Friday, June 15

Jenama? Xbw masuk kubur kan !

Salam Jummat buat Rakan² Blogger

OK ! Pertama sekali MAAF yea, kekalau Entry Jummat Nyue nie m'guris secebis hati Rakan² Blogger yg singgah di Blog Nyue Celoteh Sana Sini.
Nyue nak share cerita semalam, Nyue agak bengang ! Yea² je minah sorg ni bila beli barang² berjenama nak mention satu dunia..Perlu ke? Perlu la kot ! kalau Xmention confirm² Xde org tahu kan? So sia-sia je la beli mahal²
"Conclusion jahat Nyue"
Btw, semalam tgh Nyue Window Shooping kat On9, TERklik kat Beg kaler purple, cute ! tp xde Jenama. Nyue bukan kaki kisah psl jenama, Nyue lagi kisah kalau makan Xsedap/murah konon nak berjimat duit.
 Mak Nyue dr Nyue sek ag, Dia pesan "Duit nie,jgn nak buat beli baju ke apa²...buat makan.
Hahaha...Nasib time tu Xgemuk kan, tp skang semakin bertambah berat badan. ahh !melalut sudahh...
Kembali pd cerita asal, So Nyue pn silap TERchat tnya minah nie"
Tunjuk Pic Beg tu...
Tampal kat sini Beg tu
Nyue : Ok x?nak beli nie...
Minah : Ok.laa...Brand apa?
Nyue; Xde brand pn...tp ala2 beg U kan?
Minah: Tak de nak sama ok..
Nyue: kita ckp ala2 je..
yg hangin nyer...Minah tu ckp; Beg I. Vinci k!Vinci... 
Nyue spontan jwb; Vinci je kot ! Bukan bleh bawa masuk kubur pun.
(dgn nada kejam)
Terdiam Minah tu..
Nasib Xgaduh psl itu...Hurmm...
Celoteh Nyue : Tak salah nak beli/buat apa² pun, Belanjalah mengikut kemampuan.
 

39 comments:

amercorner.com said...

amer lebih sukar pakai barang original aka brand ni ..tp nak membeli tu kena pikir panjang leh life span nye panjang ke tidak :D

bak kata perpatah ...
alah membeli menang memakai ...

apa2pun kalau barang tu kita beli brand2 mahal tapi kita pakai kejap je lepas tu tak pakai kan membazir je ..

xde masalah nye guna barang xde brand .. asalkan lawa je and match dengan kita..
tapi sekali sekala tu, kite hadiahlah diri kita pakai barang brand ni .. tp takde lah semua perlu brand kan :D ..

apa2pun sukat baju di badan sendiri ..
jangan ikut perasaan sangat ...
jangan jadi biar papa asal bergaya :D

aigoo panjang betul comment amer . peace :D

uncle said...

memilih jenama yang bagus kekadang tu perlu sebab biasanya ia lebih bermutu..iye lah..jenama yg mahal disebabkan R&D ... bila dah keluar mesti rega pun up jugak....tapi kekadang tu kena tengok gak..jenama mahal nam mampus tapi kualiti tarak..hampeh !!!

satu lagi..bundle pun kalai pandai pilih .. mmg berbaloi...seingat uncle ..uncle pernah beli jeans evisu..bila ditanya member uncle dari jepun..rupanya seluar bundle uncle tu mmg ori 100 percent ...

berbelanja tu mengikut kemampuan bukan mengikut nafsu...satu lagi nasihat uncle..jangan jadi hamba fesyen..naya nanti..kalut dok ikut sentiasa hahahahha

nuyui a.k.a miss YUI said...

erk,cam berlagak smcm aje..

Nyue said...

Thank Amir dgn komen yg pnjg lebar tu...Nyue suka komen tuu...

Uncle, yupp nyue sokong 100% komen uncle..

Yui, bab berlagak tu yg nyue bengang..tu yg keluar ayat spaontan..

Wanieys said...

kalau boleh beli la mengikut kemampuan dan keperluan.....xbrand kalau kualiti bagus ok per kan,,,,hehehe...sabar ye nyue :))

Nyue said...

Yup Wanieys, bengang sekejap je....tu nak share sini...Nyue juz suka org mention jenama...nk pakai/beli..buat je..jgn berlajak sgt..tu je..ehhee

lelamaisara said...

kalu tak mention ye orang tak tau..hahahha

ermm...janji saye suke dan berkenan udah la...ada ke tak da brand tak penting pon...:)

are_lin@yu said...

hahaha amik kau kan dah kena ngn nyue..hehe..tapi ayu pn tak kisah gk asalkan cntik!

Yumida said...

minah tu touching...

x kisah la brand or x..yg penting selesa di pakai...

Yumida said...

panjang benar ulasan uncle atas tu..tetibe jatuh cinta..heppp! jatuh cinta pd huraiannya...

Nyue said...

yup akak lelamaisara, Xmention mmg org xthu..bukan tulis jenama besar..ahaha...thu xpe akak..style kita sama ..

Ayu,Xkejam ke bunyinya? Xpe la da terkuar pon ayat tuu...

Yumida, iye la kan..cnfrm touching nyue ckp beg vinci dia ala beg yg xde jenama tu..
sokong sis :)

Nyue said...

Opss....sudahh dikotak komen yg sudah jatuh cinta ini...Uncle tu kelakar org..ehehhe

Chenta Eyfa Latieyfa said...

hahaha..alahai setakat VINCCI je kew (ayat dengki)..hahaha..bagi sis jenama x penting pown yg penting kite suke dan puas ati kan..kan.apa la minah tu.bikin panaz jek

Chic Na said...

kalo beli brg jenama pun diam2 jelah. tak yah kepoh satu dunia kan. betul tu nyue, makan dulu yg penting. ;)

INA_Noorlina said...

xkire brg mahal or murah ade kualiti ke xde kualiti tp NO NEED 2 show off sgtlah..

ade org mpu ade xmpu, so behave ourself jelah, NO NEED nk blagak sgtlaa sbb ko mpu aku xmpu kan?

hehe, btw sokong tindakan nyue n claps 4u sbb u berani lah :) kan da trdiam org 2 :)

Nyue said...

ahahaha...sis eyfa bertenang yea..hehe..nyue pon cm akak gak..jnji berpuashati..biar la dia sis....

Nyue said...

Chic na...tu la psl...kita tgh excited, dia double line tu yg hangin..huhu..better sgt2 mkn kenyg2..


Ina, yes, No need to show off !Nyue kdng2 mulut main lepas gak..hehe

wAniE mEimAy said...

cantek ape handbag tu....sekarang BRAND xpenting...yg penting KUALITI sesuatu barang....tp as a pengguna kite kene bijak berbelanja....bia MURAH asal cantek....lg 1 berbaloi.. ni beli mahal-mahal tgk2 ade yg ciplak pakai yg ori pun org ingt yg ciplak...:-)

ros_reeza said...

salam perkenalan :)

tak kisah la barang tu ada brand ke, tak ade ke.. asalkan kita selesa n benda tu berguna buat kita. tak nak la nanti beli mahal2, last letak dalam almari je...

n kalu dah beli yg ada brand2 ni, tak payahla nak mention kan kat org lain :)

el said...

vinci je pung..igtkan LV...hahahaha
tulah sllu nye org yg branded2 ni mmg macm tu ..tp org y xkisah pun mmg cam tu..so mcmtulah manusia kan kan kan
janji puas hati apa yg kita beli tu..lantaklah brandede ke x kan

ayut said...

manusia..huhu.tp kita tahu tahap kita kat mana kan.abaikan la org nk beli jenama or apa2 yg mahal..yg penting kita beli kan tak guna duit dia..hihi.beli beg baru ye jgn xbeli.. :)

AyueJean said...

X bjenama pn x pe....
Asalkn slesa.....
Skang bjenama or tak, org dh x pndg....
Jnji cntik.....
Ayue bju 10hengget pn x de mslh nk pkai...

Amik kesempatan skali.....
Nak jemput join 1st Segmen saya.....
Hope sudilah join ye... =D

http://ayuejean.blogspot.com/2012/06/segmen-ayuejean-bapaku-idolaku.html

Yana Libra said...

tak bestnye kalau ada kawan gila brand ni..huhu~~

asalkan canti dan leh pakai dah la kan..beli mahal2 pun blum tentu tahan~

~Sweet Honesty~ said...

hehe..kesianla minah tu..xpe xpe..nnt dh keje, dpt duit,akn tau menilai mna yg baik n mna yg tidak..tpi kene ukur bju d tgn sndiri la yea..

nape nyue tak bls??? vinci je ke ko adee?? hikhik..

Nyue said...

sweety, Xleh balas cam tu..coz Nyue xde vinci..ahahahaha

icumm said...

kalau icumm ada yang barang beli berjenama...paling selalu beli ada jenama kasut...sbb icumm kalu beli kasut mesti nak than lama..
kalau baju, beg tu tak kisah sgt jenama ke tak..kalau beri barang

jenama utk menunjuk baik tak yah beli..org selalu beli brg jenama sbb kualiti nya~ aptb

cendol said...

eeeiii menyampah nyee org cam 2..
membeli la ikot kemampuan..kdg2 jenama yg mahal tu sebab mmg btol2 berkualiti ok la..tp kalo setakat Vinci jeee x payah belagak lah kan .
VINCI jeee pun..adik cendol buat bag mainan je la haaiiiii *belagak jugak!
hahahakkk

Masha Meisters said...

haha...hamprak punya org...

xpyh nak mahal sangat la sampai nak bergadai membelinyer kan...

Cik Aini Lavender's said...

biar lah kat dia Nyue..
kalo dia bw beg jenama tu pun xdo nya dia dpt free bl g mkn kan..ato pun xdolah org nk cakap ''owh awk pakai beg x berjenama so x leh masuk sni'' xdokan...so biar lah dia..hehehe

**ai pun jenis x kisah yg mn nmpk cantik bekenan di hat wpun kat pasar mlm pun ai beli je Nyue..lantak la org nk cakap apa pun..pnjm jap tagline 'ada aku kesah'.hahahaha

Arina Shamsul said...

hehehe..lawak juga.

kalau saya,saya tak kira,kalau saya suka benda tu tetap gak suka.jenama tak jenama belakang kira tapi saya tengok kualiti juga dik..tapi tak semestinya berjenama :) ngeeee.

syakey said...

kadang jenama pun mahal dekat cop jenama tu. tapi baju kain nipis aje pon -___-

tapi ikut lah. macam kasut yg tak berjenama agak cepat rosak tapi kasut berjenama mmg tahan lama.

so beli barang tu biar sesuai dan bertempat. jangan pakai nak mahal aje mungkin sebab nak menunjuk. itu pon problem jugak kan?


;)

Mila@Rimbun said...

ek eleee.. vinci jer pun.. kut coach yg ori ke bolehlah jugak nak berlagak tuh hehhe...
saya tak kisah pasal brand kalau something yang takde kena mengena dengan keselesaan dan kesihatan. Tapi yg kalau berkaitan, contoh mcm kasut, untuk jaga kaki yang support anggota2 badan yang lain mmg saya pilih yg branded dan selesa. Branded yang tak selesa pun takmo... so tak kisah belanja lebih skit untuk kasut. tp beg selalu pakai yang handmade jerr

LiNda said...

kalo linda tak pernah le nak pentingkan brand, kalo cantik linda beli je..hihi. Tapi ade certain2 barang yg memang linda setia dengan brand yg linda suke..:)

9n0L4 said...

vinci je? ingatkan gucci keeeee. hehe.

syakirah izwanie said...

Hamboi. Perlu ke mention jenama. Tak kisah la kita nak beli barang branded or not. Tapi, takyah la nak show off dekat semua orang (:

Cik Penguin_Solehah said...

Haha,em,depend ..Maaf lah jangan lupa esk =)

N.Aima K said...

amboi..pki vincci pn nak eksen..blom pki LV lg tuh..hi hu

Deqla manjew said...

deqla lebih mementingkan keselesaan..x pernah pun nk ikot brand2 ni..xde makne..huhu

wan nurul hezrina said...

sebenarnya nak guna jenama mmg tak salah.mmg jenama itu bagus tapi kita ada hak untuk pilih yang mana kita mampu n sesuai..selagi tidak membazir its ok..tapi bercakap takbur mmg bahaya=)nurulpun membeli ikut kemampuan

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...