Thursday, May 31

Itu Cerita Dia, Bagaimana anda?

Hari ini, Nyue teruja nak sharing cerita dgn Rakan2 Blogger,
Cerita ini mungkin biasa, Tp ada hikmahnya
mayb ada yg pernah mengalaminya...

Ini kisah seorg akak Ofis lain yg berjiran dgn Ofis Nyue,
Nyue baru dlm 3 kali terjumpa dia,
So, smlm kita jumpa akak itu..
(kat toilet kot) ahahha...
So, sempat ag borak2, Time tu dia tgh pakai Selendang.
tgh membelit2 selendang !

Akak : Sebenarnya akak baru bertudung,
sebelum ini akak Free Hair
Nyue : Ouchh ! iye ke, (dgn ayat agak Skema)
cnmr akak bleh buat penghijrahan ini?
Akak : Sbb anak akak.
Nyue : Haa... Anak akak !

utk pengetahuan Rakan2 Blogger, akak nie dah kawin,
Dia kawin awal,dpt seorg anak  perempuan.
Dahh besar pun,sek darjah 1,
dia pulak bru 26 tahun...

Akak : Iye, ada satu hari tu, anak akak balik dr sek,
dia gtahu..
" Ibu..Ibu, ustazah ckp kalu Xpakai tudung berdosa, masuk Neraka...Adik nak pakai tudung la Ibu"
So, lps itu hati akak itu terbuka nak pakai tudung, 
Nyue rs sgt gembira dgn langkah yg akak itu pilih. 
Itu Cerita Dia, Bagaimana anda?
Ini ant. Artis Wanita Malaysia yg telah bertudung >Mr. Google

* Cerita ini sekadar renungan bersama, Maaf andai kata ada yg Terasa dgn penulisan Nyue

39 comments:

el said...

ptt ada gambar k.el lam pic tu muahahahahaha

harap2 akk tu terbukak bkn kerana malu ngan anak..kerana malu padaNYA

alhamdulilah tumpang gumbira pd akk tu

Ratu Lissa said...

ALHAMDULILLAH.. DIA DAH TERBUKA HATI NK PAKAI TUDUNG, BAGUS LAH TU . ARTIS PUN DAH RAMAI YG BERHIJRAH :)

CINTA UNTUK KITA said...

amin.. brlaku 1 lg penghijrahan..:)

Nyue said...

ahahahah... k.el nie...semoag dia buat pilihan yg baik..jgn plak marah2 anak ke..apa2 ke..

Ratu Lissa, yup fenomena skang begitu la..tp cerita mrk berbeza kn..he3

Cinta utk Kita, amin :)

.: iEyLa :. said...

alhamdulillah...
pd kita yg dah bertudung ni cuba perbaiki mana yang perlu kan dear..

Wanieys said...

alhamdulillah terbuka hatinya untuk berhijrah kearah yg lebih baik :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhmdulillah pghjrahan yg lbh baik..

Nyue said...

Cik ieyla, Nyue sokong !nyue pon bertudung ikut style skang gak so bnyk yg perlu dibaiki...

Wanieys, yupp..nyue pon suka, kita harap berkekalan apa yg buat itu..

Miss Yui,alhamdulilah :)

Masz Sidek said...

alhamdulillah....
sy mula2 pakai tudung dulu dr sekolah rendah... tp on dan off jer...
lepas tamat sekolah baru sy betul2 bertudung...
kepala pun tak pening nak pk stail rambut apa... :)

Yana Libra said...

alhamdulillah..untung dapat anak camtu..hehe~ :)

Ety said...

alhamdulillah, hidayah dari Allah didatangkan dalam bentuk pengucapan bersahaja seorang anak :)

Nyue said...

Masz. nyue pon kdng dlu off/ON jgkk..skang, alhamdulilah..malu dh kalu xpakai tdng..he3

Yana: kan...budak2 kecil2 baik ajaran nya, baik la pembetukannya.

Ety, yupp...Xsangka dia leh berubah dr cara yg begitu..besar sungguh kekuasaan Allah S.W.T

Dak Fisha said...

Alhamdulillah. bagus la. beruntung sungguh dia. sejuk perut dia mengandung kan anaknya tu.
hehe. sejuk gak kita yg mendgrya.
entry yg bermanfaat nyue. mekasih :)

Nyue said...

Yup Dak Fisha, Xsangka kn...kita lps dgr cite akak itu,first balik cite kat housemate...ng share kat blog..tp still pikir..bertuah dia..
sama2 :)

msredcheesecake said...

akak pun baru bertudung... sebab anak juga...

LiNda said...

Alhamdulillah, kerana sebaris kata anak pun mapu membuka ati seseorang kan. Linda pun antara manusia yang baru berhijrah. Semoga tudung ni kekal di kepala ke akhir hayat.

are_lin@yu said...

alhamdulillah penghijrahan kearah kebaikan harus dipuji kan ;-)

sis92 said...

alhamdulillah >.<

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alamak... akak itu sama umo ngan kak is... anak dah besaqkan... siMerah kak is baru umo 5bulan.. nak masuk 6 (^___^)

Eza Boom Boom :) said...

semoga hidayah untuk dia berpanjangan.. :) tutuplah aurat ^^

9n0L4 said...

comelnyeeeee anak kecik tu. dgn innocent nye ckp nk pakai tudung sdgkan ibu die tak pakai. ;)

syakirah izwanie said...

Ya Allah :) Alhamdulillah. Semoga dia terus istiqamah dalam bertudung ya.

Qaseh Qistina said...

alhamdulillah..=)

drzira said...

oh..bgusnye ank dy..

|shuhadaothman|TM said...

alhamdulillah. terbukak jugak hati dia :)

Nurulee said...

Alhamdulillah, baguslah Anak dia. Hehe =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/mid-year-exam-result.html

POSH76 said...

mmg ada nawaitu nak pakai gak ni...amin...

muhsin.aminudin said...

bagi aku, wardina memang nampak lebih ayu bila bertudung, tahniah kepada si sumai kerana berjaya mendidik

missha said...

alhamdulillah :)

tpang gembira ^^

Chic Na said...

beruntung la dapat anak macam tu. sejuk perut ibu. ;)

noornazuha said...

Alhamdulillah...dapat hidayah..pada yg msih belum dapat tuh, berusahala supaya Allah turunkan petunjuk.....

♥ainie muniera♥ said...

alhamdulillah . bertuah dpt anak yang mcm tu ^^

Aida Omar said...

Alhamdulillah satu penghijrahan yang sangat bermakna.. moga Allah memelihara mereka.. :)

NURULHANIF said...

alhamdulillah.. satu penghijrahan yg bgs.. :)

eiqa azra said...

alhamdulillah!! terbuka hati dier.. :)

eiqa azra said...

alhamdulillah!! terbuka hati dier.. :)

fiQRa said...

hidayah Allah, alhmdulillah ;)

Zaza Ridzlan said...

syukur alhamdulillah..

Chenta Eyfa Latieyfa said...

wah tabik kat akk nih..ank yg baik akan selalu nak yg terbaik utk parents dia.Alhamdulillah...touching rase.Moga uasaha murni akk tu akan selalu diberkati Allah SWT.

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...