Thursday, October 18

Suntikan Vitamin C

Merujuk tajuk yg Xseberapa tu... Ada tak sesiapa rakan blogger yg pernah/selalu mengambil suntikan tersebut utk kecantikan & kesihatan...? Nyue kadang-kadang terfikir, bagusnya akak ini selalu ambil suntikan vitamin C utk kecantikan dan kesihatan dia tp ada juga terfikir, Xbahaya ke?

Akak yg nyue maksud ni merupakan kwn yg bekerja satu level bangunan dgn nyue...yg best psl dia, setiap kali nyue pergi toilet Xkira pagi/petang confirm jumpa akak ini... Satu hari Xjumpa mmg Xsah ! Kalu Xjumpe plak... terus buat kesimpulan sendiri ...Hrm.." Akak, cuti kot " 

Kitaorg bukan setakat jumpa/senyum-senyum  tp mesti bercerita A-Z... Ada je topik nak bercakap... pernah satu hari tu.. nyue pegi toilet, dia tgh make-up so dgn nyue jadi mangsa make-up dia...

2 hr lepas...dia ada bercerita dgn nyue yg dia baru lepas suntik vitamin C kat klinik yg tepi ofis nyue. Satu suntikan tu RM50..Dah lama dia ambik suntikan, krim &pil..tp mmg la kulit dia nmpk licin dan tegang...

Manfaat Vitamin C  
1. Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam darah. 
2. Menghalang skurvi (Skurvi = Penyakit yang disebabkan kekurangan vit C dlm makanan, ditandai oleh gusi bengkak dan berdarah, pendarahan dibawah kulit dll) 
3. Mempertingkatkan sistem pertahanan badan. 
4. Menguatkan dinding salur darah. 
5. menolong pembentukan tisu gantian. 
6. Membantu pembentukan tulang dan gigi yang sihat. 
7. Mengurangkan kedut pada kulit. 
8. membaiki parut pada kulit. 
9. Menjadikan kulit lebih cerah. 
10. Menghilangkan jerawat dan pigmentasi. 
11. Menjaga kesihatan otot dan mencantikkan/ menghaluskan kulit. 
12. Membantu penghasilan collagen dimana collagen dapat meningkatkan keanjalan dan keremajaan kulit. 13. Melambatkan proses penuaan dan menghaluskan pori-pori pada kulit. 

Coretan nyue : Nyue takut... hahaha

99 comments:

Saya Disini said...

bnyk jugak manfaatnye..tp sakit..

misz uzmy said...

waahh kebaikan dia banyak...
tapi ada kesan pd akan dtg x...
takot juga..

Che Rosliza Che mat said...

banyak brtul manfaat nya tapi sis takut...

dya bunga said...

mmg dya xbuat lh..sakit

Yana Libra said...

kalau takut jangan amik..hehe..

kan ada pil2 vit C kat pasaran? trylah yg tu dulu kot?

kay_are said...

rase nye artis je yang banyak amek suntikan vitamin c ni.. memang banyak r khasiat nye..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tkt effect jer suntik2 ni hehehe

Nyue said...

Nyue pon juz mdengar je..utk ambil suntikan jugak rsnya mmg X la..huhu...

kinara kinatara said...

huhu..banyak kebaikan pakai vitamin c ek?xp kina x berani..

Chic Na said...

suntik2 ni takut. makan je yg tablet tu. sama je kot cuma yg suntik cpt sikit la kesannya.

are_lin@yu said...

bab cucuk ni tkt jgk..ayu mkn vit c yg pil ja..hihi

F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A said...

bab suntik-suntik nih memang takut...hu hu hu... ^_^

Bui Junaidi said...

TERINGIN NAK TRY TP TAKUT JUGAK..^_^

aReLaN said...

tak sampai lagi kot tahap nak suntik.cukup la ngan makan buah pe sme rasanya.hehehe

Cik Nur said...

err..takut jugak.. lebih baik kita rawat secara pelan dari dalam.. :)

khaifaiz said...

tgh fikir2 juga ni

Mrs Velentine said...

akak pun takut

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh wat sbb rasa tkut..hihi.

Tihara said...

as salam,

anak buah akak kata suntik ni kulit jadi putih..toi ker ? :)

wan nurul hezrina said...

nurulpun takutttt..nurul jaga mcm biasajer takmo suntik2.ei takot.makan jer limauker,buah kiwi ker yang banyak vit c.

Cik Aini said...

oh byk juga kebaikan dia rupanya eh..tp tu la kan,kita x biasa mmg la takut..takut kesan dia bila dah tua skit.huhu

psst!g la try Nyue..mn tau mmg elok,boleh la ai try plak.haha

Si Matatajam said...

Takut cucuk..hu hu..akak makan ja..

Deqla manjew said...

Deqla x penah try dan x rasa pun nk try..hihi

9n0L4 said...

kalau mkn je oren byk byk, tak jadi ke. vitamin c jugak kan. hehe.

siti munirah said...

saya br try..sb sy ada mslh jerawat yg series dr zaman sekolah..dh 16thn..so x pnh putus asa cr something tuk rawat jerawat ni..search kt tenet,jumpa psl vit c injection ni..then sy nekad try..sblm tu mitak nasihat doc..doc ckp bagus sb dia terus msuk dlm slur darah..compare mkn yg tablet..lbt kesan sb vit c ni dia xleh long last dlm badan..biasa 4jam shj n akan kuar bila kita buang air kecil..n peratus yg serap dlm badan pun skit..dlm 5% shj sb dia pergi pd perut,usus dulu sblm smpai ke saluran darah..so if inject terus direct pd salur darah..mula2 takut jgk..but sy jumpa doc yg very kind n polite..x rasa sakit lgsg..lembut je..skrg dh lps 3 inject..sb kene inject sekali seminggu..alhamdulillah ada nmpk perubahan..jerawat cepat kering..parut semakin pudar..hope lps abis 10inject,puas hatu..:)

Anonymous said...

Siti munirah u g klinik kat mne...

nor said...

tumpang berniaga..harga suntikan terbaru dan murah....
glutax 3g sekotak rm 150
glutax 5g sekotak rm 130
biocell forte sekotak rm 100
roche sekotak rm 100
laroscorbine sekotak rm 90
charge inject rm 10
akak nurse..semya peralatan pakai buang...akak di kuala lumpur
sms or wasap 0194803904

nor said...

bagi yang dah ada injection vitamin sendiri pun boleh datang jumpa akak.....akak charge rm 10 je..kadang2 ada yang beli vitamin tapi tak tahu nak suntik kat mana...

joNet joaNNa said...

Area jb mane ad clinic y ad service injection glutax .coz byk pegi dowg xde buat .sy da ad bli glutax 5g .anybody can share wit me ??

Lia saidin said...

Kak sy nk jab ... kak d mana ye? Email sy missyucie@yahoo.com

ML-Z glutaxinjections said...

Asslamualaikum,saya ada menjual pelbagai jenis suntikan vitamin c

ada masa pergilah ke blog saya..
mlzglutaxinjections.blogspot.com

Ragazza Kristal said...

Klinik mane ye...dh lme cri..tp xtau yg mne tmpt ok.. leh share ckit..hihi... Email ragazzakristal@gmail.com

fatimatuzzahra said...

huhu sakit ek..hihi tgk gamba jarum dah seram..baik ambik tablet jer macam saya hehe http://kedaivitamin-ku.blogspot.com/2013/10/suatained-release-vita-c-500mg.html

syasya said...

ada sape2 pernah try vitamin c untuk whitening brand veniscy x? or sape2 yg try bgtau ye. sbb i nk let go. br gune 4 botol. ada lg 6 botol. i xsesuai dgn produk yang ada collagen. ramai yg pakai ok tp dgn i xsesuai. syg je lg 6 botol tu. more info email me syasyadyaa@gmail.com

..::Zue::.. said...
This comment has been removed by the author.
..::Zue::.. said...

kak... sy berminat pls email me... tarabozu@yahoo.com.my

.::: Princess MOMOY :::. said...

salam sis
oh momoy pun baru baru jer try injek vit c ni
bagus la
kulit moist lembut jer
momoy ada review kat blog
jemput baca
dan oh ya momoy user ye bukan seller

http://www.momoy-blogirl.blogspot.com/2014/05/suntikan-vitamin-c-untuk-kulit-sihat.html

.::: Princess MOMOY :::. said...

salam sis
oh momoy pun baru baru jer try injek vit c ni
bagus la
kulit moist lembut jer
momoy ada review kat blog
jemput baca
dan oh ya momoy user ye bukan seller

http://www.momoy-blogirl.blogspot.com/2014/05/suntikan-vitamin-c-untuk-kulit-sihat.html

.::: Princess MOMOY :::. said...

salam sis
oh momoy pun baru baru jer try injek vit c ni
bagus la
kulit moist lembut jer
momoy ada review kat blog
jemput baca
dan oh ya momoy user ye bukan seller

http://www.momoy-blogirl.blogspot.com/2014/05/suntikan-vitamin-c-untuk-kulit-sihat.html

anadcodeyaya said...

Ada sepa2 tw x mana2 ada servis suntikan area seremban.. nilai negeri 9

diya jamal said...

Dear sis.emel sy juga. rubi.diya@gmail.com.

faris hakimi said...

aah..i pun tgh cari area nilai negeri sembilan..kalau ade sape2 tahu tolong share dgn i k..

bella farhana said...

Area semban xde ke ek..sume mhl sye tnye..5o..mrepek btol..

Ahwei Wee said...

Area Johor Bahru?

maz ateh said...

Ade x sape2 tau klinik utk buat injection di kuala selangor....

Azie Liyana said...

I ada senarai klinik yg buat injection vitamin c & ada juga jual product kecantikan.blh follow instagram @ajiedot.concept / email: azie.liyana@yahoo.com.my ��

Ema Bustamam said...

Kak tolong hubungi saya. saya nak jab. 01129012807. atau email ema_g9@yahoo.com

Cleopatra mohammad said...

Sy tgh cari servis suntikan area bukit jalil..da beli bnde to tp xtaw nk pg klinik mne

Nur Aqillah said...

Saya dah try xsakit pun tiap3 minggu saya cucuk.. mmg best kesan dia cpt xsma mcm mkn supplement dan pkai skincare...

Nur Aqillah said...

Saya dah try xsakit pun tiap3 minggu saya cucuk.. mmg best kesan dia cpt xsma mcm mkn supplement dan pkai skincare...

Anonymous said...

Sy tgh cari klinik yg buat servis suntikan area shah alam..sy ada vit c n dermanic injection..cuma x tahu nk inject kt klinik mana..kbnyakkn klinik kt area sini x da servis suntikan tu..so jika ada sesiapa yg tahu leh email sy nama n alamt klinik k..eilla_b@yahoo.com

Anonymous said...

samalah. tgh cari klinik area shah alam gak ni..

evy atikaroslan said...

Area jb di klinik dr.suria kat adda height dan klinik puvvan kat setia indah . Sekali jab , rm25-rm30 . Sy pengguna glutax dan da 3 kali jab . mmg smooth jea kulit ni . 😊

Anonymous said...

Kami ada produk terbaik untuk lebih putih, glow serta merawat kulit. Veniscy Nexgen Prowhite/Glutax 500GS/ Complexion-6 / Cindella Whitening Set (Korea) . Whatsapp : +60136076006 . Instagram: @refinerefine

beautyservicejab said...

injection service area MELAKA!! WAZZUP 0122787024 .OR EMAIL, beautyservicejab@gmail.com

Anonymous said...

hi plsss email me urgent ikarafeda@gmail.com injection service area jb .. klu ok, sy bgi cust. jab dgn awk je..

Miz Kon said...

takyah la nak gi klinik beli ampoules tu. mahal siot satu ampoules tu. kalo beli sekotak boleh dapat 10 ampoules. harga baru dlm rm150. so, harga satu ampoules pun baru rm 15 sebijik. gi clinic minta jab baru cas rm15 kot. kan jimat. huhu. nak beli sekotak dari saye boleh whatsapp 0168298296. bukan nak bisnes semata2. nak tolong bagi option murah jer.

Fazrul Azri said...

Dah dapat ke area klinik mne? Kalau dah dpt tlg bgtwu sy pliss. Sy area bkit jlil jgak

Fazrul Azri said...

Dah dapat ke area klinik mne? Kalau dah dpt tlg bgtwu sy pliss. Sy area bkit jlil jgak

juliemohamed said...

sis saya di bangi. sis di mana? pls whatsapp saya 0122408518

atiey moimoi said...

boleh bagi tak senarai klinik yg buat injection area puchong ? ☺️

Anonymous said...

Sape2 yang cari injection service area ipoh, seri kembangan dan sekitar selangor.. boleh whatsapp 0199215027 / 0173594384

Arsie Lynn a.k.a Aleng said...

Ader tak buat injection area petaling jaya? Sya dh ader barang.. Tpi nak inject tak tahu mna

arra delisya said...

Area nilai tau x kat mane

arra delisya said...

Area nilai tau x kat mane

Damia_Qaisara said...

Salam sis....Klinik mane ye...dh lme cri..tp xtau kt mne tmpt 2.. leh share ckit..hihi... Email syuefizz_90@yahoo.com.my...tq sis..

Unknown said...

sy berminat kak...blh pm sy kak..

nasron afiq said...

Hye.. Slm sejahtera..
Ingin tahu produk vit c atau inj vit c.. Kami menyediakn perkhidmatan drip servis area taiping boleh hubungi/ whtsp:

0145160280-ron
0122243490- dila
Kepuasan anda matlamat kami.

nasron afiq said...

Hye.. Slm sejahtera..
Ingin tahu produk vit c atau inj vit c.. Kami menyediakn perkhidmatan drip servis area taiping boleh hubungi/ whtsp:

0145160280-ron
0122243490- dila
Kepuasan anda matlamat kami.

alyn magenta said...

Sis jual sbotol brape?blh wassap sy 0136480681

redz cat said...

Sy ad vitamin sendri tp tak tahu nak inject kt mana..boleh pm nombor akak x?

redz cat said...

Sy ad vitamin sendri tp tak tahu nak inject kt mana..boleh pm nombor akak x?

awong said...

Dia cucuk kt mne? Ade pantang x lps cucuk?

awong said...

Sy nie jauh lah akak... klu sy beli dgn akak.. blh bwak g klinik x nk cucuk... nk cucuk sndri mmg xlh takottt

Hara_ Panda said...

Sis cucuk kat area mana??

Anonymous said...

Kami menawarkan khidmat memberi suntikan Vitamin C, Area Kuala Terengganu (By Appointment Only)

IV/IM : RM20
DRIP : RM50

Berminat?
Whatsapp : +60176070357

Suraya said...

ASSALAMUALAIKUM WR WB,

Siapa tahu dimana suntikan daerah johor bahru?

Suraya said...

Assalamualaikum, boleh share dengan saya address yer

Terima kasih ��

Aebbieycollection said...
This comment has been removed by the author.
Aebbiey said...

Assalamualaikum, Sape Sape yg mencari produk whitening injection yg original sekali dgn servis area Cheras/Ampang/KL/Tj Malim/Melaka/Johor Bahru/Damansara/Puchong/Putrajaya/Nilai/Sepang/Banting Blh ws 016-6434429

Suefi Adami said...

Sy ade jual beauty injection... Glutax dna mixing white, vitc, cindella, byk lggg.. Klu nk pm sy 0169424281 cuna

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

Anonymous said...

dekat area melaka muar ada tak service untuk buat drip? sya cari tak jumpa..vit dah ada..help :)

Anonymous said...

dekat area melaka muar ada tak service untuk buat drip? sya cari tak jumpa..vit dah ada..help :)

tok ku paloh said...

Sy menyediakan servis injection terengganu..murah2 je..

tok ku paloh said...

Sy ada menyediakan servis injection area KUALA TERENGGANU..bleh wsap atau kol no 0145223342/0179704722..

Anonymous said...

Terengganu area mane ? Boleh tinggal nom fone dok

tok ku paloh said...

Siapa siapa yg memerlukan INJECTION AREA PERAK boleh wsap atau kol no 0145223342/01131206914..sekarang sy di PERAK..TERENGGANU sy buat bila blik sana..tq..murah2 aje..

Aepa Abdullah said...
This comment has been removed by the author.
Dyzza Bee said...

Kat mna buat injc area jln ipoh,batu cves,kg baru

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...