Wednesday, January 23

Carta Hatiku - Drama TV3

...Xnak la asyik bad Mood je ! Kadang-kadang dlm hidup ini kita perlu pandai berlakon gak...sedih jgn nampak sgt sedih, gembira pun perlu berpada-pada... Opss.. celoteh dipagi rabu.

Xde kaitan dgn celoteh, Nyue sebenarnya nak share drama TV3 mengikut CARTA HATI nyue..hehe..

Carta Hati Pertama : Ruby
Sape ada tengok? sengal alam je drama ini...haha


Carta Hati 2:  Setia Hujung Nyawa
Kalu diikutkan drama ini ada di carta pertama tp skang TIDAK lagi sebab cite ini dh kelaut jadinya, nama pun diadaptasi/inspirasi novel..

Carta ke-3 : Janji Shirah
...Nabila tu, Nyue suka lakonan dia. Drama ini sedih ckit..sediakan tisu taw !

Carta ke-4 : Cinta Qaseh
Wawa Zainal, comel sgt...hehe...

Carta seterusnya yg skejap tgk, skjp Xtengok..

Apa kata uolss...??
Nyue itu je drama dihati buat masa skang, al-maklum lah rumah xde astro..hehe

Coretan Nyue : Last day keje, Cuti & balik kampung... Xsabarnya...

32 comments:

izan mama mia said...

akak tak suka tgk drama..tambah2 lagi kalau banyak sangat episod..letih

AQ Eyfa said...

sume pun besttttttttttt..tambah2 "Setia Hujung Nyawa" tu

are_lin@yu said...

cinta qaseh n hanya padamu tak layan lg..yg lain lyn..hihi

Deq's Qienz said...

best kan smua cite nih..adey asek tgk tibi saja..asimen satu habuk xbuat lg :(

kay_are said...

satu pun aku tak pernah tengok lagi.. drama melayu last aku tengok mimpi cinderella tu je r..

Cik Nur said...

Nyue percaya tak..
kesemuanya nur tak tgk..
huhuhuhu..

sebab malam hanya lepak depan lappy..
rindu tau nak menonton macam dulu2..huhhu

Arina Shamsul said...

akk tak tengok dik..sbb akk geram tengok tv 3 iklan 7 minit drama 5 minit..hahaha.

Mrs Velentine said...

3 drama yg 3-5 tue tengok tp skip2

Deqla manjew said...

smuanya kdeq tgk jap2 je..hihihi.. mls nk tgk tv la.. :)

lelamaisara said...

semua akak layan tau...setia hingga hujung nyawa tu ade gak tinggal...
eh lupe yg janji sirah tu akak tak layan sebab hubby tak nak tgok..die cakap tak suke nabila tu..hahhaha

Solehah Shamsuddin said...

dlm semua2 cte ni, solehah xphm dgn cerita cinta qaseh tu. nmpk pelik dyorg berlakon.tp wawa mmg comel dalam cte ni :)

Puan Siti said...

saya lak tak sempay nak tengok smua2 ni...

p/s: maaf lama x singah...

nanieybarnieylurviey said...

Smue nani xtgk sbb xde tv.

Cinta Misteri said...

semuanya CiM layan tak layan jep. mcm chipsmore, mana ada masa nak layan drama...kalau ada pown tonton.com jer takpun layan ngan member2 kat opis

Cik Aini said...

setia hujung nyawa je yg ai layan..yg lain xdan lah Nyue.hahaha ayat ngalahkan menteri bz gilerr kan.hahaha

selamat blk kg Nyue..sama lah kita kat kg gak ni :)

aReLaN said...

dalam banyak2 tu, saya layan setia hujung nyawa je.hehehe

Ann Ishak said...

Ruby penah tengok 1 episode je, Cinta Qaseh pun pernah tengok 1 episode jugak, yang lain2 tu memang takde langsung. akhirnya takde satu pun yang saya follow huhuhu

Yana Libra said...

tak tgk sangat drama sbb malas nak ikut setiap episod..hehe..tp kakak sy suka tgk setia hujung nyawa..sy layankan aje~ :p

Misz Mieza said...

Semua yang tersenarai boleh dilayan.. Setia Hujung Nyawa tu mmg wajib layan walaupun macam tensen jerk tengok perangai si Zain yang ego & suka cari pasal tu.. Cuma satu jer yang tak lalu nak layan, citer Ruby.. Ntah nape ntah.. Gugugu~~

kinara kinatara said...

kina x taw drama terbaru..huhu..ialah duduk yu mana nak tengok tb nya..:)
huhu..:)

xp dengar cerita cerita ruby 2 best..:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

setia hujung nyawaxpenah tinggal lg yg lain2 tu kdg tgk kdg x hehe

Yumida Huda said...

setia tengok setia ujung nyawa tu..tp memang..kengkdg citer tu kelaut..sakit ati pulak nengok..tapi mata ni asyik nak nengok je..ngade kannn..yg lain tu xde tengok

Chic Na said...

dalam banyak2 tu cikna tgk ruby je. tu pun kekadang. suka tgk siti saleha ngan sharnaaz. :)

Cendol said...

salam nyueeeeeeeeeeeeeeeee :D
cendol dtg!!!nyue apa khabar?
cendol tau cerita yg setia hujung nyawa tu je sebab dah heboh2 kat pesbuk.hehe

Nisah Idham said...

dalam banyak2 ni akak cume layan SEtia Hujung Nyawa, walopun terasa macam nak hempuk2 je kepala si zain & ikram tu.. jiwa gile tgk cite ni.. hehe

nea lopah said...

salam perkenalan..done follow sini juga. akak minat RUBY!

kayyana said...

memandangkan saya tgh bercuti pantang so mmg saya akan melayan kesmua drama drama di tv 3..hihihi

LYAfrina said...

kesemua drama lya x smpt nk tgk.. tp dgr citer setia hujung nyawa best.. tp time maghrib tu, x sempat nk tgk..lya just layan citer SEHANGAT ASMARA skarang.. wah..mmg sweet la citer ni..

ayut said...

sampai hujung nyawa plg dinnt...ruby bru mlm td trasa best...yg janji shirah tu lambat jln cite yer...dh bosan takde cite lyn gak la..hihihi

shuhadaothman said...

shu tgok separuh2 je. lepas tu tv tgok shu ;D

BaNu Syah said...

tgk gak drama2 tu hehehe

wan nurul hezrina abd halim said...

1st tgk hanya padamu2 ingat citer hantu..hoho..suka citer wawa zainal sbb suka tgk qaseh2

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...