Saturday, November 17

Istanbul, Aku Datang - Review Nyue

 Semakin teruja Nyue untuk melihat kecantikan Istanbul menerusi Filem Istanbul, Aku Datang yg dilakonkan oleh Lisa Surhani aka Dian, Beto Kusyairy aka Harris dan Tomok aka Azad.
 Hasrat itu, Nyue sampaikan kepada FH.
Istanbul, Kami Datang...I can't wait !!!
Hasrat dipenuhi,
W/pun melihat Istanbul kat MBO je.haaha

Sinopsis : Google erk !

Ulasan Nyue :
W/pun Nyue budak Sinema, Xde lah nak bagi ulasan secara perinci... Santai sudah ! Sebuah filem melayu yang Xtidak membosankan. Sentuhan hasil pengarahan Bernard Chauly agak baik dan kemas. Sinematogarfi dalam filem ini juga cantik taw ! Dah sememangnya Istanbul cantik kan..ehehe.. Apa2pun Nyue suka pereka set/ wardrobe dalam filem ini terutama wardrobe Dian, sweet-sweet gitu !

Nyue suka part Dian dan Harris, diawal mereka jumpa, gaduh..gaduh dan akhirnya mereka rapat dan kahwin. Part gaduh yang mencuit hati.Tetapi part gaduh antara Dian, Harris dan Azad  Xkelakar ok !haha

Kenapa Dian berpisah dengan Azad?
Sebab pertama : Azad salah paham... kenapa? Nty tgk yea..
 kedua : Azad curang 
 ketiga : Dian dah pilih harris 

Dialog ending, buat Nyue terpikir dan masih memikirkannya..
Azad : Dian, dah janjikan nak bagi Azad peluang ke-2?
Harris : Awak, saya nak minta dgn awak 1 peluang je..
(ala2 begitulah dialognya..hahah)

Sekian :)

34 comments:

hainom OKje said...

Yelah...OKje macam teringin nak tengok jugaklah .... tadi kat lemak kopi O pun ada trailer dia.... nampak macam best je

Arina Shamsul said...

teringin nak tengok juga..nanti la tunggu astro first..hehehe.

nak tengok dengan alesya payah skit,kang beristanbul juga dia dalam panggung tu..hehehe

F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A said...

heard of this jugak sana sini...ramai yang kata besh...tapi nak gi cinema cam lately nih busy gilers kowt... cam kata arina... tunggu kat Astro First la...

Cik Nur said...

memey teringinlah nak tengok...
kalau rajin insyaALLAH esok..hihih..

kalau malas tunggu astro first je lah..hihih

Chic Na said...

ala mcm sweet je tgk trailer. takmola ending diorg berpisah. huhu..

Busyra Bt Takiyudin said...

tak tngok lagi..huhu

Tihara said...

as salam
best nye nak tgk istanbul dm cite ni:)

dya bunga said...

mmg best..sweet sgt.haha..dya dh tgk

Dayana Bahar said...

ala,, review penuh lah untuk org yang mcm akak ni hehe malas nak tgk.. hehe

kay_are said...

ramai cakap cite ni best.. means aku kne try cari dan tengok gak r kan.. hmm

Karukord Jagau's said...

x berkesempatan nk ke panggung lagi :)

Cik Aini said...

dah tgk jugakkk..hehehe
jd lah kan Nyue kan x leh g istanbul tgk istanbul dlm panggung pun ok lah.haha

CikNana said...

nyue..mari kita p liat lagi nanti..mau?hihi

Mrs Velentine said...

tgu you tube je..hehe

Deqla manjew said...

owh.. best la ni erk?

kinara kinatara said...

teringin nak tengok jugak..huhu:)

izan mama mia said...

xlama tak layan movie/wayang

izan mama mia said...

xlama tak layan movie/wayang

are_lin@yu said...

hihhi cita ni ayu tak tgk lg ;-)

lieyalatif said...

RAMAI BAGI review best cite nie...alah nak tgk....kene tgu astro first le gamaknye....nak heret dak dayyan tak mo laaa...lasak sekarang nieh....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

teringin nk p tgk jg ni....

Kesuma Angsana said...

mcm best aje ni

N.Aima K said...

tak sabarnyeee

Ain Norainsyah said...

nak tengok jugak! :D

lelamaisara said...

nak tgok jugak la...:0

AQ Eyfa said...

wahhh dah tgok ke..alooo dah taw ending..huhuhu..sis lom pegi tgok ler lom sempat.minat tgok suasana istanbul.

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

baru tgk semalam,,besttt =)

nuyui a.k.a miss YUI said...

xtgk pon lg..huuh

saifudin abu izzudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin abu izzudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

9n0L4 said...

belum berkesempatan lgi nak gi tgk cite ni. :)

Solehah Shamsuddin said...

adui jelesnya nyue dah gi tengok.nak tggu smpai cte ni kuar dlm tv la

wan nurul hezrina said...

mcm cumiljer citernie..nnt nak download=)

Yana Libra said...

wah..best ye nyue~~

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...