Monday, September 30

itu je caranya...



Terima kasih kat Kak Deq dan pengomen2 mgenai cadangan bg hilangkan calar itu. 

So, jalan penyelesaian yg paling baik ptg ni hntr cat ke bengkal dan  itu je caranya nk hilangkan calar atau nyue biarkan shj calar tu. Tetapi, xsanggup la nk calarkan hati mak.. adusss..

Terpaksa kuarkan modal dlm RM350 juga, terpaksa la jimat2 utk raya.. Sabar iye Nyue, senyum..

Semoga dipermudahkan. Amin

Friday, September 27

Gambar Baby Myvi kena calar !!!

Selamat Pagi Hari Jumaat Semua Blogger...

Berbalik isu semalam, 

Ok Fine. Alhamdulilah, sakit hati itu dh beransur hilang. Muhasabah diri sebaiknya. "Skop production lagi teruk kena rompak, 4.5 juta tuu" tetiba Nyue nie kenapa haa... 

Tak best juga, cakap baby kne calar tapi Xde pon gambar2 sebagai buktikan :
Ini pandangan pada pintu belakang.. boleh dia toreh menoreh dua line ag tuu.. sakit plak hati kita !!! 
Ini plak dr pintu depan ke finder...
Bukan agak2 nampak dh, tetapi tersangat2 nampak torehan itu..
Kalu nk menoreh sekali pon pegi la cari pokok getah or apa2 pokok.. Xpon toreh je line kat badan sendiri. 
Ok. Sabar Nyue..

Haa... yg peliknya... Kenapa dlm banyak2 si pendajal ni pilih MYVI.. Heran plak! hampir yg kena toreh ni kete myvi ulloss.. semalam pon time nyue otw g parking, tgk2 myvi kuning pon kne toreh juga, satu line je.. Xthu la yg dia tu kena bila?? 

bahaya la dgn pendajal @ si psiko niee...

Suka la si psiko ni mengisi masa lapang dgn toreh kete org sbb kat parking tu xde cctv, pak guard plak meronda sejam sekali...

Surat report Nyue lupa nak snap gambar... 
FH yg report, dia kata senang kalau jumpe si psiko tu tibai dlu cukup2..

Sekian dlu info terkini drp si tuan calar -Smile -

Thursday, September 26

Baby Myvi kena calar !!!

Selamat pagi semua kenalan blogger nyue. Hari khamis, senyum sampai ke telinga yea..

Mood kus kus nie!! keciwa tahap dewa dah nie !! Xthu la kenapa, ad org yg sgt2 busuk hatinya, mayb dengki or apa2 je la seangkatan dgnnya calarkan baby myvi nyue.. uwarghhhhhhh!!! Sedeyy tak berlagu dah nyue nie. 

Bukan Nyue sorg yg kne, ad sorg ag akk yang turut menerima nasib yang sama. Sabar lahh akk, kita senabis agaknya... tetapi calar akk itu, takde lah sebanyak dan sepanjang nyue kena taww!! mendidih rasa...

Ntah la pedajal itu, calar pakai apa.. agak2 dgn duit syiling xpun dgn kunci. Jenis apa punya org la, pelik sepeliknya kot! Dugaan dugaan..

Sabar itu sabar, redha yg susah ckit... masih terkejut. Nasib la bdn nyue. Mak nyue xthu ag nie, adusss... biarlah dlu, hope ikhtiar FH nyue menjadi la. amin. amin.

Kalau ada yg pernah terkena calar ni? kongsi2 la cara nk hilangkan calar itu.. Hope sgt.

Tuesday, September 10

Asmara Luna

Selama Petang Uolss !! tgh busy siapkan keje yea.. hehe
Ghinduu ghiduan dgn korang, winduuu nak menaip biarpn xtahu apa yg nak ditaip.. motif?

Nyue xtahu nak memulakan coretan bermula drp mne.. lost! totally lost !! Btw, Nyue sihat walafiat... aik! Ada org tanya ke? haha..

Uollss.. skang nie, Nyue tgh angau tgk Shukri Yahaya aka Habib. ohh sweetnyee.. (hope FH xgodek blog nyue, dan baca statement nie) haha... Sorry !

Siapa Habib? Xkan xthu nie.. mesti xlayan samarinda kat TV3 la tuu..
Nie Habib, nama watak dlm Asmara Luna.. @ nm sebenarnya Shukri Yahaya..

Drama Asmara Luna
Bagi Nyue, drama nie simple, tapi memberi impak yang berkesan dalam penceritaan. Mmg seronok la tgk drama nie, tgk watak sweet Luna dan Habib.. (www.tonton.com.my) Sinopsis yang lebih padat tanya Pak Cik Google yea.. 

Siapa Luna? eheh.. Siapa lagi, kalu bukan Siti Saleha. 

Kalau diikutkan sinopsis semalam, Episod 8.. mmg sweet tgk Luna dan Habib. Nak tahu kenapa? Kenalah tgk.. jeng3x !!!

Si lelaki yang sorg lagi tu, kita abaikan je la. Jahatnye Nyue nie !! haha.. 

Bagi Nyue ending drama nie Luna dgn Habib, tetapi dah namanya drama.. mcm2 boleh terjadi so kalau diakhir drama ni Luna dengan si lelaki yang tidak disebut itu,.....huh ! Nyue adalah org pertama yang frust, frust gilerr....

Haha.. sbelum nie Nyue Xperasan pon kat si Habib nie.. rupanya2, dia ada jugak berlakon dlm ruby & Juvana.. tp siyes mmg Xperasan pon kewujudan dia..hahaha..


Sekali imbas muka Habib nie seakan dengan pelakon Filipina kan, Jericho Rosales itu bukan Nyue yg kata.. dgr org lain yang kata..haha.. hope bakat habib terus bersinar..cam melekat plak dgn nama Habib nie kan.. Habib pun Habib la kan.. Jgn marah yea Shukri Yahaya :)

 bubye...

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...