Thursday, June 21

Nak Makan Masak Lemak Ketam..

Mood nak buat kerja TERhenti seketika ~ Amboi² meriah sakan org Ofis sebelah berjamu.. Dgn Xsengaja perut Nyue pun mengeluarkan bunyi !!! Mak Aihh ! Lapar sudah...

Terus otak buat percaturan, Menu apa nak disantap dlm 20minit ag nie..
Masak Lemak Ketam ?
Bestnyerr ! kalau dapat makan masak lemak ketam nie...Telan air liur..
Nasib bukan bulan puasa.. 

Tak dapat makan, TENGOK gambar pon jadi laa..

Nak tahu rahsia X? Setiap kali balik kampung Menu nie laa...yg Jadi Favourite Nyue...
Time tu, Nyue tukang beli ketam jer...Mak tukang masak !haha...
Jujurnya sy...Opss !!

39 comments:

Deqla manjew said...

bgs la tu tolong belikan ketam..jgn tau mkn je..hahahaa...i like too..biarpun agk ssh mkn ketam ni sbb kena kopek sana kopek sini, amek masa yg lama jgk la nk bg licin isinya masok perot kan.. tp tetap suka!! kan..kan..? :)

my eyes for shine said...

wah! sedapnye . terliur plk . dah lame tak melantak ketam :')

Solehah Shamsuddin said...

nmpk sedap je ble tgk ketam ni.tp solehah alergik ketam

Masha Meisters said...

oh! sedapnyer kamu wahai sang ketam...huhu

Kesuma Angsana said...

suka ketam but saya de alergik le

Wanieys said...

ketam kalau isi banyak suka la...tp tak kenan tu sebab nk kena buat kulit yg leceh tu hihihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui tak berapa minat ketam..huhu.

Cik Nur said...

sedap..! tapi susahlah nak mkn..hihih

drzira said...

masak lomak ketam memang pergghhh lain dr yg lain !!! slurppp

Nyue said...

Nyue jenis alergik jgkk..tp degil sgt2 da suka...hahaha...tambah kasi lemak tu cukup..perghhh..menjilat jari..susah mkn mmg la kn..da suka tu belakang kira..huhu...

Yumida said...

sedapnye nyue....hmmm...telan air liur

~Sweet Honesty~ said...

goreng pun soodapp.. hihi

Chenta Eyfa Latieyfa said...

wahhh sis pun peminat masak lemak ketam la..tgok pic yg Nyue letak tu dah terliur la..huhuhu..nak kene cari gak ni.

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

ketam mmg peberet mak dara lagi2 kalau ketam masak cili perghhh terangkat..

are_lin@yu said...

sedap!!!lama dah tak makan gulai ketam..hehe

el said...

tu kalo taruh nenas..ya ampunnnnn sodap tu gulai lemak ketam...
k.el pun lama x mkn ketam2 ni
jom nyue banjer k.el hahahaha

mrs mell said...

ketam pulak dah..... pebretttt... law balik fresh2 jer.. huhu

Arina Shamsul said...

eeeee..serius kak tertelan liur dik..haha

Masz Sidek said...

sedapnye... sy tengok gamba pun dah terliur ni....
makan dgn nasi panas2... fuhhh sedap sangat2....

msredcheesecake said...

sedapnya.... memang best meratah ketam...

Nyue said...

Wahhh...Xsangka ramai gak peminat ketam nie...mmg gengs la kita yea..huhuhu....

nyue nasib da lunch...keinginan terbantut seketika...hehe..

nty mak masak nk snap pic bnyk2 la..bg rakan2 blogger jealous..eheh

yana-feehily said...

sedapnya..rindu nk mkn masak lemak ketam + nenas yg mak buat..nyue buat yana rasa lapar..hihih

Kazen said...

igtkan nyue yg masak,,.kalu nyue yg msk dah leh demand dah....haha :p

Si Matatajam said...

Tgk dr jauh je la... Nk rasa tak dapat. Hu hu... Mesi sedap.. Nampak kuah pekat likat melekat. Pasti mantap...

Tihara said...

tambah nenas sedappp :)

Chic Na said...

besawnye ketam. takpe nyue at least dah tolong mak kan. tolong belikan. ;)

Yana Libra said...

sedapnye ketam tu..huhu..tp ketam mahal la skang kan?

9n0L4 said...

ketam fevret ku jugaaa. mengadap sorg pun takpe. hehe.

Nurulee said...

Cuti ni nak suh mak masak ketam lah. Hehe =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/aku-penat-jadi-athlete.html

aReLaN said...

waaaaaaaaaaaaa...dah bertahun tak makan.last makan ketam pon masa kat jpun.tupon sushi jela.takde la masak lemak camni.wuuuu

N.Aima K said...

nyum nyum

LYAfrina said...

tgu weekend ni..cari ketamsegar2 kat pasar n msk sndiri,. resepi dia adakat blog lya.. hehhe... kat label "dapurberasap"

etuza said...

sedap tu...wife saya jg suka masak sup ketam..

kay_are said...

sedap!!! lame dah tak makan ketam ni.. part gigit kulit ketam yang malas tu..

Masya said...

lame juga tak makan masak lemak ketam.. ermmm sedappnya...

Dieyna said...

bestnyer....

chemay said...

aaaaaaaaaa~
tetiba jadi teringin jugak nak makannn.
esok nak pergi pasar laa.
cari ketamm!

dyabunga said...

terliur dya tgk masak lemak ketam tu..hihihi

wan nurul hezrina said...

SEJAK BERSALIN SOFIA BULAN 7 TAHUN LEPAS MMG TAK SENTUH KETAM..MMG RALAT TAPI NAK BUEK CAMNO..SOFIA ELERGIC SEAFOOD.ADA ECZEMA SO NURUL KENA PUASA DR BENDA2 NIE SEMUA..HUHU.dia plak nyusu badan..so berkorban apa saja=)

tapi mmg nurul suka ketam..masak lemak besh kalau kena plak ketam fresh lg sodap

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...