Wednesday, October 31

Nyue aka 'ACIK sudah !

Hari ini mood Nyue GEMBIRA sakan ! hehe... dgn 1SMS, terus melemparkan senyuman.
 " Alhamdulilah K.ja selamat dh czer coz songsang, pkl 8 mlm, baby gurl,3.2kg "
 Alhamdulilah BABY GURL dah selamat dilahirkan & UMMI aka Kak Aja aka ~Nurkilan Aja ~ juga dlm keadaan baik.

So, Nyue aka 'ACIK sudah ! versi lama makcik..haha.. K.aja adalah kenalan, kwn, kakak, roomate nyue. Perkenalan kami Xlama, mse nyue mengenai K.aja, dia dh bertunang. Apapun kami rapat, Rindu dgn dia... 
Ini pic KAMI
Sorry, PIC baby gurl Xde ag... nty bila dpt nyue upload k !

Tuesday, October 30

Terima Kasih Deq's Qienz ♥

Terima Kasih Deq's Qienz
Nyue happy, dapat hadiah raya dr Deq's Qienz hehe..
Hadiah raya? Nyue yg ckp hadiah raya cz nyue terima selepas raya...
Cute kan? luv purple kaler
Tq sis, Nyue juga berharap semoga ukhwah yg terjalin ant. kita berkekalan.

Coretan Nyue :Pix raya korban nty nyue upload..

Wednesday, October 24

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Kesempatan ini, Nyue ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Idul Adha kepada semua rakan blogger. Semoga kita semua dapat menjalani ibadat korban dengan baik.

Coretan Nyue : Doakan perjalanan Nyue sampai ke destinasi yg dituju dgn selamat...

Tuesday, October 23

Kian terasa...

Andai kata ada rakan blogger yg kurang senang dgn entry nyue 2/3 hr ni, alih2 topik BOLAMAAFKAN sy, biasa laa..masih dlm mood kegembiraa so tidak salah rasanya bg nyue utk menghargai sebuah kejayaan.  
 
Hati jauh ke kampung halaman yg tercinta. Tambahan HARI RAYA AIDILADHA kian terasa dan esok semakin terasa...

" Hidup ini indah jika kita berjaya mencorakkan dengan sebaik-baiknya, Hidup ini bahagia jika kita jalani berdasarkan tujuan sebenar kita berada di dunia ini. Hidup ini sungguh bermakna jika kita sandarkan padaNya.. "
Hari KHAMISCUTI nyue bermula... Hoore ! Hoore...
Hari SELASA,  kembali BEKERJA ! 



Monday, October 22

Misi TREBLE KELANTAN Berjaya – Alhamdulilah

Bila bertalu rentak di kalbu  
Hasrat yang tersirat semakin ku buru 
Bila bergema laungan gempita 
Harapan bernyala nadiku berganda  

Gemuruh jiwa semangat membara 
Dari puncak ingin ke angkasa 
Berkalungan bintang berkelipan 
Menyerlah jauh dari biasa  

Ungkupan ini bukan sekadar bermimpi 
Segalanya pasti terbukti nanti..
Dan kini sudah TERBUKTI :
PIALA MALAYSIA MILIK KELANTAN
TAHNIAH BUAT THE RED WARRIORS
Xdok soro2 duk tepik male tu...pehe ko dok? haha...
versi kecek klate plok...meh pakat dgr & tgk video bwoh ni..

Sunday, October 21

Layan je laa !


Kan nyue pergi  " The Curve Shopping Mall "
so sempat la tgk, Kejohanan Sepak Takraw 2012
Ant. beberapa gambar yg sengaja disnap !! hehe..

Lepas itu, sengaja tampal kat blog !hahaha...
Layan je la...Xde MOTIF !

Saturday, October 20

Final Piala Malaysia 2012 | Kelantan VS ATM


Rakan Blogger SOKONG pasukan mana ?
Nyue : Tiada yg lain, pasti KELANTAN

Jawapan pada Entry semalam..

Jawapan pada Entry semalam..
Nyue bg jawapan dlm bentuk gambar jugak !


Burung itu bertelur kat situ..itu je..hehe..
Ops ! Nyue yg kacau burung itu, curi snap PIX..hehe

Friday, October 19

Kenapa dgn Burung itu?

Selamat Pagi Ceria.... Tetiba nyue rs nak main teka teki plak ! So, merujuk gambar yg nyue tampalkan kat bawah ini :
Rakan Blogger agak² kenapa dgn Burung itu??

Sekadar suka² je...Xde hadiah yea..ehehe

Thursday, October 18

Segmen: Aku Terjah! Aku Follow! Apakah itu?

Sudah cukup lama
Aku tunggu saat ini...
Pacu laju-laju
Nyue join segmen lagi...
Tolong jangan lupa
Jangan mungkir janji
Aku dah teruja

Sempoi..siap nyanyikan...Mayb ni last segmen yg nyue join utk bulan ni. Kebebasan BLOGWALKING nyue akan BERAKHIR ESOK ! sedey--> Bos dah Balik..

Hope nyue masih berkesempatan join - 100 Blogger "Segmen ditututp"

Mangsa T.A.G


: Masih ada peluang ke nyue ini?

Suntikan Vitamin C

Merujuk tajuk yg Xseberapa tu... Ada tak sesiapa rakan blogger yg pernah/selalu mengambil suntikan tersebut utk kecantikan & kesihatan...? Nyue kadang-kadang terfikir, bagusnya akak ini selalu ambil suntikan vitamin C utk kecantikan dan kesihatan dia tp ada juga terfikir, Xbahaya ke?

Akak yg nyue maksud ni merupakan kwn yg bekerja satu level bangunan dgn nyue...yg best psl dia, setiap kali nyue pergi toilet Xkira pagi/petang confirm jumpa akak ini... Satu hari Xjumpa mmg Xsah ! Kalu Xjumpe plak... terus buat kesimpulan sendiri ...Hrm.." Akak, cuti kot " 

Kitaorg bukan setakat jumpa/senyum-senyum  tp mesti bercerita A-Z... Ada je topik nak bercakap... pernah satu hari tu.. nyue pegi toilet, dia tgh make-up so dgn nyue jadi mangsa make-up dia...

2 hr lepas...dia ada bercerita dgn nyue yg dia baru lepas suntik vitamin C kat klinik yg tepi ofis nyue. Satu suntikan tu RM50..Dah lama dia ambik suntikan, krim &pil..tp mmg la kulit dia nmpk licin dan tegang...

Manfaat Vitamin C  
1. Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam darah. 
2. Menghalang skurvi (Skurvi = Penyakit yang disebabkan kekurangan vit C dlm makanan, ditandai oleh gusi bengkak dan berdarah, pendarahan dibawah kulit dll) 
3. Mempertingkatkan sistem pertahanan badan. 
4. Menguatkan dinding salur darah. 
5. menolong pembentukan tisu gantian. 
6. Membantu pembentukan tulang dan gigi yang sihat. 
7. Mengurangkan kedut pada kulit. 
8. membaiki parut pada kulit. 
9. Menjadikan kulit lebih cerah. 
10. Menghilangkan jerawat dan pigmentasi. 
11. Menjaga kesihatan otot dan mencantikkan/ menghaluskan kulit. 
12. Membantu penghasilan collagen dimana collagen dapat meningkatkan keanjalan dan keremajaan kulit. 13. Melambatkan proses penuaan dan menghaluskan pori-pori pada kulit. 

Coretan nyue : Nyue takut... hahaha

Wednesday, October 17

UPKAN FOLLOWERS SECARA MENDADAK

Kebabommm !!! 
[ klik S.I.N.I ]

Mmg hari ni sakan la nyue B.L.O.G.W.A.L.K.I.N.G
Semua nyer gara-gara, B.O.S. Xde !!
Jom kasi U.P F.O.L.L.O.W.E.R.S N.Y.U.E

T.A.G

Segmen Tambah Followers Laju Laju by IekaFarhana

Tetiba R.I.N.D.U plak nk join S.E.G.M.E.N ! So, dgn sepantas kilat nyue bertindak..
[ J.O.I.N - klik banner ]

17/10/2012 = 804 F.O.L.L.O.W.E.R.S

T.A.G 

Thanks, 

Bukit Malawati, Kuala Selangor

Rentetan dari Jom Jalan-Jalan Kuala Selangor nyue sebenarnya sempat menjejak kaki ke Bukit Malawati w/pun hanya sekejap kerana hujan renyai-renyai...
Pix Xready tu ! Abaikan...hehehe

Apa yg menarik kat sini....? Sini merupakan tempat peninggalan sejarah. 
Kalau tgk dr peta, ada pelbagai tempat yg menarik tapi Nyue hanya singgah di sini sahaja... Yg lain nyue juz scan dengan sepintas lalu...
Jangan terkejut jika beberapa ekor monyet ´Silver-Leafed´ dan ´Macaques´ berekor panjang mendekati...
Monyet ni sgt jinak taw...Tp nyue Xsentuh pun..hehe.. Dan ada beberapa peniaga yg menjual makanan kpd sesiapa yg berminat nak bg makanan kat monyet-monyet tu..

Itu sahaja laa... Kalau ada yg pernah pergi & lagi menarik citenya..kongsikan dgn nyue. 

Tuesday, October 16

Mengidam Ayam Penyet

MENGIDAM??? Haha... Drama je tu, sebenarnya nyue teramat RINDU nak makan " Nasi Ayam Penyet ". Semuanya bermula masa nyue stdy kat Sarawak. Masa disana la, nyue JATUH SELERA kat menu ni dgn sambal nya yg sedap + pedas, ayamnya, supnya, nasinya.... Tergoda laa..

Ada 2 Kedai Ayam Penyet kat Wangsa Maju tp Xsama selera dgn yg sarawak punya... so sgt TIDAK BERPUAS HATI la... TQ kat FH, dia survey baik punya kat Maju Junction ---> kedai " Dapur Penyet
Akhirnya nyue makan dengan lajunya... Sedap + OK, Sambal pun mmg memikat selera la, tp ckit je nty bila pegi makan ag...nyue nak dia letak double triple ckit sambal tu..hehehe

Tarikh : 14 Oct 2012

Coretan Nyue: Siapa suka mkn angkat tangan tinggi-tinggi? Nty boleh la belanja nyue..ehehe

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...