Thursday, February 27

Alamak Jeragat la plak!


Alamak Jeragat la plak!  #tetiba 
Haip!!! salah Nyue juga... makeup tebal2 jauh sekali, makeup biasa2 pun susah, cuma pakai bedak ngan pelembap bibir... CUKUP #janji jerawat xde 

Berpisah dgn jerawat, jeragat plak dtg nk berteman..
Nyue dh survey bermcm jenis produk muka untuk menghilangkan jeragat.. ahh! bnyk sgt2.. tgk testimoni boleh kelabu biji mata.. semuanya wow2.. cantik2 jer..

Antara dlm list Nyue :
Mira Q - House of Healin
Bio Essence Tanaka 4X FLawless White Serum
Set Sendayu Tinggi
Antaranya.. kalu nk nak listkan produk kecantikan kat malaysia nie 3hari 3malam belum tentu siap eheh.. Tak buat keputusan ag nak beli yang mana..?? harga semuanya mak aihh.. mahal gak.. sabar je laa..

Kalu ad produk lain yang Nyue terlepas pandang.. gthu laa... 
Xpun yg pernah ada jeragat dah dh berjaya menghilangkannya kongsi2 la dgn Nyue yeaa...
Hope ada yang membantu.. :)

Salam sayang semua

13 comments:

Deqla Manjew said...

cubalah ... hrp2 kesannya berbaloi2 lah kan dgn rege dia..

Chic Na said...

tak tau lak pasal jeragat.. hope produk yg nyue pilih tu selamat & berkesan.. :)

msredcheesecake said...

org kata kalau rajin sapu lemon kat jeragat nanti hilang...try la...

Solehah Shamsuddin said...

Solehah mmg pengguna setia Garnier. Buat masa ni, jerawat xpenah singgah lagi. Mungkin sebab ekstrak lemon kot, sbb tu jerawat xberani singgah lgsg. Tak semua org ok dengan Garnier, jd better nyue try je dlu guna pencuci mukanya.

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

heheh akk xde produk pape nk suggest lah,heheh tp akk doakan bia jeragat tu cepat2 ilang k=)

Shafila Ismail said...

nyue, lambat dpt reply.. pakaila set mira-Q.. insyaAllah berkesan.. walau mahal tp tahan lama.. dptkan di stokis yg sah.. kila pun staff house of healin dr head quarters

Shafila Ismail said...

punca jeragat ni sebenarnya bkn dr makeup yg tebal2 syg.. hehehhe...
perkara wajib sebelum keluar kena pakai pelindung setengah jam sebelum keluar.. kalu xpakai pelindung muka cepat dpt jeragat.. tp kalu jeragat atas kulit cepat bole hilang.. tp kalu yg dalam kulit tu lambat hilang..

shafila ismail said...

btul2.. akak pun rasanya dh setahun xberblog.. kalu buka just tgk2 aja.. mira-q xda set trial.. nk senang nyue beli aja pencuci n night cream dia.. utk day cream nyue pakai aja produk yg nyue ada.. yg penting night cream utk treatment. tp kalu amik 1 set lg murah nyue.. walau modal dia tinggi tp sekurng2 nya , nyue dh bole jimatkan selama 5-6bln utk produk muka... ada apa2 nyue wasap akak.. 0125601058

Yana Libra said...

sendayu tinggi dah pernah try, cam takde pape pun..huhu~

mira-Q tak pernah dengar la..skang banyak chemical dalam produk kecantikan...risau~~~ huhu

||aLeaSaRa|| said...

assalamualaiku sis :)

owh kak lea semalam ada baca kat blog namee roslan tak silap produk tu namanya 360 ^^

Cik Nur™ said...

ermm..nur pun tak tahu sgt pasal jeragat...

nur byk jerawat...huhuh

Anonymous said...

Nice respond in return of this matter with genuine arguments and telling all concerning
that.

Also visit my web page :: watch video

@min said...

Hi..i pon guna Tanaka White series tapi syg naik jerawat kat dahi..cis..anyone r welcome to read my review and share ur thoughts ;)

http://missgeek.blogspot.com/2015/09/bio-essence-tanaka-white.html

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...