Wednesday, October 17

Bukit Malawati, Kuala Selangor

Rentetan dari Jom Jalan-Jalan Kuala Selangor nyue sebenarnya sempat menjejak kaki ke Bukit Malawati w/pun hanya sekejap kerana hujan renyai-renyai...
Pix Xready tu ! Abaikan...hehehe

Apa yg menarik kat sini....? Sini merupakan tempat peninggalan sejarah. 
Kalau tgk dr peta, ada pelbagai tempat yg menarik tapi Nyue hanya singgah di sini sahaja... Yg lain nyue juz scan dengan sepintas lalu...
Jangan terkejut jika beberapa ekor monyet ´Silver-Leafed´ dan ´Macaques´ berekor panjang mendekati...
Monyet ni sgt jinak taw...Tp nyue Xsentuh pun..hehe.. Dan ada beberapa peniaga yg menjual makanan kpd sesiapa yg berminat nak bg makanan kat monyet-monyet tu..

Itu sahaja laa... Kalau ada yg pernah pergi & lagi menarik citenya..kongsikan dgn nyue. 

20 comments:

CikNana said...

best la nyue..hehe

dya bunga said...

kalau dya pun xberani dekat ngn beruk tu..hihiih

are_lin@yu said...

wahh beznya ayu xpnh prgi lg..huhu

Saya Disini said...

sy xpernh p..nnti boleh p ni

faizfakhirin said...

mmg best sini..byk monyet.

Deqla manjew said...

seronok jenjalan.. pic x ready tu nk betolkan tudung ke? hikhik

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm belom berkesempatan melawat ke bukit malawati....

thanks sebab sudi singgah n follow blog akak yer dik :)

Arina Shamsul said...

tak pernah sampai lagi bukit melawati ni dear..hehe.

Cik Nur said...

xpernah pergi.. tapi nampak menarik. :)

nyue..bukan BF la..tapi BFF..cuba tgk nama dekat pic tu..hee.. :)

Chic Na said...

monyet tu tak gigit2 ke nyue? cam takut je. hihi..

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..syiokla.yui tak pernh smpai situ..

Yana Libra said...

cam menarik je~~

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tengok monyet tu ingat dulu time kt lumut husband bawa pegi taman monyet...eeeiii wani xsuka walaupun monyet jinak tkt tetiba dia jd agresif hahaha

izan mama mia said...

pernah sampai kat kaki bukit dia jer..hujan masa sampai tuu..lain kali nak pergi lagi..best tgk gambar2 tu

Nasuha said...

blum prgi sn. bca dlm srt khbr prnh..

wan nurul hezrina said...

kalau monyet2 tuh dekat for sure langkah seribu..haha takut tgk,panjang sungguh eko dier

lelamaisara said...

tak pernh sampai la Nyue...

N.Aima K said...

takutlah monyet

Che Rosliza Che mat said...

Kalau sis pun tak berani...takut beruk tue gigit..

shuhadaothman said...

g jln2 x ajak..hehe

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...