Saturday, June 29

GOMO KLATE GOMO!

***
Yes! Alhamdulilah... Dua kaki pemain TRW dah masuk gelangang Final FA. Jadi, selangkah saja lagi kaki pemain TRW untuk menjulang Piala Fa. Kenapa selangkah? haha.. sebab yg selangkah lagi milik pemain JDT. Penentunya pada malam ini, tengok jgn xtengok (pd yg berminat laa). 

Usah ditanya hati ini milik siapa. hahaha.. 
kalah atau menang hati ini hanya setia pada TRW
***

Thursday, June 27

Swordman

Asyik-asyik drama melayu je yg Nyue update.. Haa! sape ada tengok chinese drama nie..
Swordman
Nyue mmg layan juga cite nie.. best juga! berkungfu bagai..eheh
Setiap isnin-jumaat, pkl8.30 di 8TV

Sinopsis dr m'google
The story is about friendship and love, deception and betrayal, ambition and lust for power. In the middle of it all is, Ling Hu Chong, an orphan who is the senior student of Yue Buqun, leader of Huashan Sect, and the protagonist of the story. The story deals with his journey and development as a swordsman and his witness to the various intrigues which take place in the martial world of the story.

***

Wednesday, June 26

Drama Dewi Lasak

W/pun keadaan masih berjerebu, tetapi keadaannya lebih baik drp semalam. Alhamdulilah. 

Ada tengok ke? Bagaimana puashati ke tidakk?? hehe.. 

Nyue cuma nak cite Ending Drama Epilog Cinta Khirana yg agak suspen. Pembetulan, Hero dan Heroin tak mati.hehe.. so Happy Ending. #Ohmytypo.. 'Epilog ejaan yg sebetulnya'. Baru Nyue perasan.. abaikan !!! 

Nantikan drama baru malam ini. 
Jangan lepaskan peluang menyaksikan Dewi Lasak menerusi slot waktu terbaru Aksi, setiap hari Rabu jam 9.00 malam di TV3.  

'KFC 40th Anniversary Special Promotion'


Jom serbu KFC outlets yg berdekatan..

Berkenan plak tgk termos tuu! Beli termos dapat free 1 Snack Plate Combo.. gak-agak berbaloi ke tidak? hehe 


Tuesday, June 25

Episod Akhir Drama Epilod Cinta Khirana & Masterchef Selebriti Malaysia 2

 Pastikan anda dalam keadaan sihat walafiat tika mbaca entry ke-2 hr ni !!! Aduhaii bikin suspen je kann.. sebenarnya kalau tak sihat llari laju-laju ke klinik or hospital dan dating sekerap mungkin dgn doktor yg encem or lawa or beli ubat kat farmasi yg berhampiran. Dalam keadaan yang berjerebu ni, mmg senang sgt2 nak dpt penyakit. So, pakailah Mask, ketika dimana, bila atau dengan siapa..ehehe

Ketika berblogwalking pun seelok-eloknya pakai la mask jugak !!! hehe Jangan marah yea..Opss

Wahh! kak ton dan abg ton semua sibuk taip menaip pasal Masterchef Selebriti Malaysia 2. Mana tidaknya, malam ini adalah penentu siapa pemenang antara Syura dan Celina. Hurmm.. Nyue sebenarnya bajet Cik Ta yg menang tp itulah sebaliknya. Btw, Syura dan Celina dua-dua ada potensi utk menang. Selamat panaskan dapur buat Syura dan Celina kita, Masak sodapp3x yea..

Episod akhir Masterchef Selebriti Malaysia 2, confirm2 Nyue xdpt tengok. sob3x..

So, Nyue akan tengok Episod Akhir Drama Epilod Cinta Khirana, pukul 10mlm ini. Drama ini bagi Nyue lebih best drp Drama Teduhan Kasih. Bagi peminat Drama Teduhan Kasih, jangan cepat melenting yea.. Tetiba plak suka tengok lakonan Nazim Othman dan Tahsa Shila, not bad..huhu Haa..Preview Episod Akhir Drama Epilod Cinta Khirana semalam seperti Hero dan Heroin Mati jerr.. ahaha.. Hope sebaliknyatetapi kalu mati pun, Xde masalah sebenarnya..Xakanlah nak Happy ending je kann.. Nantikan diTV3.. Jeng ! Jeng ! Jeng !

Berapa banyak "Sebenarnya daaa...."

Kalau ad tersilap taip, Maafkan nyue..mengejar masa sebenarnya coz FH, dah menunggu kat bawahh.hehehe... BYE

Allah SWT lebih menyayangi Ayah #3

Dan tibalah waktu ajal bertamu 
Penuh ketenangan jiwamu berlalu 
Linangan air mata syahdu 
Iringi pemergianmu  

"Saat dengan Ayah yang semakin jauh di telan waktu... 
Kenangan lalu bersemadi dalam jiwa ini... Kekal bersemi "

Jika dihitung masa itu, "100 hari arwah Ayah telah kembali kerahmatullah kian terasa.." Moga kami sekeluarga tabah dan terus istiqamah menjalani hari-hari akan datang..

Al-Fatihah buat arwah Ayah dan mereka yang telah meninggal dunia..

***



Tuesday, June 18

Ceritaku, yang membosankan

Kini ku menyapa lagi, dtg menaip sepatah dua kata sebagai entri pembuka bicara dan mencuri masa sahabat blog utk menbaca seketika. Mudah kata bukan caraku, hanya menyusun kata menghibur duka lara.. ahak3x

Dengan muka yang sedikit BLUR.. BLUR.. aha! nak taip apa yea.. 
Kita pot pet pot pet psl .. Haa !!!

OK! First cakap.. Xsabar.. Xsabar nk tgk part Ehsan & Iffa nikah hari ini, dari minggu lepas ag tunggu..penott deng menunggu..fuhh #TEDUHAN KASIH

Drama ini Nyue xpernah termiss tgk #KISAH CINTA.. Korang tgk x? sempoi jer layan drama ini, tambah2x bila lakonan Sam dengan Fazura..sesuai u all..ehehe

Drama frevet juga ini, #EPILOG CINTA KHIRANA merupakan adaptasi Novel Mencari Jalan ke syurga karya Hasliza  Ismail yg dilakonkan oleh Tasha Shila dengan Nazim Othman. Setiap selasa-Khamis 10mlm, terpacak depan TV3   

Ada juga 2/3 episod termiss.. tapi apa nak risau “TONTON” kan ada…eheh drama #CINTA JANGAN PERGI tapi 2/3 menjak nie myakitkan hati plak tgk Lea suraya & Khalil.. whatever ! Nyue suka tgk Elina dengan jaydee..ahahha..ag sweet2x..   

50% tengok/50% xtengok.. drama #SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA.. Malas nak cite panjang lebar! tersepah sinopsis kat google..opss  

Biarpun rumah sewa Xpasang astro, tapi Nyue dah start tgk secara online drama #MISIKU KUZA suka plak dengan lagu #ROMAN nie.. Nyanyi ckit..  
Dapatkah kumilikimu Misiku Kuza 
Setia bersama denganmu selamanya 
Pegang tanganmu, hidup denganmu 
Nantikan aku  

alalal…lala..

***
Haa.. ini bukan pasal drama yea.. Ex-ofismate Nyue, si Benz tuu.. dia dh nak kawin.. Semalam dia ad dtg ofis bg kad jemputan.. Insyallah Xde aral melintang Nyue dan Yana pergi kenduri dia kat Ipoh.. Bos nak sponser penginapan.. apa tunggu lagi! hehe

Ceritaku, yang membosankan

Wednesday, June 12

Wordless Wednesday #35


Yes ! Wordless Wednesday #35 today.. hehe

Ada yg berminat > tinggalkan email kat kotak komen 
yg cm Nyue buat ini harganya RM15, murah jerr..
Opss ! ini bukan hasil seni Nyue..ahaha

Tuesday, June 11

Hai hai..

Ad orang ke tidok? Mak aihh!! berhabuk sakan blog Nyue nie... minta kain, nak lap lip lap..hehehe Setelah sekian lama bertapa genap 2 pernama berada di dalam gua.. Hari ini Nyue kembali, kembali ala 'Chipsmore" 
Mood : kejap ada kejap lesap !!Zappp..

Maafkan saya! Maaf kann sayaa.. ditujukan terutama sekali utk group GSF Nyue, kerna dh lama Nyue Xmelawat sahabat2 blog Nyue.. Rindu dengan kalian.. diharap ad yg mengingati "Kemak" tetiba nk guna sarawak.. 1Malaysia katakan..

Cite psl 1Malaysia..wahh! ofis Nyue skang ada  pkerja korea "Annyeonghasaeyo.. ahahah, tuu je la yg pahamnye..biarpun tgk Running Man beratus episod..hehe.. ensem taww..

Mukadimah pagi selasa :)

"Doa Nyue utk sahabat blog.. diharap kalian sihat walafiat dan berbahagia sentiasa"


Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...