Wednesday, April 3

Allah SWT lebih menyayangi Ayah

Alhamdulillah, segala puji-pujian dirafakkan kehadrat Allah swt. Blog yang telah lama Nyue tidak update akhirnya diminta isi dengan suatu hikmah yang besar. 12 Mac 2013, Nyue diberitahu Ayah sekali lagi dimasukan ke wad Hospital Kuala Krai #HKK. Gusar hati ! hanya Allah swt yang tahu apabila Mak mengatakan keadaan Ayah lebih tenat daripada biasa. Disabarkan hati, w/pun jauh disudut hati Nyue merasai sesuatu yang Xmampu utk diluahkan. Ada kalanya, mimpi adalah main tidur namun dgn kuasa Allah swt mimpi adalah pentunjuk. (KUN FAYAKUN).

Maaf ! Sahabat Blogger, agak lama Nyue menyepi dari berblog apabila Nyue hilang hati utk mencoret cerita. Pada mulanya, Nyue nak ceritakan kronologi Arwah Ayah tapi apabila difikirkan kembali biarlah cerita itu menjadi sejarah berharga untuk Nyue dan keluarga. 

Tepat pukul 3pagi, 19 Mac 2013. Ayah menghembus nafas terakhirnya disaksikan seluruh keluarga. Dilimpahkan kesyukuran kehadrat Allah swt, apabila diakhir nafas Ayah mengangkat sendiri tangannya seperti solat. Ayah melepasi sakaratulmaut dan meninggal dunia dengan tenang. Alhamdulilah. 

 Nyue, Adik dan Mak setia disisi Ayah dengan penuh kekuatan utk tidak menitiskan airmata, tetapi kami tiada kekuatan itu. Sokongan dari ahli keluarga & sahabat terdekat sedikit sebanyak mengurangkan beban yang dirasai.

Allah SWT lebih menyayangi Ayah, Redha dengan pemergian Arwah, sesungguhnya lumrah kehidupan, kerna  3 hal yang pasti ‘TUA, SAKIT DAN KEMATIAN’. Kita juga tahu bahawa  ‘LAHIR’ satu tarikh tidak dapat ‘DIPINTA’ dan ‘MATI’ satu tarikh tidak dapat  ‘DITUNDA’.  

Rindu dengan Arwah Ayah, hanya doa penghubung kasih kami.

Nyue juga ingin berterima kasih kepada sahabat Blog & GSF yang sentiasa bertanya khabar. Tidak juga lupa yang memberi komen dan mengupdate e3 dgn ucapan Takziah. Nyue sangat terharu. Terima Kasih. Banyak e3 sahabat yang Nyue terlepas pandang. Insyallah, Nyue akan singgah cari gali dan komen. 

22 comments:

are_lin@yu said...

moga arwah tenang di sana..sabar ya k.yue..Allah lebih menyayanginya..al fatihah...

Kakcik said...

Innalillahhiwainnailaihirojiun. Semoga roh arwah ayah Nyue ditempatkan bersama mereka yang soleh di Jannah.

Tihara said...

al Fatihah untuk arwah..
nyue ambil lah masa untuk tenangkan diri..kami di sini sentiasa mendoakan nyue terus tabah meneruskan hidup ini..take care nyue

nuyui a.k.a miss YUI said...

al-Fatihah..

menitik air mata yui bc entry nyue..

moga nyue sekeluarga tbh.. tenangkan diri. InsyaALLAH ramai yang memahami.

Moga arwah tenang disana.. Amiinn.

Mrs Velentine said...

nyue banyakkan bersabar yea..selalu sedekahkan al-fatihah buat arwah..AL-fatihah buat arwah ayah nyue

Deqla Manjew said...

sabar ye dear..yg pasti kita senaseb.. Al-fatihah..

AQ Eyfa said...

sabar byk2 yer dik.Moga roh ayah Nyue damai di alam sana...Al-fatihah.Akak juga turut merindui arwah abah yag telah lama pergi

Yumida Huda said...

al fatihah
moga arwah ditempatkan bersama org2 beriman
sabar ye nyue

Yumida Huda said...

al fatihah
moga arwah ditempatkan bersama org2 beriman
sabar ye nyue

Karukord jagau said...

al-fatihah...
moga arwah tenang di sana...

Yana Libra said...

Al-Fatihah..kuatkan semangat ye nyue..

Cik Nur™ said...

takziah Nyue...
jgn pernah berhenti sedekahkan al-fatihah buat arwah ye...

Chic Na said...

takziah utk Nyue sekeluarga. InshaAllah arwah tenang di sana. terus berdoa utk arwah.

LYAfrina said...

salam takziah nyue..
smoga roh arwah dicucuri rahmat dariNya.. amin

Che Rosliza Che Mat said...

Innalillahhiwainnailaihirojiun... Semoga roh arwah ayah Nyue ditempatkan bersama mereka yang beriman...nyue jangan sedih2 ya...

N.Aima K said...

al-fatihah dan takziah utk keluarga !hug

Sally Yatiey said...

Salam takziah..

Cinta Misteri said...

Sebaknya dada CiM. Harap nyue, adik dan mak tabah. Ttakziah utk nyue sekeluarga. Mak pown jgn selalu biarkn dia keseorangan, mak perlu ada ssorg utk dia luahkn isi hatinya. Nyue kena selalu hubungi mak.

wan nurul hezrina abd halim said...

mengalir air mata akk baca nyue sbb akk baru merasai kehilangan abah tercinta juga n akak memahaminya..Allah lebih sayang kan ayah kita nyue..

yea hanya doa penghubung kita dengan kerinduan itu..semoga dia dilindungi Allah dan semoga arwah abah akk pun ditempatkan dalam golongan orang yang dikasihi Allah

Cik Aini said...

moga arwah ayah Nyue tenang di sana.amin.al-fatihah..

lelamaisara said...

maaf nyue akak baru singgah sini.dah lame tak buka blog.sabar ye dik...doakan yang terbaik untuk arwah ayah ye,

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

maaf yer lambat,,takziah utk nyue sekeluarga,,moga arwah ditempatkan dlm kalangan org2 yg beriman hendaknya,,amin

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...