Monday, June 25

Pemeriksaan FREE Lagi !

Seminggu akhir bulan 6 ni, Nyue agak Busy ! Huhu...Bnyk perkara nak kena siapkan dan upload masuk sistem. Tambahan pula, nak puasa dan raya...bertambah tekanan dan kerja. Confirm ada ant. Rakan² Blogger yg juga menghadapi situasi yg samakan? Biasa laa, Kitakan kerja makan gaji...Nie pon da menyelam sambil minum air ! On Blog ( Maafkan Sy ) 

Sudah ! kelaut daa...Bukan itu yg nak Nyue kongsikan...hehe..Nyue nak tanya Rakan² Blogger pernah Tak Buat Pemeriksaan Kesihatan. Nyue bernasib baik, pej. sebelah Klinik so, ada je pemeriksaan secara FREE terus Nyue Xmelepaskan peluang. Sepanjang kerja kat sini, dah Xtakut nak jumpa Doktor..hehe...

Pemeriksaan pertama Nyue, Hurmm...Pemeriksaan kulit, Kemudian pemeriksaan BMI dan seterusnya pemeriksaan darah. Tut ! Tut ! hari  plak ad  notis pemeriksaan FREE ag ! jgn jealous taww.. 
 Berminat...Mai la, kita sama² buat pemeriksaan k ! Nyue tampal besar² iklan tu, nak bagi Rakan² Blogger tgk corak tulang tu...Nampak cam seram kan?huhu....

42 comments:

izan mama mia said...

pemeriksaan kesihatan mmg penting...mmg seram tgk gambar tulang tu..huhu

Gadis Gingsul said...

Nyueeee gadis datang bagi semangat ghgeegegeg

Deq's Qienz said...

kiteorg kt sni mmg ader pemeriksaan kesihatan pon..hehee untung keja di sini..hehee

Nyue said...

izan mama mia, nyue pon seram gakk...bab kaler tu..ehhehe

gadis gingsul,hehhee...thanks yea... :)

deq's qienz: wahhh...ag untung... :)

Yumida said...

ade ngn hb...dia la yg sllu check tekanan darah, check etc...free lg..leh bila2 masa..hehe..siap gaduh2 lg time dia cucuk jarum tu

keli menari said...

Harap bukan tulang ku .Huuu

Kesuma Angsana said...

bagus klu rajin buat pemeriksaan kshtn ini utuk kebaikan diri sendiri juga kan

Nyue said...

heheheh....funny la yumida nie, bleh lak gaduh time cucuk jarum...takot erk?hahahahaah

keli menari,heheh...hope jgn laaa !


akak kesuma angsana, yup..setuju akak..tambah pemeriksaan yg free..eheheh..bertambah baik :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah.. pemeriksaan kesihatan yang biasa2 pernahla... yang tekanan darah, xray tu je... tapi untuk corak tulang bagai, xpernahpun.. wah.. macam menarik ja...

Wanieys said...

pemeriksaan kesihatan mmg penting..best la nyue boleh peksa free eheee

Che Rosliza Che mat said...

Seramnya tengok gambar tulang tue..
pemeriksaan kesihatan mmg penting...

Nyue said...

eeiyss, nyue pon xpernah...11/7 insyallah nk p check tulang...


wanieys,, ehehe...betul tuu...kebetulan ad free..eheheh

akak ros, yup cm seram gak..nyue tgk..heheh...

cendol said...

wah best nye..smalam pun Cendol ade tngok pmeriksaan jantung free je..tapi ramai sgt org..trus malas..haha

wan nurul hezrina said...

kat opisnie mmg ada jugak buat cek kesihatan free=)

INA_Noorlina said...

nti preggy rutin checkup tetiap bln, da de anak ade jgk rutin checkup...hmm conclusion: pemeriksaan kshtan mmg PENTING bkn dri sdri je tp org2 yg kte syg pon kne wat :)
mencega lbh baik dr mengubati..if ade pnyakit awl2 kan da sng nk atasi tolx nyue? :)

LiNda said...

bestnye opis sebelah klinik...linda tak pnah lgi cek tulang..hehe. Ntah sihat ke x..selalu wat checkup bese je

Tihara said...

kalo org tgk akak..akk mmg bongkok sikit sebab tinggi kut..agak2 ada potensi dak nak jadi nenek kebayan tua2 bangke seksok2..huhi :)

Deqla manjew said...

meremang bulu tengkok tgk gmbr tulang tuuu..deqla kat opis pun ada pemeriksaan kesihtn FREE.. hihi..

Nyue said...

heheh....rakan2 blogger xjealous..hehe sedeyy..bagus, kita perlu sgt2 buat check kesihatan...

IntaNBerliaN said...

kalu dkt, sy pun tingin nak g.. mmg suka free2 ni.. hihii

miloais milo said...

my turn - next august...
memang setiap tahun buat medical check-up ni

Si Matatajam said...

Bestnya kl bleh check up free...

lelamaisara said...

walaupon takut tapi pemeriksaan kesihatan ni penting..untung la dapat free....

Syazlina Khairuddin said...

Bestnya dpt pemeriksaan foc!lebih2 lagi tulang tu..klu cek yg anlene dekat mall takot nak promote produk je..hihi

aReLaN said...

tak pernah buat full checkup. untung nya kalau dapat yg free tu.nak jugak...

msredcheesecake said...

tak pernah buat pemeriksaan kesihatan ni... rasa cam tak berapa sihat je...

dyabunga said...

untung dpt free check up..hihihi..nk join juga blh?

Chic Na said...

serius dah lama tak wat check up. best la dpt check up free. sume ok tak nyue?

LYAfrina said...

kalo ada pluang..jgn lpskan pluang..lg2 y free kan..kalo byr..byk gk y kena kan..

Masha Meisters said...

ohh...ni lah yang dok promote tu ye :)
Masha selalu buat blood test dgn hepatitis antibody free kat tempat kerja...sbb kerja hari2 deal dgn darah...hehe
xpernah pulak test bone...nak test calcium la...

Masha Meisters said...

ohh...ni lah yang dok promote tu ye :)
Masha selalu buat blood test dgn hepatitis antibody free kat tempat kerja...sbb kerja hari2 deal dgn darah...hehe
xpernah pulak test bone...nak test calcium la...

~Sweet Honesty~ said...

sweety bt pemeriksaan kesihatan time sakit je..huhu

chemay said...

chemay ni nama je bakal nurse.
tapi tak pernah pun buat pemeriksaan kesihatan tauuu.
hihi
:D

Dieyna said...

tak pernah pi klinik serah diri untuk suka2 diperiksa huhu

Dayang Syazwani said...

teringin gak nak pmeriksaan free ni...
baru2 ni pegi physio sbb tulang blakang ni mcm sakit,,
almost a week...

bestnyaa kalo menda2 free ni...

Ros said...

Assalamualaikum Nyue,

Bagus sangat tu Nyue...kalau dekat2 sini Kak Ros pun nak....

Macam tu rupanya tulang kita ni ya Nyue....seram jugak la kak Ros tengok...

Chenta Eyfa Latieyfa said...

wah bagus la Nyue..mmg kene slalu wat pemeriksaan kesihatan so tahu tahap kesihatan kite kan.Moga kite sentiasa lam keadaan yg sihat kan Nyue.

Nyue said...

Rakan2 blogger..if ad kesempatan tu jgn takut taw nak buat check kesihatan....luar sihat dalaman belom tentu lagi....nyue xsempat nk reply seorg....hope kita semua sihat walafiat :)

Nyue said...

Rakan2 blogger..if ad kesempatan tu jgn takut taw nak buat check kesihatan....luar sihat dalaman belom tentu lagi....nyue xsempat nk reply seorg....hope kita semua sihat walafiat :)

Masz Sidek said...

untung klinik sebelas opis jer...
sy belum pernah buat full check up....

kay_are said...

kalau free memang takkan dilepaskan r.. lagi pun bende yang baik kan.. masalhnye setakat ni tak jumpe lagi yang free.. huu

9n0L4 said...

excited kalau ade checking free. best. dpt tahu tahap sihat kite kat mane kan. :)

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...