Wednesday, July 4

Hati-Hati : Rakan² Blogger

Tgh BW + Buat keje, Kwn Nyue bbm bg text, Xabis ag baca da terkejut gila² serius oo..Tarik nafas panjang².. Mmg menakutkan sgt²...
Bagi yg dah baca kat Entry Nyue psl BEG tu, mrk akan paham...Klik bawah :

Terjadi lagi ! Lain Ceritanya..


 Ini Text yg kwn Nyue bg : BACA
Salam, this morning on CNA (Channel News Asia) which is blocked in Malaysia TV, there is a syndicate of men/s in KL for the last 24hours stabbing and robbing their victims in broad daylight and crowded places. The 1st incident was yesterday at around 4pm in Puduraya as the girl was getting on a bus back to Ipoh, as she was going up the guy was coming down and of sudden she was stab but survive, she was rob only. Next incident at 5.30pm in Low Yat going across to Berjaya Time Square two girls after work heading to Berjaya from Low Yat one of them were stab and rob apparently she died from her injuries the other was not however harm. 3rd incident was in KLCC at 6.30pm another girl was stab and killed while she was heading to her car after work, as the CCTV showed the killer could only been seen from the back, it seem that he studied the place before committing the crime. All this happen in a day with 1 hour apart from each other and suspected the same person. Some of the shopping complex has ordered to close or step up security.

Please to all my fellow ladies colleagues, again please ensure your surroundings and watch your step in crowded places. They want your money but also they do not you to identify them as they are not covered with mask. So please very careful. They have speculated that the person might be in Selangor and some of the shopping complex is on high alert. Precautions at Sunway Pyramid.

45 comments:

msredcheesecake said...

MENAKUTKAN JE, BETUL KE NI? LOCAL KE?

Nyue said...

psl beg nyue tu....nyue share dgn kwn2 nyue....& ble text ni slah sorg kwn nyue dpt..dia share dgn nyue n ckp dia masa baca terus pikir yg bukan2...bahaya akak..better berjaga2 la...

ஜ miss klanika ஜ said...

is it true ? apa pn kena berhati-hati lah. especially ladies

Anonymous said...

is there a youtube link for this news? Please provide.

Wanieys said...

takut jer..kena hati-hati la

Nyue said...

Nyue xde bukti, text nie kwn yg share kan....

nuyui a.k.a miss YUI said...

td tgk page polis diraja malaysia, berita ini tidak benar. ada yang saje nak menakutkan.

Nyue said...

Ohh iye ke??? Realiti @ palsu cite ni nyue xthu la...yg pasti kejadian beg nyue itu mmg berlaku kat KLCC...

Nyue said...

Nyue Xberniat menakutkan sapa2...Tujuan nyue utk anda lebih berhati2...kerna nyue sendiri mengalami kes nie...mayb la xseteruk yg diwar2kan w/pun cuma beg ditoreh...apa2 namun berlaku....

Maaf, jika sebaran text kwn nyue ini palsu...

~Sweet Honesty~ said...

bahaya ada dimana2..menakutkan.. nyue harus bhati2 la pasni..terutaman dkt kawasan yg crowded..

Mrs Velentine said...

kena hati2///tq utk peringatan

yana-feehily said...

kat mana2 pun rasa tk selamat kan skrg ni? hanya pada Allah kita bertawakal..

Masz Sidek said...

bahaya... takut pula bila baca ni...
walaupun sy bukan tinggal kat area tu... tp mana2 pun boleh berlaku jenayah ni...

Mishter Izwän said...

smkin bhye kat kl skrng ni . bnyk kes yg berulang2 mcm ni . rakan2 blogger mmg kena berhati2, especially girl

|shuhadaothman|TM said...

bahayanye skrg. berhati-hati kalau nak kelua. tak kira la kt mne pon. niat jht org kte x tahu. takut shu baca :(

Yumida said...

menakutkan! kena sentiasa berwaspada di mana jua...

Masha Meisters said...

kat area situ kan memg bz rite? lagi2 peak time...Nyue have to be very2 careful ye :)

Cik Nur said...

benar atau tak pekara ni, yang penting kita kena lebih berhati2..!

Insgat...dimana2pun kita kena lebih berhati2...

Nyue, lepas ni kena lebih alert tau..!jaga diri....

bukan nyue je, semuanya sekali termasuk nur..!

Kesuma Angsana said...

tks Nyue.. bila baca ni jd seram lah pulak!. kena lebih alert ler pas ni

are_lin@yu said...

bahayanya takut jgk ni klu jd macam ni..kna berhati2..

kay_are said...

series bende ni jadi? aku langsung no idea.. bahaye betul sekarang ni.. kat public lak tu.. gile2 manusia gile duit sekarang ni..

rAIHan said...

malang tak berbau. be careful ^^

Chenta Eyfa Latieyfa said...

wah Ngeri nye..pasni sume hal pon kene hati2 kan.Tenkiu Nyue 4 sharing.

Nyue said...

hope blogger semua ambil langkah2 berjaga la yea....terutama sekali perempaun..bahaya sgt2..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sekarang bahaya kat mana2 je. lagi2 kita ni perempuan.

wan nurul hezrina said...

nie kena tripple coutious nie..takutnya..sib lah ari2 nyue tak diapa apakan n barang tak hilang..

Deqla manjew said...

takot la nk jln sorang2 pas ni..haishh..tmpt2 kejadian smua yg mmg ramai org pegi kan..ish..takotnye..

lelamaisara said...

be careful la lepas ni...bahaya sebenarnya ada dimana2...

Chic Na said...

tu sume tempat2 yg crowded. tp still boleh berlaku benda macam ni kan. sentiasa hati2 tau nyue. ;)

Cik Rongoks said...

seriously takut kalau benda nie jadi kat ika.waaaaaaaaa.

wan niahix said...

Ape-ape pun, jagalah diri semasa berjalan di luar rumah... jenayah sekarang dh semakin menjadi-jadi...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

Haryati::Faizal said...

takut la sekarang ni, cam dah tak selamat...mcm2 jadi...

Misya Mialen said...

Mudah2am kt sllu trselamat..takut jg benda2 mcm ni.

nn lylyn said...

gerun2..lepas ni risau je nak keluar mane2 dah

IntaNBerliaN said...

bahaya ni... kita semua harus berjaga2 lbh lg ni..

Yana Libra said...

bahayanya..hati-hatilah walau dimana pun ita berada kan..

seram la pulak nak g jenjalan sorang2 camni..huhu~

dyabunga said...

btl ke ni?takut pula..erm..

dyabunga said...

btl ke ni?takut pula..erm..

misshannajr said...

akak pun sentap bila baca ni..menakutkan sungguh la..jalan ramai2 pun bahaya apatah lg jalan sorang2...semoga Allah sentiasa melindungi kita..jgn lupa baca doa dan ayatul kursi before keluar umah.

Romeo Laut said...

Kalau tak silap, ini 'chain-message'. Berita ni palsu, bertujuan menakutkan orang ramai. Tapi, apapun berjaga-jaga sentiasa. Kalau betul ada berlaku depan mata, kejar dan hempuk ramai-ramai. Hahah.

Si Matatajam said...

Ya Allah bahayanya... M harap pas ni kita semua akan enjin berhati2... Ya Allah selamatkan la hamba2 mu ini dari sebarang kezaliman..

9n0L4 said...

mcm mcm care org skrg nak buat jahat pad org lain kan.

UmmiSyarni said...

skarang ni jenayah dimana-mana.even depan rumah pon kena berjaga-jaga.

Che Rosliza Che mat said...

polis kadang2 tak nak menafikan benda tue betul atau tidak...polis sekarang bukan boleh percaya...Apa-apa pun kita sebagai perempuan haruslah berhati-hati sebelum terjadi...betul tak? thanks nyue..

Deq's Qienz said...

mintaq simpang yerr..ngee takutnya

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...