Tuesday, February 14

Karen Women

Assalamualaikum & Selamat Pagi kehendaknya..

D'pagi 14 Februari 2012, Nie..Nyue ad sesuatu nak share
dgn blogger2 semua & mencari sedikit
 Perhatian, kerjasama & Pendapat.

Karen Women?
(hanya sekeping photo> En.google)
ad y terpingga2 dgn tajuk tuh!
Nyue story s'Simple y bleh...knl Cik Yana kn?
Dialah, Karen Women y Nyue maksudkan..
" Cite nie ad kaitan dgn y hidup tp xsesekali
maksud utk bergurau/memalukan dia "

Nyeu kesiankan Cik Yana..
Bleh trauma...
Setiap hari dapat kejutan...
Nak buat mcm maner hampir semua benda
yang disentuh mengalirkan cas elektrik..
+ barang yang berunsurkan besi...
termasuklah tombol pintu,puncher...
Dh la sakit..time terkena tuh!

 Time stdy dlu xde plak cm 2..
benda nie terjadi bleh dia start keje..
sebelum nie ex-pekerja sini y cm 2..ble dia tukar keje kat lain
Cik Yana plak jd penganti..

Punca...??
Nyue pon xthu knape.....

So,Nyue nak tanyalh, pernah ke ant. blogger2
yang pernah mengalami masalah  renjatan elektrik 
terasa macam ada karen/ elektrikdekat tangan..??

 Nyue nak tlg Cik Yana...pernah slow talk dgn dia 
suruh dia pegi klinik..
Mayb ad cara untuk mengatasinya @ menghilangkan rasa 
seolah-olah ada karen/elektik dalam badan...
mungkin dari segi tradisional atau dari segi perubatan.

Xtaw gak...kot2 ad Effect kurang baik utk badan..
....................................

24 comments:

Masz Sidek said...

kesian nya dgn cik yana...
sy tak pernah kena macam tu...
mesti dia tak selesa nak buat keja...

❤ cik ieYra ❤ said...

sy bersimpati dgnnye .
mgkin ad jln penyelesaiannye .
insya Allah .

Nyue said...

2 psl la @masz, kdng2 dgn nyue skali bleh terasa renjatan 2..
pelik plak..cm terlebih cas kat bdn..


yup, nyue pon bhrp cm @ieyra gak..
smlm ag teruk..cik yana ckp tgn dia cm ad duri2 je rs..
nyue tkot ad effect jer..

Ct Aja said...

pernah2, tp jrg2 la... time tolak troli kat pasaraya pun pernah, xleh nak sntuh bsi dia...wuhuuhu, ehhh tak lari topik kan....hihi

moga cik yana dapat cari jalan penyelesaian...

Nyue said...

akak @aja jrg2...cik yana nie sllu la plak...
kak @aja mmg suka lari topik..he3

hope begitulah :)

misz_eyza said...

whoa sian dgn cik yana...sy cuma dulu sekali sekala jer jadi...bila naik eskalator dan tersentuh tangan my sis yg duk sebelah...otomatik rasa renjatan tue... =)

infoserius™ said...

Nice entry.

jom lawat blog saya http://infoserius.com

Nyue said...

rs sakit kn @eyza...biar pon renjatan sekejap...
yup..dia pon xthu knape punca bleh jadi cm 2?tkot ad effect jer..

:: Cik Nur :: said...

Cik Nur rasa, semua org ade aliran elektrik dalam badan. beza antara kita kuat n tak je...

Nyue said...

Nyue setuju dgn @Cik Nur..mmg ad..may b yg Cik yana ni terlebih elektron ckit 2 y jd cm 2..

nafaz lynn said...

pergi la tanye kepada yang pakar pasal masalah tu....

Nyue said...

huhu..i2 lah y sebaik2 nya...
apa2 pon xpegi2 ag tnye..erm

bfF boutique said...

hye dear come shopping with us @
http://bff-blogshop.blogspot.com/

cantik-cantik harga pon berpatutan

lilydamia said...

tak penah jadik camni , tapi penah begesel tangan saya dan mak saya ....rasa macam ada karen ..pon tak tahu kenapa ....

lilydamia said...

tak penah jadik camni , tapi penah begesel tangan saya dan mak saya ....rasa macam ada karen ..pon tak tahu kenapa ....

Nyue said...

ohh.. cm begitu lah plak kn..
2psl la @lily xthu knape..?

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

Kita pon macam ni jugak..Kalau jalan lama sikit mulalah kluar current tu.. Pity us..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kesian cik yana..
moga dia dapat cari cara penyelesaiannye..Insyallah..

Nyue said...

ohh...@lylia pon cm yana jgk..

yup @lily...hope begitu lah..
tq =))

Teacher Basariah said...

cikgu pun macam tu..cas elektrostatik dalam badan sangat tinggi terutama apabila baru bgn tidur dan waktu pagi..cara atasi ialah pegang bahan penebat sebelum bersentuhan terus dengan benda boleh alir elektrik..cth..sblm nak pegang tombol pintu, pegang dinding rumah dlu dan sblm pegang handle keta, pegang bumbung bhgn dalam dlu..hehe..tryla..

Nyue said...

Thanks @t-cer Basariah dgn tips 2...
insyallah nyue sampaikan kat cik yana..oh..t-cer pon cm 2 jgk erk...

jahajahatable said...

maybe sebab pemakaian, ke atau sebab lain ke...tapi memang ada aliran cas dalam badan kita kan...sebab tu ada peta kalau sebelum buka tombol pintu ssentuh dinding dengan tapak tangan dulu, sebelum buka kunci kerete (kereta lama) sentuh tapak tangan dulu pada bumbung kereta atau tanah...agar dapat alirkan cas berlebihan...dan cas ni mudah terasa jika bersentuh dengan agen konduktor...mungkin orang yang die sentuh tu pun mempunyai cas-cas ion berlebihan juga...anything can happens

yana-feehily said...

nyue..yana ni pun slalu je kena karen. bayangkan, troli kt supermarket tu pun yana tkleh pegang/ terkena bahagian besi tu..bila tersentuh, terasa ada cas elektrik kt situ..hehhe

Nyue said...

huhu..kecian @yana..ke ad kebetulan nama yana jd cm 2..he3..
so apa yg terjadi kat @yana..terjadi kat kwn nyue @cik yana..

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...