Tuesday, July 10

Kembali Bercerita...

Alhamdulilah, Hari ini baru Nyue muncul kat Blog...Rindu nak BlogWalking rs bagai lama Xupdate ! hik² So, Nyue start dgn  perihal 1hari D'Melaka, Best tapi Xsempat nk jalan², Memang Nyue pergi cari barang yg betul² perlu je...Apa? Baju Kebaja Nyonya yg Nyue idam²kan...TQ. 4 my sponser Mr.FH hik² 
Apa yg best psl kedai ini, baju kebaya yg Nyue beli boleh terus outer...Sorry ! Nyue xde snap Pix baju yg Nyue beli...Ermm...ant. beberapa keping PIX yg Xsengaja disnap, Xde Pix sgt sbb Nyue Xbw kemera main snap pakai HP jer..
Haa..ini plak Souvenir from KOREA, nak gak tampal kat blog !hik² Credit to COO > Xdpt pergi korea, dpt BOOKMARK from korea pun jadilah ( kata hati )

44 comments:

Cik Rongoks said...

baju kebaya nyonya mmg cantik . huhuhu..ika dh lama x g melaka.last tahun 2002. hahaah

Deqla manjew said...

pernah smpai melaka rasanya baru 2 kali kot..haha...kalo deqla ke sana lg, boleh la nyue bawak deqla jln2 kan? hihi.. suka kebaya nyonya...sweet.. :)

|shuhadaothman|TM said...

mesti cantik nyue pkai kebaya nyonya. hehe. shu teringin nk pakai. tpi x confident. hihi

shu bru skali je smpai melaka. tu pon mmg x abis pusing. ble la nk g lagi. huhu

Nyue said...

Cik Rongoks, mmg sgt2 cantik dgn sulaman btw, harga pon bleh tahan la mahalnya...ehhehheeh..dah lama tu..ehehhe


Deqla, Nyue pon kira dah lama xpegi, pegi 1hr tu rs cam xpuas..insyallah ad duit bleh pegi ag sama2 dgn deqla :)

Chenta Eyfa Latieyfa said...

la nape x snap nak tgok la kebaya yg Nyue bli tu sure chanteq sgt kan..hehehe..sis gak lom bli ag.huhuhu..tailor dah x nak jahit lagi.

Aine Ainun said...

comey macam nyue ni mmgla cantik pakai kebaya=))))

Kesuma Angsana said...

nyue.. kebaya nyonya dari melaka
mmg terbaik lah!

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik semuanya..suka tgk.

Nyue said...

Shu, semua yg pakai cnfrm cantik...kalu shu pakai ag la cantik tu...nty da duit boleh g melaka shu..ehhe


k.eyfa, ala akak ini..biasa2 je akak..huhuhu...nyue beli yg da siap tp kat kedai ni bleh outer ikut potongan badan..

Aine Ainun, akak tinggi puji,tersengah malu dah ni...hahaha

kesuma angsana, yup ! mmg terbaik..rambang mata la nk memilih tu...


Yui,hehe...thu xpe ! rs cam nak semua tp nmpk x cam tamak jer..ehehe

Wanieys said...

wah nanti nyue berkebaya nyonya la lepas ni hihihi

Princess Nusy said...

Waaahhh..suke brgambar cik nyue ni..pasni blehla snap pic nusy plak..hehe.. =D

biela bell said...

boleh buat baju raya nie..hehe

Cik Nur said...

patutlah myepi.jalan2 melaka rupanya..!

shoping baju kebaya.. untung ade sponser... :)

biela bell said...

boleh buat baju raya utk tahun nie..hehhe

Si Matatajam said...

Cantiknya semua baju kebaya kat kedai tu.. Melaram sakan la Nyue...

~Sweet Honesty~ said...

alaaa..tak acinyeeee... nk tgk gak kebaya nyuee... hukhukk

kay_are said...

melaka ke tu? nape macam tak pernah sampai je kat area situ? area belah mane tu ye.. series tak cam langsung ni.. blur.. @.@

cendol said...

cantiknye baju kebaye nyonya..tp Cendol tak pakai suke tengok jer..hihi
mesti cantik kan..nyue punya baju...

are_lin@yu said...

cntiknya baju kat dalam tu,nyue dah rembat satu kt ayu sama ke blm..hehe

IntaNBerliaN said...

baju kebaya nyonya mmg cantik.. akak pun sk.. hihi

lelamaisara said...

dah lame nye tak g melaka..eh dah dapat ea baju kebaya nyonya tu...wah best nye..mcm nak jugak je...heheheh

Masz Sidek said...

cantik2 jer baju kebaya nyonya kat kedai tu....

mesti lawa bila nyue pakai... :)

nanti shera lah gamba nyue pakai baju kebaya ni yer... hehehehe

Deq's Qienz said...

wahh nyue gi jln² melaka kew??pic ats tuh msti naik river cruise..hehee cntek² baju kebayanya kan..hehee

msredcheesecake said...

feewittt... pakai kebaya nyonya...cun

Nyue said...

Ramai yg suka bju kebaya nyonya..eheheh..nyue xde plan bju tu nak buat raya..beli sekadar suka2 nk pakai..hehe...bab bju ry nyue xde prepare apa2 ag..asyik nk pikir beli utk fmily dlu...mrk lebih penting :)

ADEEYA said...

Lawa baju tu :)

NAL said...

nice..

jemput sertai segmen NAL :

http://nyteamlife.blogspot.com/2012/07/segmen-ke-2-nal-edisi-ramadhan.html

Ratu Lissa said...

tak pernah merasa pakai baju kebaya nyonya , hehe

Chic Na said...

waaa house of kebaya. mesti cantik2 kan kebaya kat situ. akhirnya dpt jugak beli. cikna hari pegi 3hr 2malam pun xpuas jalan2. melaka mmg best. :)

Mizz ErMa said...

beli kebaya untuk pakai raya nanti ke? hehe

Yana Libra said...

pergi melaka semata2 nak beli kebaya nyonya ke nyue~~~ hehe

dyabunga said...

dya tak pernah beli keboya nyanyo..teringin nk beli..huhu

si kiut lavender said...

belum pernah lagi jejak bumi melaka tu ha..

adeishh..kebaya nyonya u..badan i montok
jadi utk idamkan pkai baju tu hanyalah sia2..sob3

aReLaN said...

cantik tu.ala...saya ni lahir je melaka tapi tak pernah jejak kaki ke jonker walk tu.wuuuuu

Solehah Shamsuddin said...

solehah xpnh pegi melaka.nth ble la dpt pegi agaknya.

puteri kasih said...

rasa cam dah lama tak gi jalan-jalan kat melaka ..hukk

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

besnyer nyue (^___^)

el said...

xnah g melaka
nyue g melaka wat baju
jauhnye hehehe

Pink Lavender said...

pegi melaka xpernah jln sini pon...
akan diusahakan

makneng follow sini
jom follow makneng

Che Rosliza Che mat said...

shopping raya erk..baju kebaya nyonya mmg cantik.. akak pun sk.. hihi

Masha Meisters said...

hehe...syoknyer :P
Masha dah sampai melaka tapi belum habis pusing lg...huhu

N.Aima K said...

dah lama x pakai kebaya nyonya..

9n0L4 said...

bile lah nak beli satu ni. ;)

Kazen said...

asal melaka ke?

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...