Tuesday, September 10

Asmara Luna

Selama Petang Uolss !! tgh busy siapkan keje yea.. hehe
Ghinduu ghiduan dgn korang, winduuu nak menaip biarpn xtahu apa yg nak ditaip.. motif?

Nyue xtahu nak memulakan coretan bermula drp mne.. lost! totally lost !! Btw, Nyue sihat walafiat... aik! Ada org tanya ke? haha..

Uollss.. skang nie, Nyue tgh angau tgk Shukri Yahaya aka Habib. ohh sweetnyee.. (hope FH xgodek blog nyue, dan baca statement nie) haha... Sorry !

Siapa Habib? Xkan xthu nie.. mesti xlayan samarinda kat TV3 la tuu..
Nie Habib, nama watak dlm Asmara Luna.. @ nm sebenarnya Shukri Yahaya..

Drama Asmara Luna
Bagi Nyue, drama nie simple, tapi memberi impak yang berkesan dalam penceritaan. Mmg seronok la tgk drama nie, tgk watak sweet Luna dan Habib.. (www.tonton.com.my) Sinopsis yang lebih padat tanya Pak Cik Google yea.. 

Siapa Luna? eheh.. Siapa lagi, kalu bukan Siti Saleha. 

Kalau diikutkan sinopsis semalam, Episod 8.. mmg sweet tgk Luna dan Habib. Nak tahu kenapa? Kenalah tgk.. jeng3x !!!

Si lelaki yang sorg lagi tu, kita abaikan je la. Jahatnye Nyue nie !! haha.. 

Bagi Nyue ending drama nie Luna dgn Habib, tetapi dah namanya drama.. mcm2 boleh terjadi so kalau diakhir drama ni Luna dengan si lelaki yang tidak disebut itu,.....huh ! Nyue adalah org pertama yang frust, frust gilerr....

Haha.. sbelum nie Nyue Xperasan pon kat si Habib nie.. rupanya2, dia ada jugak berlakon dlm ruby & Juvana.. tp siyes mmg Xperasan pon kewujudan dia..hahaha..


Sekali imbas muka Habib nie seakan dengan pelakon Filipina kan, Jericho Rosales itu bukan Nyue yg kata.. dgr org lain yang kata..haha.. hope bakat habib terus bersinar..cam melekat plak dgn nama Habib nie kan.. Habib pun Habib la kan.. Jgn marah yea Shukri Yahaya :)

 bubye...

21 comments:

Che Rosliza Che Mat said...

akak tak tgk pun....

Puan Asfiza said...

Tahu xpe..muka dia mcm pelakon filipina tu..pangako sayo kot nma citer filipina tu..
As dgn husban suka tgk..

Cik Nur™ said...

serius Nyue, NUr tak pernah tgk drama ni....

Chic Na said...

episod pertama aritu tengok pastu dah terlepas dah.. tak sempat nak follow.. sweet kan habib tu.. heheh..

Cik Aini said...

sbb dia x jd hero akak org kuat dlm cite Juvana..hehehe sbb org kata besttt so Ai layan kat tonton..so swittt :)

Amoi Farah said...

Habib sweeet sangattt harap luna dengan habib and luna bukannya anak luar nikah macam dikatakan

Rosmiza Ali said...

Akak tengok jugak.. Tp xdela follow hari2.. Hehe.. Kalau kebetulan tengah on tv & citer ni tgh ke udara, layan la.. Kalau tak on tv or tengah tgk channel lain, burn la.. Heheh..
ZON PERMAISURI CHOMEL

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui tak lyn citer ni..hihi

Deqla Manjew said...

eh nyue.. kite sama la..!! haha.. kak deq pun suka tgk habib tu.. senyum dia sweet sgt kan.. mmg muka dia ada iras2 hero filipines tu.. ingatkan kakdeq sorg je rasa mcm tu..hihi..

Masha Meisters said...

ha'ahla....baru perasan muka dye macam jericho hek?

Shafila Ismail said...

btul nyue.. suka sgt tgk citer ni... jatuh chenta pd habib.. huhuhu

Solehah Shamsuddin said...

solehah xlyn pn cte ni sbb bz mmnjang. xsll ngadap tv

lelamaisara said...

suke gak tgok die dengan luna tu..ehhe sweet je...

Cinta Misteri said...

laaaaa baru perasan ke. mamat muka selamb ni. tp mmg laaa... bukan pelakon utama mmg tk menyerlah. mcm zafril dlm drama kul 7 tu, sumer ingat dia pendatang baru. walhal dia dh byk gak belakon. 1st CiM nmpk dia dlm cinta si kira2, tp sbnarnya dia dah byk blakon sblum tu. dan myb ada yag tk tahu, mamat tu dah belakon kat holywood youuu.....

Si Matatajam said...

Akak x pernah tgk crita ni... habis ni mmg akak x perasan langsung..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

betul3 habib tu mcm pelakon filipina tuh kan eheeee

Puan Kutu said...

mula2 tgok mati2 igt si jericho tu tp pesal ckp melayu fasih sgt..rupanya tertipu.haha.org malaysia,dh belakon juvana jugak ekk,serius tak perasan juga kewujudan beliau..

mmg kacak la,manis orgnya menjadi idaman anak2 dara macam nyue ni.haha

nuyui a.k.a miss YUI said...

p/s: yui beli tak sgja tu pada tailor..time beli kosong tp yui tmbh lace =)

Cendol said...

salam,nyue..

kite tak pernah tengok pun drama ni..betul la sekali imbas muka dia macam pelakon filipin tu..sekali je la.dua kali dah nampak lain.hihi

are_lin@yu said...

suka cita ni...habb mcm muka jericho.hihi

kayyana said...

tak sempat nak tgk... hehehe..

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...