Wednesday, April 30

Jeragat - Part 2


Kaku sekejap! tak tahu cmnr nak mulakan entry pertama nyue pada akhir April 2014. Btw, hari ini nyue terasa rajin nk sharing2 dgn uolls tentang produk pilihan yang mana nyue pilih untuk...?? ingat lagi tak??

Untuk menghilangkan jeragat.

Hampir sebulan nyue dok pikir.. pikir.. survey.. survey pasal jeragat!! Then, akhirnya nyue pilih  Bio Essence Tanaka White. Ini pon kiranya pilihan terakhir, sememangnya dah  tiada pilihan lain.. ahaha.. Balik kerja terjah watson, hampir sejam nyue buat #drama dalam watson. 

Pegang.. letak.. pegang letak !!! pikir sekejap, betul ke pilihan aku nie? Aduss.. bukan main susah nak buat pilihan nie. Pejam celik, pejam celik..tarik nafas then tawakal terus g kaunter bayar. Abis #drama.
[ Time nie, nyue cuma beli pencuci muka je kot! ahaha.. ] 

Nyue pakai Bio Essence Tanaka White (BETW) nie awal bulan april. Dalam seminggu nyue cuma pakai pencuci muka sahaja.. Lepas itu, nekad beli krim. B4 itu nyue ada juga baca review pasal BETW.

Tapi, drp review yg nyue baca.. produk jenis whitening tidak sesuai utk kulit yang berjerawat, nanti bertambah2 jerawat. Itu yang nyue takutkan... So far.. alhamdulilah lagi setakat ini baik baik sahaja. Bagi nyue, krim malam BETW sangat best. Cubalah.. 

Mencegah itu lebih baik dari membiarkan sahaja tanpa sebarang tindakan. Jeragat tidaklah hilang dengan mengejut ehehe ...tapi semakin hari kelihatan semakin pudar. Parut jerawat pon boleh pudar juga. 

Sama-samalah kita berikhtiar

Mood Happy nak balik kampungg.. hoore..horee..

8 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

btol2.. cegah itu lbh baik.

kira okla produk tu kan.

Farah Waheda Wahid said...

nyue rindunya akak kat nyue... nyue sihat?

Nyue said...

@yui yes. so far produk ini mmg ok.. tgk la cmnr sebulan dua ag..hehe..


@kakak Farah.. nyue sihat akk.. rasa touching plak ad juga yg mrindui kita..ummuahhhh akk

el said...

amboiii aje balik kpg wat entry
wat entry je balik kpg hahahaha

k.el ni apa pun x pakai produk kecantikan..iols is malas haha

Nyue said...

@kak el mmg superr terbaikk..ahahhaa.. paham sgt2 yea. nyue mmg mood tinggi mgunung, rajin terlebih kalu nk balik kampung..ahaha..

K.el xpe xpakai apa2 pon, mmg cun melecun.. hhehe...

Tihara said...

akak pernah baca testimoni bio essence ni tapi lupa la plak nama blog dia sebab dia singgah sekali je blog akak :)

Deqla Norumara said...

yess.. akhirnya .. x sia2 masa nyue yg hampir sejam nak buat pilihan tu.. hihi..

N.Aima K said...

fuh mencabar juga nak pilih kosmetik huhu

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...