Thursday, February 16

Nyue nak kongsi 1 Rahsia

Assalamualaikum & Selamat Pagi kat semua..

Alhamdulilah dgn izinnya, Hari ini Nyue dh boleh masuk Ofis,
dgn baik & mood ceria2 pg..

Memandang semua dlm keadaan baik..so,
Nyue nak kongsi 1 Rahsia
mula tgk Entry nyue
& Cerita bermula...

Rahsia Tapak Tangan
Sejujurnya Nyue tidak ambil pusing/percaya pada benda2 fizikal yang permanent nie
Kalaulah bleh terima pakai, tak payah susah2 nak berusaha kan..betol x?
Apa2 pon kita layan jer..

from>mysuperkids
Rajah di atas antara ‘rahsia’ tapak tangan yang popular.
Garis2 bernombor mewakili:
              1. Kehidupan
              2. Kecergasan
              3. Cinta
              4. Kejayaan
              5. Matahari
              6. Kesihatan
              7. Perkahwinan
              8. Bilangan anak
              9. Perjalanan
              10. Kewangan
              11. Mewakili 25 tahun usia
*Setiap tgn berbaza garisan..mungkin ad beberapa garisan jer kn..
So, jgn nak kecoh2...kalu xder semua garisan 2..he3x

Merapulah !

Tp, ad sumber nyatakan....
Sebenarnya, memang ada ilmu ‘melihat’ tapak tangan.
Dimana berdasarkan perubahan fizikal pada tapak tangan shj. 
Islam juga menyarankan agar lelaki yang meminang wanita
 supaya melihat tapak tangannya. Kenapa? 
Sebab dari tapak tangan itu macam2 boleh ditafsir 
tp igat cukup dengan pemerhatian. 
Tapi orang sekarang sah2 tak tahu/tak ambil pusing pasal benda ni.

*maaf andai ad kesilapan dr info nyue... nyue si celoteh adalah insan 
yg masih cetek bab2 ilmu...

Nie nyue letakkn result time ktorg buat..
The Mouth Of Truth
he3x - Nie Result  Si Dia
*Perkongsian ini sekadar utk suka2 buat Tatapan semua

24 comments:

misz_eyza said...

owh tapak tangan pun ada rahsia ekk? yg saya tau rahsia garisan kat tapak tangan jer hihi...

midonz said...

wow nice...

:: Cik Nur :: said...

bukan setakat tapak tangan..tapak kaki pun ade gak rahsianya..cuma tapak kaki banyak rahsia kearah kesihatan.. :)

Nyue said...

erm...actually anggota bdn kita da mcm2 rahsia taw @eyza...



@midonz..thanks
=)


sokong @cik Nur...huhu..yupp tapak kaki bnyk rahsia kesihatan..

ina_noorlina♥ mY oWn LiL StoRy ♥ said...

tgk entry ni tgk tapak tgn :) ade sume garis2 2, hihik

eeiyss said...

hmmm~

Nyue said...

@ina ad semua garisan tuh..ermm..nyue xder semua pon...huhu
garisan berbeza setiap org..




Apa yg hmmm tuh 2eeiyss..he3

Masya said...

wahh boleh tilik ni... walaupun x semua ade garisan tu kan...

maizatul azrina Yaakob said...

tengok tapak tangan...xde garis semua hahaha pastu pening...hahahaha

Masz Sidek said...

pernah dengar rahsia tapak tangan ni... dlm baca2 enty ni sempat gak tilik tapak tangan sendiri... lepas tu blur... ada garisan yg tak de cam dlm gambar... hehehe

msredcheesecake said...

apa la gaknya rahsia tapak tangan saya... hhee

Nyue said...

he3...nyue pun bkn arif bab garisan tgn..sekadar share suka sbb nyue ad main the mouth of truth 2 dgn si Dia..siap nk tgk, y sapa paling bnyk star kat bahagian cinta..

result nyer si dia full star..nyue ckit..hahahah

Chenta Eyfa Najibrz said...

hehehe..nanti nak try gak r.

Nyue said...

huhuhu...nty @eyfa try la..utk suka..kalu positif mmg suka, kalu negatif xsuka la..main2 jer..

kl@n@fana said...

dlm utube pnh sy tgk dr fazilah kamsah baca tpk tgn johan rj lwk.. means ilmu nie mmg btol ada kn?

Nyue said...

ohh..iye ke..nyue nak tgk jgk la utube psl 2...nyue pon xthu nak ckp btol ke x..he3

yana-feehily said...

klu org HPA tgk tapak tgn yana, dia akan kata, oh byknya angin dlm badan..hihi

sedihla sebab garisan tapak tgn kat gambar tu tak sama lgsung ngan tapak tanganku.. T__T

zerin said...

Wahhh...Nice la... Huhuhu... Hebat btol si dia.. :-p

Nyue said...

alal..sekadar tgk2 jer @yana..angin 2 biasa la kn..he3
nyue pon xsama jgk..he3


hai sidia...puji diri sendiri ke?
:P

::ct luna:: said...

Ouh baru tau tq...but nak tanya yang mewakili 25 tahun usia tu apa maksud dia..?? huhu :)

Nyue said...

nyue xthu la jgk @luna...tp mayb 25thn bru ad garisan 2..he3

Ct Aja said...

yue, nanti tolong baca garisan tgn ambo ye...huhuuhu

Nyue said...

buleh2...nak hari ini selalu kak @aja kiterr terrr..ahahahah

cIk JanNah said...

nyue betol tak result the mouth of truth dgn ur real life?? hehee

btw,salam kenal:)

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...