Monday, October 7

Filem KL Gangster 2 & Drama/Novel Love You Mr.Arrogant

Alhamdulilah, Selamat pagi semua...
Nyue skang tgh menghitung waktu nk balik kampung, wah! xsabar niee.. xpe la, raya xlama pon janji bleh balik jugak kan.. sedey noo.."Khamis, nyue da msk keje..huhu

Uolls da p tgk ke Filem KL Gangster 2...?
Ini bukti. Nyue support filem melayu berkualiti. 
Nyue xtgk pon yang disebotaj tu.. Xde feeling pon nk download dan tgk. Dr awal2 lagi dh plan dgn Yana dan partner masing2. Alhamdulilah. 

Sememang kalu tgk yg disebotaj itu mmg laa free kan tp untungnya si sebotaj itu xkuar peluh pun buat keje, hasil berlipat ganda. Yg satu pihak lagi, siang malam bertungkus lumus bekerja, hasilnya dirompak.. Tak kena ats batang hidung sendiri, kita xrasa kesan nya...

"Everything Happens for a Reason"

---

Cerita ke-2, Akhirnya Nyue berjaya abiskan bacaan "Novel Love You Mr.Arrogant" dlm beberapa jam je.. Fuhh, xde skip2 ok... #Puashati
Tekun kan? hahaha...

Selepas "Drama Cinta Jannah" Nyue da xnak tgk drama melayu. Sgt2 kecewa dgn drama itu. Tp alih2 sangkut jugak dgn "Drama  Love You Mr.Arrogant"
Hope ending drama ini sebijik dgn novel laa..hehehe...
Tgk je pelakon biasa2, tp not bad jugak.. selamat menonton

Pilihan ditangan anda..hehe

Monday, September 30

itu je caranya...



Terima kasih kat Kak Deq dan pengomen2 mgenai cadangan bg hilangkan calar itu. 

So, jalan penyelesaian yg paling baik ptg ni hntr cat ke bengkal dan  itu je caranya nk hilangkan calar atau nyue biarkan shj calar tu. Tetapi, xsanggup la nk calarkan hati mak.. adusss..

Terpaksa kuarkan modal dlm RM350 juga, terpaksa la jimat2 utk raya.. Sabar iye Nyue, senyum..

Semoga dipermudahkan. Amin

Friday, September 27

Gambar Baby Myvi kena calar !!!

Selamat Pagi Hari Jumaat Semua Blogger...

Berbalik isu semalam, 

Ok Fine. Alhamdulilah, sakit hati itu dh beransur hilang. Muhasabah diri sebaiknya. "Skop production lagi teruk kena rompak, 4.5 juta tuu" tetiba Nyue nie kenapa haa... 

Tak best juga, cakap baby kne calar tapi Xde pon gambar2 sebagai buktikan :
Ini pandangan pada pintu belakang.. boleh dia toreh menoreh dua line ag tuu.. sakit plak hati kita !!! 
Ini plak dr pintu depan ke finder...
Bukan agak2 nampak dh, tetapi tersangat2 nampak torehan itu..
Kalu nk menoreh sekali pon pegi la cari pokok getah or apa2 pokok.. Xpon toreh je line kat badan sendiri. 
Ok. Sabar Nyue..

Haa... yg peliknya... Kenapa dlm banyak2 si pendajal ni pilih MYVI.. Heran plak! hampir yg kena toreh ni kete myvi ulloss.. semalam pon time nyue otw g parking, tgk2 myvi kuning pon kne toreh juga, satu line je.. Xthu la yg dia tu kena bila?? 

bahaya la dgn pendajal @ si psiko niee...

Suka la si psiko ni mengisi masa lapang dgn toreh kete org sbb kat parking tu xde cctv, pak guard plak meronda sejam sekali...

Surat report Nyue lupa nak snap gambar... 
FH yg report, dia kata senang kalau jumpe si psiko tu tibai dlu cukup2..

Sekian dlu info terkini drp si tuan calar -Smile -

Thursday, September 26

Baby Myvi kena calar !!!

Selamat pagi semua kenalan blogger nyue. Hari khamis, senyum sampai ke telinga yea..

Mood kus kus nie!! keciwa tahap dewa dah nie !! Xthu la kenapa, ad org yg sgt2 busuk hatinya, mayb dengki or apa2 je la seangkatan dgnnya calarkan baby myvi nyue.. uwarghhhhhhh!!! Sedeyy tak berlagu dah nyue nie. 

Bukan Nyue sorg yg kne, ad sorg ag akk yang turut menerima nasib yang sama. Sabar lahh akk, kita senabis agaknya... tetapi calar akk itu, takde lah sebanyak dan sepanjang nyue kena taww!! mendidih rasa...

Ntah la pedajal itu, calar pakai apa.. agak2 dgn duit syiling xpun dgn kunci. Jenis apa punya org la, pelik sepeliknya kot! Dugaan dugaan..

Sabar itu sabar, redha yg susah ckit... masih terkejut. Nasib la bdn nyue. Mak nyue xthu ag nie, adusss... biarlah dlu, hope ikhtiar FH nyue menjadi la. amin. amin.

Kalau ada yg pernah terkena calar ni? kongsi2 la cara nk hilangkan calar itu.. Hope sgt.

Tuesday, September 10

Asmara Luna

Selama Petang Uolss !! tgh busy siapkan keje yea.. hehe
Ghinduu ghiduan dgn korang, winduuu nak menaip biarpn xtahu apa yg nak ditaip.. motif?

Nyue xtahu nak memulakan coretan bermula drp mne.. lost! totally lost !! Btw, Nyue sihat walafiat... aik! Ada org tanya ke? haha..

Uollss.. skang nie, Nyue tgh angau tgk Shukri Yahaya aka Habib. ohh sweetnyee.. (hope FH xgodek blog nyue, dan baca statement nie) haha... Sorry !

Siapa Habib? Xkan xthu nie.. mesti xlayan samarinda kat TV3 la tuu..
Nie Habib, nama watak dlm Asmara Luna.. @ nm sebenarnya Shukri Yahaya..

Drama Asmara Luna
Bagi Nyue, drama nie simple, tapi memberi impak yang berkesan dalam penceritaan. Mmg seronok la tgk drama nie, tgk watak sweet Luna dan Habib.. (www.tonton.com.my) Sinopsis yang lebih padat tanya Pak Cik Google yea.. 

Siapa Luna? eheh.. Siapa lagi, kalu bukan Siti Saleha. 

Kalau diikutkan sinopsis semalam, Episod 8.. mmg sweet tgk Luna dan Habib. Nak tahu kenapa? Kenalah tgk.. jeng3x !!!

Si lelaki yang sorg lagi tu, kita abaikan je la. Jahatnye Nyue nie !! haha.. 

Bagi Nyue ending drama nie Luna dgn Habib, tetapi dah namanya drama.. mcm2 boleh terjadi so kalau diakhir drama ni Luna dengan si lelaki yang tidak disebut itu,.....huh ! Nyue adalah org pertama yang frust, frust gilerr....

Haha.. sbelum nie Nyue Xperasan pon kat si Habib nie.. rupanya2, dia ada jugak berlakon dlm ruby & Juvana.. tp siyes mmg Xperasan pon kewujudan dia..hahaha..


Sekali imbas muka Habib nie seakan dengan pelakon Filipina kan, Jericho Rosales itu bukan Nyue yg kata.. dgr org lain yang kata..haha.. hope bakat habib terus bersinar..cam melekat plak dgn nama Habib nie kan.. Habib pun Habib la kan.. Jgn marah yea Shukri Yahaya :)

 bubye...

Friday, August 16

Raya daa abiss ! ...Keep in touch dgn Nyue :)

W/pun Raya daa abiss ! Nyue tetap nk share video nie.. sedey sgt3..
selamat menonton
Xthu kenapa lepas tgk video nie, sebak! mayb jln citenye..
Watak si Ayah itu Nyue nampak Mak Nyue pd karekternye, si abg itu Nyue dan si adiknya plak adalah adik lelaki nyue. 

Bagaimana kalu raya, kami dua beradik plak xdpt balik beraya..hoo sedihhnyee.. diharap nyue dan adik tidak sesekali tinggalkan mak seorg2 time raya. Amin.

---
.. masih dlm mood raya lagi kan? hehe... Selamat Hari Raya terutama kpd semua follower blog nyue dan group segar follower #gsf. Biarpun nyue dah malap kat blog skang nie.. hanya kenangan masih segar ant. Amin.

Nyue nk ucap beribu terima kasih la, w/pun blog nyue smakin malap, suram, gelap tp masih ad yg sudi mgunjungi/komen kat blog nyue nie. terharuu... Lepas nie, Xthu ble ag nk update blog rasanya.. hope kita masih boleh berkomunikasi dgn social media yang lain erk..

Keep in touch dgn Nyue :)
Twitter :- twitter.com/Nyueyien
Instagram :- @yue_mustapha

Terima kasih

Tuesday, August 6

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Selamat Hari Raya Aidilfitri sahabat Blogger.

[ POST INI AKAN DITAMPAL BERMULA : 6/8/2013 - 14/8/2013 ]

Wednesday, July 10

1 Ramadhan 1434H

Selamat berpuasa sahabat Blogger.
Alhamdulillah dan bersyukur kepada-Nya diberi kesempatan bagi menyambut bulan yang mulia ini dan doa Nyue moga semuanya diberikan kesihatan yang baik dalam menjalani ibadah puasa nanti.

Ramadhan 1433H, ramadhan terakhir bsama Arwah Ayah. Mungkin ramadhan 1434H, ramadhan terakhir utk kita. Jadi suci diri, ikhlas hati. 

Saturday, June 29

GOMO KLATE GOMO!

***
Yes! Alhamdulilah... Dua kaki pemain TRW dah masuk gelangang Final FA. Jadi, selangkah saja lagi kaki pemain TRW untuk menjulang Piala Fa. Kenapa selangkah? haha.. sebab yg selangkah lagi milik pemain JDT. Penentunya pada malam ini, tengok jgn xtengok (pd yg berminat laa). 

Usah ditanya hati ini milik siapa. hahaha.. 
kalah atau menang hati ini hanya setia pada TRW
***

Thursday, June 27

Swordman

Asyik-asyik drama melayu je yg Nyue update.. Haa! sape ada tengok chinese drama nie..
Swordman
Nyue mmg layan juga cite nie.. best juga! berkungfu bagai..eheh
Setiap isnin-jumaat, pkl8.30 di 8TV

Sinopsis dr m'google
The story is about friendship and love, deception and betrayal, ambition and lust for power. In the middle of it all is, Ling Hu Chong, an orphan who is the senior student of Yue Buqun, leader of Huashan Sect, and the protagonist of the story. The story deals with his journey and development as a swordsman and his witness to the various intrigues which take place in the martial world of the story.

***

Wednesday, June 26

Drama Dewi Lasak

W/pun keadaan masih berjerebu, tetapi keadaannya lebih baik drp semalam. Alhamdulilah. 

Ada tengok ke? Bagaimana puashati ke tidakk?? hehe.. 

Nyue cuma nak cite Ending Drama Epilog Cinta Khirana yg agak suspen. Pembetulan, Hero dan Heroin tak mati.hehe.. so Happy Ending. #Ohmytypo.. 'Epilog ejaan yg sebetulnya'. Baru Nyue perasan.. abaikan !!! 

Nantikan drama baru malam ini. 
Jangan lepaskan peluang menyaksikan Dewi Lasak menerusi slot waktu terbaru Aksi, setiap hari Rabu jam 9.00 malam di TV3.  

'KFC 40th Anniversary Special Promotion'


Jom serbu KFC outlets yg berdekatan..

Berkenan plak tgk termos tuu! Beli termos dapat free 1 Snack Plate Combo.. gak-agak berbaloi ke tidak? hehe 


Tuesday, June 25

Episod Akhir Drama Epilod Cinta Khirana & Masterchef Selebriti Malaysia 2

 Pastikan anda dalam keadaan sihat walafiat tika mbaca entry ke-2 hr ni !!! Aduhaii bikin suspen je kann.. sebenarnya kalau tak sihat llari laju-laju ke klinik or hospital dan dating sekerap mungkin dgn doktor yg encem or lawa or beli ubat kat farmasi yg berhampiran. Dalam keadaan yang berjerebu ni, mmg senang sgt2 nak dpt penyakit. So, pakailah Mask, ketika dimana, bila atau dengan siapa..ehehe

Ketika berblogwalking pun seelok-eloknya pakai la mask jugak !!! hehe Jangan marah yea..Opss

Wahh! kak ton dan abg ton semua sibuk taip menaip pasal Masterchef Selebriti Malaysia 2. Mana tidaknya, malam ini adalah penentu siapa pemenang antara Syura dan Celina. Hurmm.. Nyue sebenarnya bajet Cik Ta yg menang tp itulah sebaliknya. Btw, Syura dan Celina dua-dua ada potensi utk menang. Selamat panaskan dapur buat Syura dan Celina kita, Masak sodapp3x yea..

Episod akhir Masterchef Selebriti Malaysia 2, confirm2 Nyue xdpt tengok. sob3x..

So, Nyue akan tengok Episod Akhir Drama Epilod Cinta Khirana, pukul 10mlm ini. Drama ini bagi Nyue lebih best drp Drama Teduhan Kasih. Bagi peminat Drama Teduhan Kasih, jangan cepat melenting yea.. Tetiba plak suka tengok lakonan Nazim Othman dan Tahsa Shila, not bad..huhu Haa..Preview Episod Akhir Drama Epilod Cinta Khirana semalam seperti Hero dan Heroin Mati jerr.. ahaha.. Hope sebaliknyatetapi kalu mati pun, Xde masalah sebenarnya..Xakanlah nak Happy ending je kann.. Nantikan diTV3.. Jeng ! Jeng ! Jeng !

Berapa banyak "Sebenarnya daaa...."

Kalau ad tersilap taip, Maafkan nyue..mengejar masa sebenarnya coz FH, dah menunggu kat bawahh.hehehe... BYE

Allah SWT lebih menyayangi Ayah #3

Dan tibalah waktu ajal bertamu 
Penuh ketenangan jiwamu berlalu 
Linangan air mata syahdu 
Iringi pemergianmu  

"Saat dengan Ayah yang semakin jauh di telan waktu... 
Kenangan lalu bersemadi dalam jiwa ini... Kekal bersemi "

Jika dihitung masa itu, "100 hari arwah Ayah telah kembali kerahmatullah kian terasa.." Moga kami sekeluarga tabah dan terus istiqamah menjalani hari-hari akan datang..

Al-Fatihah buat arwah Ayah dan mereka yang telah meninggal dunia..

***



Tuesday, June 18

Ceritaku, yang membosankan

Kini ku menyapa lagi, dtg menaip sepatah dua kata sebagai entri pembuka bicara dan mencuri masa sahabat blog utk menbaca seketika. Mudah kata bukan caraku, hanya menyusun kata menghibur duka lara.. ahak3x

Dengan muka yang sedikit BLUR.. BLUR.. aha! nak taip apa yea.. 
Kita pot pet pot pet psl .. Haa !!!

OK! First cakap.. Xsabar.. Xsabar nk tgk part Ehsan & Iffa nikah hari ini, dari minggu lepas ag tunggu..penott deng menunggu..fuhh #TEDUHAN KASIH

Drama ini Nyue xpernah termiss tgk #KISAH CINTA.. Korang tgk x? sempoi jer layan drama ini, tambah2x bila lakonan Sam dengan Fazura..sesuai u all..ehehe

Drama frevet juga ini, #EPILOG CINTA KHIRANA merupakan adaptasi Novel Mencari Jalan ke syurga karya Hasliza  Ismail yg dilakonkan oleh Tasha Shila dengan Nazim Othman. Setiap selasa-Khamis 10mlm, terpacak depan TV3   

Ada juga 2/3 episod termiss.. tapi apa nak risau “TONTON” kan ada…eheh drama #CINTA JANGAN PERGI tapi 2/3 menjak nie myakitkan hati plak tgk Lea suraya & Khalil.. whatever ! Nyue suka tgk Elina dengan jaydee..ahahha..ag sweet2x..   

50% tengok/50% xtengok.. drama #SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA.. Malas nak cite panjang lebar! tersepah sinopsis kat google..opss  

Biarpun rumah sewa Xpasang astro, tapi Nyue dah start tgk secara online drama #MISIKU KUZA suka plak dengan lagu #ROMAN nie.. Nyanyi ckit..  
Dapatkah kumilikimu Misiku Kuza 
Setia bersama denganmu selamanya 
Pegang tanganmu, hidup denganmu 
Nantikan aku  

alalal…lala..

***
Haa.. ini bukan pasal drama yea.. Ex-ofismate Nyue, si Benz tuu.. dia dh nak kawin.. Semalam dia ad dtg ofis bg kad jemputan.. Insyallah Xde aral melintang Nyue dan Yana pergi kenduri dia kat Ipoh.. Bos nak sponser penginapan.. apa tunggu lagi! hehe

Ceritaku, yang membosankan

Wednesday, June 12

Wordless Wednesday #35


Yes ! Wordless Wednesday #35 today.. hehe

Ada yg berminat > tinggalkan email kat kotak komen 
yg cm Nyue buat ini harganya RM15, murah jerr..
Opss ! ini bukan hasil seni Nyue..ahaha

Tuesday, June 11

Hai hai..

Ad orang ke tidok? Mak aihh!! berhabuk sakan blog Nyue nie... minta kain, nak lap lip lap..hehehe Setelah sekian lama bertapa genap 2 pernama berada di dalam gua.. Hari ini Nyue kembali, kembali ala 'Chipsmore" 
Mood : kejap ada kejap lesap !!Zappp..

Maafkan saya! Maaf kann sayaa.. ditujukan terutama sekali utk group GSF Nyue, kerna dh lama Nyue Xmelawat sahabat2 blog Nyue.. Rindu dengan kalian.. diharap ad yg mengingati "Kemak" tetiba nk guna sarawak.. 1Malaysia katakan..

Cite psl 1Malaysia..wahh! ofis Nyue skang ada  pkerja korea "Annyeonghasaeyo.. ahahah, tuu je la yg pahamnye..biarpun tgk Running Man beratus episod..hehe.. ensem taww..

Mukadimah pagi selasa :)

"Doa Nyue utk sahabat blog.. diharap kalian sihat walafiat dan berbahagia sentiasa"


Friday, April 19

Demam Gwiyomi

What's up...? hehe.. Nyue just nk share video Gwiyomi.. 
Boleh Layan...


Haa.. Tertipu kah? 
Btw, Gwiyomi versi ini lagi best Nyue rasa..ehehe..

Friday, April 12

Setengah juta tiada air 5 hari



BERITA TERGEMPAR !!!

Kuala Lumpur: Setengah juta penduduk sekitar ibu negara dan wilayah Gombak dijangka berdepan gangguan bekalan air selama lima hari bermula semalam, berikutan paip penghubung dari Kolam Air Dusun Kubung ke Wangsa Maju pecah. Bacaan selanjutnya...


dijangka berdepan gangguan bekalan air selama lima hari bermula semalam. selama lima hari? lima hari tiada air? sudahhh.... 

Sekali lagi, Gangguan Bekalan Air


Thursday, Jan 3 : Seksanya Xde Air...

Itu e3 Nyue yg beberapa bulan lepas mengenai krisis air kat Selangor. Pada masa itu, rumah Nyue xde air drp pagi sehingga petang je. Selepas maghrib, Alhamdulilah keadaan air kembali ada seperti biasa. Biarpun begitu situasinya, dah terasa sangat seksa memandangkan rumah sewa itu bukan ada tangki. So, pandai-pandai sendiri la nk simpan air...

Sejarah berulang lagi, 11/4/2013... sekali lagi Nyue dikejutkan dengan masalah air apabila bangun untuk solat subuh buka2 paip Alamak !!! Xde air... aiyooo... Nsb la ada air simpanan, boleh la buat solat & mandi utk pergi keje.

hahahaha..nk ketawa kejap ! sebab kat ofis Nyue duk pikir..Hurmm !! mayb petang-petang ada la air tuu. Nak harapkan air simpanan itu, mmg xleh nk harap sgt ! 

Ahh.. Xseperti yang diharapakan... Air masih Xde ! Saat itu, Xboleh nak duduk menunggu air keluar tapi kita yang keluar cari air...aduhh ! terpaksa la dengan berbekalkan urat dawai tulang besi ini angkut air drp bawah ke tingkat 3.. kau ada? hahaha..

12/4/2013... ceritanya masih sama "AIR MASIH TIADA"

Air oh air..kenapa kau Xde?? 

Gamaknya angkut air lagi la jawabnya petang ini... Perghh ! urat dawai tulang besi pun beleh reput kalau hari-hari angkut air.. oh tidakk 

Friday, April 5

Sorry for being late but happy belated birthday to you..you..you & me !

Good morning semua! Hv a wonderful day!! 

Terasa masa seperti berlari-lari meninggalkan kita. Pejam celik ! Alamak hari ini dah 5 April 2013. Seperti apa yang dikatakan "Masa itu Emas" manakala menurut pepatah Arab ada berkata, 'Masa itu ibarat mata pedang. Jika kita tidak memotongnya ia akan memotong kita'. Renung-renungkan...

... yang telah menyambut hari ulangtahun kelahirannya, Nyue ucapkan 

to sahabat GSFCendol, Dya, Kina, Mama  Mia, Mama Lela & Me too

"Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki yang melimpah ruah, dikurniakan kebahagiaan serta kesejahteraan di dunia dan akhirat. Semoga persabahatan kita akan berpanjangan" Insyaallah.  

Thursday, April 4

Allah SWT lebih menyayangi Ayah #2

Sambungan : April, 3hb, Allah SWT lebih menyayangi Ayah

"Jangan terus tenggelam dalam kesedihan apabila ALLAH mengambil semula apa yang dipinjamNya. Bersyukurlah apabila pernah memiliki dan bersabarlah apabila kita terpaksa melepaskan"

Nyue dan Adik lelaki beruntung, Arwah Ayah meninggalkan kami tika kami sudah mampu berdikari dan mengenal dunia. W/pun sedikit terkilan, Arwah Ayah tidak sempat melihat keputusan SPM adik. Apapun, Ayah telah memberi yang terbaik utk kami dua beradik. 

Nyue juga setiap hari akan menghubungi Mak. Mendengar suara Mak w/pun sekejap sudah membuatkan Nyue tenang. Nyue tahu Mak seorang yang kuat.

Keluarga Nyue juga telah mengadakan majlis tahlil untuk Arwah Ayah. Namun, tiada ungkupan/rasa yg dpt digambarkan apabila pada 25/3 iaitu hari ulangtahun kelahiran Nyue, kami sekeluarga mengadakan majlis tahlil hari ke-7 Arwah Ayah. 

Semuanya sudah tertulis..

Wednesday, April 3

Allah SWT lebih menyayangi Ayah

Alhamdulillah, segala puji-pujian dirafakkan kehadrat Allah swt. Blog yang telah lama Nyue tidak update akhirnya diminta isi dengan suatu hikmah yang besar. 12 Mac 2013, Nyue diberitahu Ayah sekali lagi dimasukan ke wad Hospital Kuala Krai #HKK. Gusar hati ! hanya Allah swt yang tahu apabila Mak mengatakan keadaan Ayah lebih tenat daripada biasa. Disabarkan hati, w/pun jauh disudut hati Nyue merasai sesuatu yang Xmampu utk diluahkan. Ada kalanya, mimpi adalah main tidur namun dgn kuasa Allah swt mimpi adalah pentunjuk. (KUN FAYAKUN).

Maaf ! Sahabat Blogger, agak lama Nyue menyepi dari berblog apabila Nyue hilang hati utk mencoret cerita. Pada mulanya, Nyue nak ceritakan kronologi Arwah Ayah tapi apabila difikirkan kembali biarlah cerita itu menjadi sejarah berharga untuk Nyue dan keluarga. 

Tepat pukul 3pagi, 19 Mac 2013. Ayah menghembus nafas terakhirnya disaksikan seluruh keluarga. Dilimpahkan kesyukuran kehadrat Allah swt, apabila diakhir nafas Ayah mengangkat sendiri tangannya seperti solat. Ayah melepasi sakaratulmaut dan meninggal dunia dengan tenang. Alhamdulilah. 

 Nyue, Adik dan Mak setia disisi Ayah dengan penuh kekuatan utk tidak menitiskan airmata, tetapi kami tiada kekuatan itu. Sokongan dari ahli keluarga & sahabat terdekat sedikit sebanyak mengurangkan beban yang dirasai.

Allah SWT lebih menyayangi Ayah, Redha dengan pemergian Arwah, sesungguhnya lumrah kehidupan, kerna  3 hal yang pasti ‘TUA, SAKIT DAN KEMATIAN’. Kita juga tahu bahawa  ‘LAHIR’ satu tarikh tidak dapat ‘DIPINTA’ dan ‘MATI’ satu tarikh tidak dapat  ‘DITUNDA’.  

Rindu dengan Arwah Ayah, hanya doa penghubung kasih kami.

Nyue juga ingin berterima kasih kepada sahabat Blog & GSF yang sentiasa bertanya khabar. Tidak juga lupa yang memberi komen dan mengupdate e3 dgn ucapan Takziah. Nyue sangat terharu. Terima Kasih. Banyak e3 sahabat yang Nyue terlepas pandang. Insyallah, Nyue akan singgah cari gali dan komen. 

Wednesday, March 13

I pretend to be strong

Selamat pagi sahabat blogger, Maaf ! ..dalam minggu ini Xde komen2 Nyue yang singgah disetiap kotak komen uolls. Apa2 pun, Terima Kasih pada yg masih sudi singgah ke blog Nyue..uolls mmg awesome..

Busy?..bukan kekangan masa disebabkan keje... tp bila kita hilang semangat utk melakukan keje @ perkara. Hidup ini hanyalah sementara dan setiap masalah tidak akan berlarutan buat selama-lamanya. 

Air mata adalah satu-satunya cara bagaimana mata kita berbicara apabila bibir sudah tidak mampu untuk berkata-kata.

Lagi satu Nyue nk gthu, berkemungkinan  aktvt berblog ni Nyue kurang aktif...

Doakan Ayah Nyue yea..

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...