Monday, July 16

Komen & Reply !

Pejam celik ! pejam celik ! 4 hari lagi, Insyallah kita akan mengerjakan ibadat puasa. Xterasa hari²  yg berlalu meninggalkan kita kan? 
Hari ini Nyue nak kongsi pasal satu isu nie !!!
Komen & Reply
Setiap blogger ada style yg tersendiri, utk komen/reply...
Begitu juga dgn Nyue, Xnmpk kelainan ke kat tempat komen Nyue tu??
Sebelum nie : Popup Window
Apa yg best guna yg nie, senang nak komen tapi masalahnya xdpt nk reply...

Yg Terbaru setting : Embedded
 dlm satu page, Best nya bleh reply tapi sayangnya setiap kali reply, Refresh ! Nyue xsuka asyik refresh, loading pn jadi problem kalu ITenet slow, ag² la problem kan?

Hurm...bg idea pls ! 
Rakan² Blogger rs setting yg mana OK??
ke ada setting ag baik, minta tunjur ajar...

Coretan Nyue : Skang ni, Nyue bersabar dgn EMBEDDED dlu..

45 comments:

Che Rosliza Che mat said...

akak lagi suka popup window lagi mesra...

Deqla manjew said...

deqla kalo embended mmg tak leh utk template deqla..so guna je la popup window.. bg deqla lebih suka mcm nyue.. sng nk reply trs kat bawah...tp x lepas2 la wat mende tu..huhu..kalo wat jadi error pulok.. :(

Kesuma Angsana said...

KA setuju tu!

Yumida said...

sokong akak rosliza atas tu...pop comment lebih cepat n mesra pengguna...

Kazen said...

pe kate gune comment threaded mcm sy sume dalam satu page xyah refresh2 dah... loading pun xberat boleh pilih warna. setting perkataan jenis apa yg xleh komen n mcm2 lagi :)

Nyue said...

Tp xdpt nk reply.....huhuhu....

Cik Rongoks said...

ika dulu pon xde yg reply tu..then, google tutorial utk buat reply tu. hihi

Nyue said...

tp problem loading la deqla....

Nyue said...

KA setuju yg mne nie? konfius nyue !

Nyue said...

nyue pn rs best popup window ag...hehehe....

Nyue said...

Cnmr nyue nak buat cm kazen tuu???
ajar la huhuhu.....

are_lin@yu said...

ayu suka yang ada reply tu..hehe

Si Matatajam said...

M pun suka yg Ada reply... Err sori la kl M nak tegur something... Cbox tu agak mengganggu M untuk baca entry Nyue....tambahan plak bila guna iPad ni, bila M tutup cbox ni ia lagi turun ke bawah sampai tak bleh nak komen

cendol said...

cendol pnye pn gne yg ade reply..tp btol mcm nyue ckp..setiap kali nak reply je refresh..mmg payah jugak sebab internet kat sini pn slow je..ntah la cendol pn tak tau mane better hihii ^_^ cendol gune je yg ade reply tu sebab mls dah nak tukar

msredcheesecake said...

akk guna komen yg biasa je takde reply... xpandai nk wat

~Sweet Honesty~ said...

sweety gune yg popup window je..lgi senang..

Masha Meisters said...

Masha suke yang pop up window...sebab seng nak komen...sekali terjah nak terus komen 5 entry pun senang...hehe...xd la asyik nak bukak page lain je....

Deq's Qienz said...

penerangan yg baek la nyue..hehee :)

Nyue said...

TQ ayu :).. tp kne sabar dgn refresh la..huhu

Nyue said...

ohh iye ke akak..nty nyue cuba perbaiki psl cbox thu..hehehe...xigt da mse buat cnmr setting..ehehehh....kne stdy balik nie....

Nyue said...

kan...yg refresh tu masalahya...kalu x, kira dh ok la..bleh reply, w/pn yg komen tu xdtg balik bc..hehe...nyue usahakan..ad yg better nyue suggest kat cendol..ehehe

Nyue said...

nyue suka gne gak tp xde reply..cam xbest..kalu reply cm huru hara jer..huhu

Nyue said...

mmg senang tp cam xmesra alam...ahahahaha...

Wanieys said...

wani lagi suka yg pop window hihihi

Chic Na said...

cik na suka pop up widow. mesra alam. hehe.. ;)

Arina Shamsul said...

saya suka guna pop up window je dear..boleh reply tapi tak berada dibawah pengomen je la..

Chenta Eyfa Latieyfa said...

Sis tak terer lansung bab2 nih..tpi bg sis ok jek yg utk ruang komen Nyue sblm nih..Tapi masing2 pon ada kelebihan dan kekurangan nye kan.Yg ni pon okay aje.

Misz Mieza said...

MM pun guna embedded ni.. Memang prob sebab asik loading.. Tapi xde masalah kalau loading laju.. Yang masalahnya klu blog berat, loading pun lembab.. Huhu.

UmmiSyarni said...

akak prefer guna pop up.tp yg tu xleh reply.so terpaksa la betahan dengan embedded jugak.

kay_are said...

aku lagi prefer popup window sebab lagi mesra alam.. senang orang nak komen.. ^^

Tihara said...

bagi akak, akk ske pop up..kalo kawan2 bloger yg rapat dgn akak,akak terus suruh diorang tuko popup window, hehe..sbb pguna broben ni dia tk dpt bw lama2 mcm org lain...slow bangat...tp lebih ok dari tmnet yg selalu kecurian kabel tu

Misya Mialen said...

Sy suka pop up tu.sng sikit.;)

LYAfrina said...

popup window mesra pengguna skit kan..sng utk mgomen.. tp xpe.. tiap kali nk approve komen leh je tuko.. tp tu la byk kerja..

Izara4eva™ said...

ara suka pop up:)

Solehah Shamsuddin said...

buatlah pop-up window tau sbb lagi bagus. :)

IntaNBerliaN said...

nyue nak buat cam akak kan.. pop up window + reply... tp serius akak xtau camne buat... tp nyue blh tanya eca.. sbb yg akak punya tu, eca yg buat masa akak tempah dia suh full edit blog akak.. :-)

http://www.ecadwinkyasha.com/

hope dapat bantu nyue

Cik Nur said...

kalau dululah kan..nur mmg suka pop window ni, almakloumlah pakai berukband...line faham2 jelah..!

tapi skarang pakai wifi, xkisahlah kotak komen mcm mana..sebab dah laju..

cuba kita tuan empunya blog, kena faham org lain..kalau selesa bagi kita, xsemestinya selesa bagi pembaca..

yg pastinya, pop window ni, mmg mesra alamalah..!

Aine Ainun said...

Akak suka popup window, tapi x ble nak buat sebab,
akak download theme...

9n0L4 said...

rsnye ade care jugak nk reply pun kuar pop up tu. ;)

Miss BaNu said...

sy pun guna popup window tuh

Cinta Misteri said...

Tk sure sbnrnya what is all about. CiM komen biasa je, popup window etc. tak brapa paham sgt. Pkaije apa yg ada.

INA_Noorlina said...

akk: popup window :)

Ann Ishak said...

lagi prefer popup window walaupun ada kekurangannya tapi banyak jugak bestnya. tak suka ada comment yang perlu type word yang disediakan tu, banyak sangat nak kena tekan baru comment boleh appear dekat comment box.

Yana Libra said...

semua tu terpulang pada individu sendiri jugak kot~~

wan nurul hezrina said...

suka pop up n ada rep.y..senang nak reply..

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...