Monday, February 16

Rindu..

Assalamualaikum..

Rindu..
Saat ku tatapi blog yg kian sepi..
Rindu.. pada setiap ayat yg ingin ku sampaikan..
G.S.F, apa khabar kalian..

Feb 2015..

Sebulan yg lalu... Alhamdulilah, sy dah jadi isteri dia. Kesibukan masa yang mengerjah diriku. Banyak cerita yg tidak terdaya nak ku coretkan. Yg lepas biarlah berlalu. Fokus kita hanya hari ini dan hari mendatang. 

Sangat terkesan dengan kenangan semalam. 

Monday, June 2

Masalah Kulit Muka Semakin Pulih


Half a year is gone. Arghh !! terasa cepat masa berlalu kan? Dalam pada itu, 2 BULAN juga nyue bermasalah dengan kulit muka, dengan jaragat mula nak bermastautin dan jerawat yg kembali bermaharaja kat muka. 

Nyue dah STOP pakai bio-essence. Bukan bio-essence tidak bagus tapi kulit muka nyue yang tidak sesuai dengannya. Bagi pengguna bio-essence jangan cepat melatah andai terbaca entry nyue. 

...tetapi Alhamdulilah, masalah itu semakin hari semakin baik sekarang. jerawat yang naik bagai cendawan selepas hujan dah mula beransur hilang. Masalah jeragat pula, masih dalam pemerhatian. Diharap produk baru yang nyue guna dalam 2minggu ini dapat memberi perubahan pada jeragat juga. Yang itu nanti nyue kongsikan pada next entry.
2/6/2014 ( 4:37PM )
Maaf !! gambar sangat sangat tidak menarik ahaha.. biasa la guna hp cap ayam. Cuma nak tunjuk si botol biru, itulah produk baru nyue. sangat best, cuma spray kat muka atau bahagian yang bermasalah. Nyue sekarang tidak kira masa, spray sesuka hati hehe..bau pon sangat harum. Harga mampu milik, yang berminat boleh tinggalkan komen. 

Nyue hanya nak berkongsi sesuatu yang baik untuk sesiapa yang mengalami masalah seperti nyue. Nyue cerita daripada pengalaman sendiri.

Sekarang ini, nyue cuma guna pencuci muka dan si botol biru. Toner, krim dll semua dh tolak tepi, sedikit masa lagi masuk tong sampah. Krim bio-essence dh sedekah kat kawan. Sebut pasal pencuci muka, nyue guna PRODUK SIMPLE (kind to skin).
gambar curi google - Nyue guna pencuci muka je (sebelah kiri)
Itu sahaja setakat hari ini, see u... Byee

Monday, May 19

kebabom!! Jeragat + Jerawat

Tarik nafas.. Hurmm.. OK!  straight to the point... Uolls dah baca Jeragat - Part 2 kan?? Review nyue pada awalnya baik tetapi itu hanya keindahan yang sementara... 

Selepas sebulan lebih berlalu... effectnya sgt kebabom !!!
Ini bukan drama lagi !!! Rasa nak nangis tgk cermin.. uwarghhhhh..

Bukan lagi masalah jeragat, sekarang nie jerawat kembali bermastautin kt muka nyue sob..sob.. Part yg nyue bulat2 merah itu semua jerawat2 baruu.. sob..sob.. satu muka berjerawat.. Satu hal plak nk merawat jerawat itu.. Dugaan.. Cobaaan.. dugaan...

Dah rasa ketakutan nak tgk muka sendiri kat cermin.. lagi2 time cuci muka rasa luar biasa je gunung2 niee.. Haippp semakin teruk gamaknyaa... bukan kat muka je, kat leher pon dah berjerawat.. mengamuk kot jerawat niee ngn nyue.. hehe

Nak cantik bukan main susah, tetapi nak buruk sekelip mata jee..ahahaha.. (bleh lagi ketawa) ketawa kecewa niee.. 

Kulit muka nyue sememangnya tidak sesuai dgn Bio essence (bagi Combination Skin) Part jeragat nyue rasa ianya membantu dan ada perubahan. Nyue TIDAK BOLEH nak teruskan guna bio essence TAKUT abis kulit muka nyue ditumbuhi gunung ganang yang luar biasa

Moral of the story, jangan berputus asa.. cuba lagi dengan produk lain (klise sgt! realitinya nyue pon xthu nak atasi masalah ini bagaimana... Hurmm..)

Wednesday, April 30

Jeragat - Part 2


Kaku sekejap! tak tahu cmnr nak mulakan entry pertama nyue pada akhir April 2014. Btw, hari ini nyue terasa rajin nk sharing2 dgn uolls tentang produk pilihan yang mana nyue pilih untuk...?? ingat lagi tak??

Untuk menghilangkan jeragat.

Hampir sebulan nyue dok pikir.. pikir.. survey.. survey pasal jeragat!! Then, akhirnya nyue pilih  Bio Essence Tanaka White. Ini pon kiranya pilihan terakhir, sememangnya dah  tiada pilihan lain.. ahaha.. Balik kerja terjah watson, hampir sejam nyue buat #drama dalam watson. 

Pegang.. letak.. pegang letak !!! pikir sekejap, betul ke pilihan aku nie? Aduss.. bukan main susah nak buat pilihan nie. Pejam celik, pejam celik..tarik nafas then tawakal terus g kaunter bayar. Abis #drama.
[ Time nie, nyue cuma beli pencuci muka je kot! ahaha.. ] 

Nyue pakai Bio Essence Tanaka White (BETW) nie awal bulan april. Dalam seminggu nyue cuma pakai pencuci muka sahaja.. Lepas itu, nekad beli krim. B4 itu nyue ada juga baca review pasal BETW.

Tapi, drp review yg nyue baca.. produk jenis whitening tidak sesuai utk kulit yang berjerawat, nanti bertambah2 jerawat. Itu yang nyue takutkan... So far.. alhamdulilah lagi setakat ini baik baik sahaja. Bagi nyue, krim malam BETW sangat best. Cubalah.. 

Mencegah itu lebih baik dari membiarkan sahaja tanpa sebarang tindakan. Jeragat tidaklah hilang dengan mengejut ehehe ...tapi semakin hari kelihatan semakin pudar. Parut jerawat pon boleh pudar juga. 

Sama-samalah kita berikhtiar

Mood Happy nak balik kampungg.. hoore..horee..

Thursday, February 27

Alamak Jeragat la plak!


Alamak Jeragat la plak!  #tetiba 
Haip!!! salah Nyue juga... makeup tebal2 jauh sekali, makeup biasa2 pun susah, cuma pakai bedak ngan pelembap bibir... CUKUP #janji jerawat xde 

Berpisah dgn jerawat, jeragat plak dtg nk berteman..
Nyue dh survey bermcm jenis produk muka untuk menghilangkan jeragat.. ahh! bnyk sgt2.. tgk testimoni boleh kelabu biji mata.. semuanya wow2.. cantik2 jer..

Antara dlm list Nyue :
Mira Q - House of Healin
Bio Essence Tanaka 4X FLawless White Serum
Set Sendayu Tinggi
Antaranya.. kalu nk nak listkan produk kecantikan kat malaysia nie 3hari 3malam belum tentu siap eheh.. Tak buat keputusan ag nak beli yang mana..?? harga semuanya mak aihh.. mahal gak.. sabar je laa..

Kalu ad produk lain yang Nyue terlepas pandang.. gthu laa... 
Xpun yg pernah ada jeragat dah dh berjaya menghilangkannya kongsi2 la dgn Nyue yeaa...
Hope ada yang membantu.. :)

Salam sayang semua

Thursday, February 6

Haip !! Risau deng..

 Haip !! pejam celik dah hari ke-6 pd bulan Februari kita yea. Sekejap je masa itu berlalu, Usia plak kian meningkat. Lumrah rentetan kehidupan kita sebagai khalifah Allah swt.

Kawan2x, sorg.. sorg dah mula melangkah ke alam rumahtangga. Ada member tu anak dh besar, ad lagi siap nak dapat anak ke-2 dah. Haipp !! Turn nyue nie bila laa? Sebelum ni xde lah terasa sgt tapi dua menjak nie atuk dah mula bersuara... Haipp !!

Risau deng...

Sabar yea atuk, tgh usaha kumpulkan duit nie. Semoga dipermudahkan cara dan jalan utk kami. 

Monday, January 6

Hello 2014* Life as usual..


..Ditambah, ditolak ok! dah 2bulan tuan blog hilang. Blog pn tak beberapa nak suam. 
Hello 2014 !! Happy New Year to Everyone......!!! Life as usual.
Jeling kelender sebelah.. hehe hari ke-6 dah. Hurmm..  tak terkejar dek masa yg berlalu.

So, selamat menjalani kehidupan yang lebih baik pada tahun baru ini utk tuan blog & semua blogger terutamanya GSF, rindu kalian.  Fuh! formalnya... mayb nyue lama menaip entry.  Kalu ad perancangan gathering GSF lagi, invite saya. Muktamad. Ahahak!..

Jumpa lagi. Bye...

Monday, October 7

Filem KL Gangster 2 & Drama/Novel Love You Mr.Arrogant

Alhamdulilah, Selamat pagi semua...
Nyue skang tgh menghitung waktu nk balik kampung, wah! xsabar niee.. xpe la, raya xlama pon janji bleh balik jugak kan.. sedey noo.."Khamis, nyue da msk keje..huhu

Uolls da p tgk ke Filem KL Gangster 2...?
Ini bukti. Nyue support filem melayu berkualiti. 
Nyue xtgk pon yang disebotaj tu.. Xde feeling pon nk download dan tgk. Dr awal2 lagi dh plan dgn Yana dan partner masing2. Alhamdulilah. 

Sememang kalu tgk yg disebotaj itu mmg laa free kan tp untungnya si sebotaj itu xkuar peluh pun buat keje, hasil berlipat ganda. Yg satu pihak lagi, siang malam bertungkus lumus bekerja, hasilnya dirompak.. Tak kena ats batang hidung sendiri, kita xrasa kesan nya...

"Everything Happens for a Reason"

---

Cerita ke-2, Akhirnya Nyue berjaya abiskan bacaan "Novel Love You Mr.Arrogant" dlm beberapa jam je.. Fuhh, xde skip2 ok... #Puashati
Tekun kan? hahaha...

Selepas "Drama Cinta Jannah" Nyue da xnak tgk drama melayu. Sgt2 kecewa dgn drama itu. Tp alih2 sangkut jugak dgn "Drama  Love You Mr.Arrogant"
Hope ending drama ini sebijik dgn novel laa..hehehe...
Tgk je pelakon biasa2, tp not bad jugak.. selamat menonton

Pilihan ditangan anda..hehe

Monday, September 30

itu je caranya...



Terima kasih kat Kak Deq dan pengomen2 mgenai cadangan bg hilangkan calar itu. 

So, jalan penyelesaian yg paling baik ptg ni hntr cat ke bengkal dan  itu je caranya nk hilangkan calar atau nyue biarkan shj calar tu. Tetapi, xsanggup la nk calarkan hati mak.. adusss..

Terpaksa kuarkan modal dlm RM350 juga, terpaksa la jimat2 utk raya.. Sabar iye Nyue, senyum..

Semoga dipermudahkan. Amin

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...