Saturday, November 3

Terkilan !

1/11/2012 Terkilan !
Nyue & FH g Wangsa Walk, gara-gara nak tgk SKYFALL 007...
TAPI hajat Xkesampaian Full..

2/11/2012
Alhamdulilah, hajat kami  nak tgk SKYFALL 007 tercapai... itu pun nasib FH beli On9.
Just pegi kaunter ambik tiket, Cite BEST TAPI yg XBEST...
FH merungut, Pompuan seat belakang ENTAH DUK GAYA apa? asyik tolak-tolak seat FH..

FH, tegur...
BF POMPUAN/POMPUAN itu bukan nak ckp... SORY !... Menyindir plak..
FH, bertambah bengang.. Nyue tenangkan FH ckp " Biar laa " " Dah la "

 Terkilan juga !
Xabis kat dalam panggung... Sampai keluar kot !
UGUT la konon...  
kalu NAIK TANGAN semalam, mmg BERGUSTI
Bajet gangster... SERIUS, yg pompuan plak OVER..

: TEGUR dgn baik pun susah
: Nak minta MAAF pun susah

Nyue, mmg takut/ nak nangis berhadapan dgn situasi camni...
 "Tak semua orang sebaik kita..."
Personal Message FH :
Hanya kenangan manis yg aku mahu ukirkan bersama mu... Maafkan sy..

34 comments:

Cik Nur said...

Yang diorg nk marah2 kenapa..?padahal dah tegur cara baikkan..!

Sabar je lah Nyue.. mmg xsemua org baikkan..dan tak semua org boleh terima teguran..

tapi kena ingt juga, xsemua org jahat.. :)

are_lin@yu said...

ee ada plk nk mrh2..hmm..xda adab btl kn..sabar ya nyue..knl dorang aritu ja..hehe

Chic Na said...

tu mmg gangster la kot. tak boleh kena tegur. ada gak bf mcm tu. bknnya nak nasihatkan gf dia. macam2.

Tihara said...

as salam

skrg susah nk tegur2 org ni..silap2 pandang pun bahaya..moral makin buruk..jauhkanlah, sabar ye nyu

Lady said...

manusia zaman sekarang payah nak makan teguran baik

kinara kinatara said...

macam2..orang zaman sekarang kan..haish x suka juga oeang cam 2..:)

dah salah nak marah2 orang:)

F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A said...

Nyue...memang ada species species yang cenggini...kununnya nak tunjuk bagus la sangat...ada sekali tu gi tengok movie ngan better half pas tu orang kat belakan seat tu letak kaki kat belakang seat kita dan goyang-goyang kaki...sangat x selesa...

etuza said...

banyakkan sabar ya..inilah warna2 hidup kita..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xder adab jer kan..sabor jer la

Dak Fisha said...

errrr ni bodoh namenye. orang dah tegur dah cukup baik. tak reti nak appreciate langsung. pelik lah perangai org camni. errr. germ3. nyue sabar k :)

Si Matatajam said...

Mmg hampeh Kalau kena ngan org tak tau Adab ni kan Nyue..sabaq ja la..

Che Rosliza Che mat said...

Sabar nyue...dengan orang sebegitu..

Khairul Zamri said...

sabar je laa dah laa ganggu org pastu ejek2 orng.. manusia tiada peradaban mmg begitu :)

Aine Ainun said...

selfish...

baik tegur bebudak lagi senangkan Nyue...jgn layan buat sakit hati je...

Chenta Eyfa Latieyfa said...

ala cian adik sis.ilang mood kan nak nonton.kdg2 asyik kite nak jaga ati org lain ati sendiri yg sakitkan.org camni mmg xde perasaan gak nyew.pk dorang jek baguskan.sabo je la nyue.

Mrs Velentine said...

abaikan jer org mcm tue

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah isnin nyue :-)

kay_are said...

kalau dah takde adab ngan rase hormat orang lain memang camtu r.. sendiri salah tapi nak gak ego.. ish ish.. sabar je r kan..

izan mama mia said...

beli cd tgk kat rumah sendiri,..tgk ramai2 xbest...

lelamaisara said...

tgok kat rumah aje la lain kali Nyue..hehhehee...semak aje ade org mcm tu kan...sabar aje la....

N.Aima K said...

ish3x nntah apa-ape je bf dia tu...prmpn gaduh pun dia nak sebok!!

N.Aima K said...

ish3x nntah apa-ape je bf dia tu...prmpn gaduh pun dia nak sebok!!

LYAfrina said...

owh..smapai mcm tu ???
ishhhh... mmg x suka kalo bdepan dgn situasi ni kan.. ye la..bkn semua hati baik camkita ;-)

Karukord Jagau's said...

salam singgah di malam hari :)

wan nurul hezrina said...

susah org yang takleh nak terima tegeran nie kan..

dya bunga said...

sabar ye nyue..org mcm tu sush nk kne tegur..pentingkan diri je

Cahaya Hidup said...

alahai,ada jugak perangai mcm ni.dorang tu tgok wayang ke buat wayang kat belakang tu ??? CH ok je tgo wayang time tu......... sebab nelakang CH ada Bro Ben Ashaari,dgn sorng lg blogger ntah apa namanya..... heheheheeee.... :)
salam kenal dari CH @ Ain ya.....

Cahaya Hidup said...

alahai,typo error pulakkkkk !
*belakang

9n0L4 said...

huhhhhhhh. mmg bikin panas. ni adalah contoh org yg takde sivik. tak belajar kat skolah agknye.

Deqla manjew said...

huh.. situasi mcm ni deqla sndiri penah alami..hubby deqla xckp byk, kat situ gak dia sound..ok la kalo sound je pun..buatnya dia naik tgn mmg nahas la..hubby deqla mmg berani mati punye olang woo..ngee

zera eira said...

zera pernah kena. serius. rasa malu tapi mmg la marah kan sbb ganggu privacy kita.

Cik Aini said...

haish
pelik2 la skrg kan
yg salah x rs bersalah,yg x salah plak di salahkan..eh ayat ai x salahkan Nyue.hehehe

sukalah dgn ayat Nyue ni :-
x semua org sebaik kita :)
kan..kann

fieda said...

ni la realiti zaman sekrang..

Yana Libra said...

sakitnya hati kalau camtu..huhu..sabar jelah~

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...