Tuesday, October 16

Mengidam Ayam Penyet

MENGIDAM??? Haha... Drama je tu, sebenarnya nyue teramat RINDU nak makan " Nasi Ayam Penyet ". Semuanya bermula masa nyue stdy kat Sarawak. Masa disana la, nyue JATUH SELERA kat menu ni dgn sambal nya yg sedap + pedas, ayamnya, supnya, nasinya.... Tergoda laa..

Ada 2 Kedai Ayam Penyet kat Wangsa Maju tp Xsama selera dgn yg sarawak punya... so sgt TIDAK BERPUAS HATI la... TQ kat FH, dia survey baik punya kat Maju Junction ---> kedai " Dapur Penyet
Akhirnya nyue makan dengan lajunya... Sedap + OK, Sambal pun mmg memikat selera la, tp ckit je nty bila pegi makan ag...nyue nak dia letak double triple ckit sambal tu..hehehe

Tarikh : 14 Oct 2012

Coretan Nyue: Siapa suka mkn angkat tangan tinggi-tinggi? Nty boleh la belanja nyue..ehehe

23 comments:

dya bunga said...

haha..dya xangkat tgn pun..haha..so xpyh blnje nyue..hahaha

Tihara said...

as salam,

ingatkan nyue nk velanjer kiter haha :D

Momo said...

meh..datang sarawak gik..lak mek blanja makan nc ayam penyet gik...hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..sedap tu sis..nyum2..

wan nurul hezrina said...

nurul adalah rasa sekali.agak pedas.nurulnie kurang sikit kalau pedas tapi agak menariklah rasa dier2

are_lin@yu said...

jom g mkn kt bngi wong solo..sdp jgk..hihi

izan mama mia said...

ish ingat nyue yg nak belanja..adeh...

Deqla manjew said...

xpe.. kalo nyue ssh sgt nk cari ayam pencet , nyue goreng je ayam pas tu penyet2kan je.. hoho...merepek.. :p

CikNana said...

sedap bah..lapar trus aku meliatnya,hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ish nasib xangkat tgn hahahahha..nyue la blaje kiter k

Cik Nur said...

hehehehe...lagi sedap kalau nyue yg belanja..heheheheh

Chenta Eyfa Latieyfa said...

ok taw dah nak banje apa kot jumpe NYUE 1 hari nanti (wah bila tu)..suke ek..nanti sis banje leh mkn smpai lebam ea..hehehe

shuhadaothman said...

x penah lg makan. haha. kesian kan. so, nyue la kne blnje shu. hihi ^^

Deqla manjew said...

bkn baru tgk dear, dah lama dah.. kan dah tulis kat situ entri basi.. haha..

kinara kinatara said...

kat cafe kat sini un ade ayam penyek..xp xdek rase sangat..biase2 je..:)
umm..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

td singgah siang ni singgah malam pulak hikhikhik

Chic Na said...

makan tak ajak ye. cik na mmg xleh telan ayam penyet ni. tak kena ngn selera kot. :)

Si Matatajam said...

M tak pernah rasa lg ayam Penyet ni...nnt nak try gak la bila jumpa Restoran yg jual ayam Penyet ni..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ayam penyet kat walngsa walk, wangsa maju.. mmg x bape sedap... sekali tu je laa makan.... huhuhu

Yana Libra said...

kalau dak2 utm skudai pun mmg suka ayam penyet. banyak giler kedai ayam penyet kat skudai ni..hehe..

harga pun murah je~~ best!

Cik bunga mawar said...

sedapnye ayam penyek..haih, memalam memang tak dapekla nak mencarik :)

N.Aima K said...

ha ah kalau x pedas bukan ayam penyet hihi..kat sini Bandar Twu yang banyak hidangan ns ayam penyet ni..mostly msykt tawau dr indonesia..mcm makanan ni dari sebelah indonesia..

Che Rosliza Che mat said...

Mengidam jugaklah kikiki

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...