Carta seterusnya yg skejap tgk, skjp Xtengok..

Apa kata uolss...??
Nyue itu je drama dihati buat masa skang, al-maklum lah rumah xde astro..hehe

Coretan Nyue : Last day keje, Cuti & balik kampung... Xsabarnya...

Tuesday, January 22

Be brave !

Sumber : FB
"Kesilapan adalah bukti bahawa seseorang itu telah mencuba melakukan sesuatu perkara/pekerjaan. Kesilapan mengajar kita tentang apa yang perlu kita pelajari selepas itu"

:. Jangan pernah mengalah/ berputus asa .:

Wednesday, January 16

#LUAHAN


Uolls semua sihat ke?? Hope korang semua sihat & gembira sentiasa.

Sorry ! Semakin banyak keje, semakin stress lah. Tambahan skrg, partner keje Nyue 'Si Benz" dh d'transfer kat Compny lain. Untung la si Benz... 

Hari ini dh 16hb, aduss ! terasa xmenang kaki tangan..
Banyak keje 1 hal ! Silap je, sakit telinga/sakit jiwa/sakit otak jugak
Xcukup dgn itu, asyik komen itu, komen ini...ahh !! nasib badan... Cobaan!

#LUAHAN
-Sorry ! korang la terpaksa baca. (abaikan)

Coretan Nyue : Nyue BW 2/3 blog je sehari...mcm kura-kura dah !

Monday, January 14

Maafkan Aku - Last Minute

OST #SETIA HUJUNG NYAWA

Maafkan Aku - Last Minute 

Dan apa
Yang kau mau kan dari ku
Telah lamaku kata
Yg ku cinta sepenuh hatiku

Sampai bila
Harus aku menunggu cinta mu
Dan pabila ku sedari
Kaulah yg pertama..kucintai

Maafkan lah diri ini
Jika takdir menjemputku dahulu
Hanya saat ini yg dapat menemanimu

Dengarkanlah sekali lagi
Jika kau tak percaya pada diriku
Bilaku berkata,
I said i love youu..  

e3 sebelum ni, Nyue sgt teruju...
PART 2 #2 : Posto... Posto...

...Sebelum & selepas rsnya berbeda yea (Indo gitu). Nyue teruja cz kita semua tahu drama adaptasi longgar dr novel. tapi sebaliknya Nyue rasa..."50-50" @ " Ahhh' biasa je" haha...

Coretan Nyue : Maaf yea kekawan, kekangan masa skrg, slow2 BW ni..

Wednesday, January 9

Happy Birthday Kak M ♥

Hari ulangtahun kelahiran ahli GSF...

... aka Ibu Khalish, pemilik Blog :
[klik banner]
Happy Birthday to You, cha, cha, cha. 
Happy Birthday to You, cha, cha, cha. 
Happy Birthday Dear  Kak M...
Happy Birthday to You, cha, cha, cha.

"Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki yang melimpah ruah, dikurniakan kebahagiaan serta kesejahteraan di dunia dan akhirat. Semoga persabahatan kita akan berpanjangan" Insyaallah.   

Coretan Nyue : Happy Besday to my ofismate "Cik Yana"... rupanya sama tarikh dgn KAK M..hehe

Tuesday, January 8

Posto..posto...


e3, lepas...

so, pagi ini.. 11.30am... Posto..posto...
jeng ! jeng ! jeng !


Novel Setia Hujung Nyawa karya Fatin Nabila dah sampai kat tangan Nyue..
Aww... Xsabar..xsabar...xsabar nak mentelaah ni..

kat TV, masih episod sweet tp kata hati Nyue, episod duka mereka akan berlaku... Ohh ! babak sedey mungkin bermula hr ni, @ mungkin esok... wait & see laa..

Coretan Nyue : Tq Mama Arina, hari ini Nyue melaram dgn tudung purple pemberian mama... 


Monday, January 7

Ini cerita Kami - 1st Gathering GSF Terbaik

Bila dah sampai kat Kak Long Chalet, Kami pun terjah masuk bilik… next e3, akan diceritakan suasana chalet dan Bilik yea..  

Rehatkan penat skjp, mandi & solat…aktvt bermula.. 
1001 ragam ant. kami memeriahkan lagi suasana kat Kak Long Chalet yg sunyi sepi. Gelak tawa sentiasa bergema… 

Klik ! Klik ! Klik ! Candid time Games..
Candid ! games tergendala sekejap… Khalish jatuh..
Kak M, tgh tenangkan Khalish  
Kump. A juz menangi satu games je…bab kata Mama Arina sbb first game menang, terus dh riak !..heheh so Pemenang keselurahan games dapat kat kump. B 
–Tahniah-                              

Candid putera & puteri
Khalish, Putera Kak M
Nur Afeya Alesya, Puteri Mama Arina
Nur Fathiyah Alesya, Puteri Mama Lela
Apabila maghrib, kami bersurai dan masing-masing balik ke bilik. Mandi dan solat. Kemudian, kami bergerak ke tempat BBQ.. 
Tukang BBQ, Suami Mama Lela & Mama Arina
Tibalah time utk berjamu selera, w/pun time ni masih terasa kenyang.. selepas makan, haa…karok..karok… akk Deq, retis pertama yg menyumbangkan suara..wow..merdu… kemudian, mama lela, nur, ai dan ayu.. nyue backup retis je…hehehe…  

Surprise !!!! Happy besday to suami mama arina..  

Kemudian kami bergerak ke bilik, Kak M, Ai dan Nur… Sepatutnya, sesi pertukaran hadiah dan hamper dilakukan esoknya tp kami mengambil kata sepakat utk terus lakukan pada mlm itu juga..  

---> Gambar part karok & pertukaran hadiah bleh rujuk Link kat bawah yea :
  1. http://miszpinkies.blogspot.com/2013/01/moment-indah-gsf-1st-ghatering-at-melaka.html
  2. http://norumara.blogspot.com/2013/01/gsf-gathering-melaka-pulang-bawa-hadiah_4.html
  3. http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/12/1st-gathering-group-segar-follower.html
  4. http://cutemama-lelamaisara.blogspot.com/2013/01/bila-mimpi-jadi-nyata.html
  5. http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2013/01/sayang-gsf-1.html
  6. http://mymatatajam.blogspot.com/2013/01/gsf-1st-gathering-melaka.html
  7. http://cahayacita2.blogspot.com/2012/12/terima-kaseh-semua.html


Saturday, January 5

Gara Novel, Aku Penasaran

...dah beberapa hari e3 Xberupdate ! Xsempat nak menaip e3, ada je keje... Apa2x Nyue tetap curi-curi blogwalking kat blog uolls...

Permulaan tahun baru ni, mood membaca novel membuak-buak..ahaha. Gara-gara Nyue menonton "Drama Setia Hujung Nyawa" korang mesti tgk jugak kan...?
Drama bersiri 24 episod " Setia Hujung Nyawa" di slot akasia TV3, pukul 7.00malam.  
Drama terbitan Suhan Movies & Trading Sdn Bhd ini membariskan pelakon seperti Amar Ashraf (Zain Hakimi), Nelydia Senrose (Ersalina)
Nelydia & Amar (gandingan yg secocok)
Serta beberapa lagi pelakon spt, Zila Bakarin (Datin Adibah), Raja Ema (Puan Haliza), Talha Harith (Hadi), Sura Sojangi (Sofea) dan Hairul Azreen (Iqram).

   Drama SETIA HUJUNG NYAWA ini diadaptasi daripada novel karya Fatin Nabila 
Sinopsis 
Pengantin perempuan lari? Zain Hakimi panasaran. Seseorang perlu menggantikan tempat Sofea demi maruah keluarga. Datin Adibah kalut mencari bakal menantu bidan terjunnya. Kala terpandang Ersalina Imani, hatinya terus terpaut. Gadis itu segera dilamar. Haliza menerima lamaran untuk anak gadisnya atas sebab tertentu. Juga demi menyelamatkan maruah keluarga. Ersalina terpaksa rela. Dia dinikahi Zain yang langsung tidak mencintainya. Namun, status isteri membuahkan kasih yang bukan sedikit. 

 Zain cuba menyemai cinta untuk si isteri. Apatah lagi Ersalina terlalu baik melayaninya. Lalu, kasihnya melimpah di hati. Kala berhasrat menyambut cinta Ersalina, isterinya disahkan mengandung. Sedangkan dia belum pernah menyentuh isterinya itu. Kepedihan ini amat dalam lukanya. Ersalina merelakan kemarahan dan amukan Zain. Bibirnya tetap tersenyum biarpun hati luka dilapah. Sewajarnya hukuman ini diterima kerana memang dia bersalah. Tekadnya untuk setia pada Zain takkan dicalar walau apa pun yang terjadi. Dia ingin setia hingga ke hujung nyawa. 
- (sumber - Alaf 21)

Cam best kan? plus dgn dramanya yg melekat kat hati...amboii ayat mak ngah ! Terus Nyue tercari-cari Novel ini..huhu..Nmpk x Nyue punyalah semangat giler ! 

Kronologi perjalanan Nyue mencari Novel ini, Tq FH..
..dr kinokuniya (KLCC) --> ke MPH (Mid Valley)--> sterusnya SKH Books (Aeon2)... Harapan menjadi layu :( 
.....(Status kat FB Nyue, frust taw !)

hehe...gara-gara status itu juga, ad kwn yg memahami sudi tlg... Lgpun dia mmg tahu yg Nyue cr biarpun xmention..ehehe... Dia ini,Kwn sek Nyue ni.. dia tggl kat Shah Alam & kebetulan dia ad kwn yg keje kat karangkraf..

So, smlm dia dh poskan novel itu...Yeahhh !!! mayb isnin baru dpt...Xsabar..xsabar..xsabar..

----

Cerita ke-2, semalam kebetulan Nyue ad meeting kat KLCC..
Lps settle semua keje...Nyue bergegas ke kinokuniya...hehe
Niat hati nak cari "Novel Kekasih Halal"
Cari punya cari...Xde !

Lastly, Nyue beli novel ini...
...balik keje ini, Nyue nak baca la..eheheh...

Selamat berhujung minggu yea...

Thursday, January 3

Seksanya Xde AIR...

-------------
Pengumuman Penting kpd
Harap Maaf yea ! Kelewatan gambar dr Kamera Nyue...Xdpt nk transfer ag !
Maafkan sy..peace 
------------


“Permulaan Tahun Baru dengan pengalaman baru yang haru biru, kacau bilau dan cacamarba”   

...nak tahu kenapa???

Kerna...

"Pagi semalam, rumah Nyue Xde air..woooo

dlm terpaksa yg luar biasa... 
Nyue bw beg galas ala nak g gathering kat Melaka..
semuanya gara-gara nak p mandi kat Ofis !


...Balik petang semalam, tawakal je la..
sampai rumah bergegas check air kat singki & bilik air..
Hampa ! Air masih Xde... 

Terus rojer kawan...mmg dh plan, kalu Xde air juga,
akan p duk rumah dia..hehe

Alhamdulilah, tepat pkl7.30pm
...Air dh mula ada...

"Kini Nyue mandi manda sepuas hati....."

Wednesday, January 2

Wordless Wednesday #32


Coretan Nyue :  Filem CZ12, Nyue dan FH tgk pada malam tahun baru. Patriotisme Penuh Aksi yg superb! diselitkan dengan humor yg bersahaja. Best.


Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...