Wednesday, February 27

Thursday, February 21

Epy Birthday Dear Future Husband

Ketawa bersama 
Menangis bersama

Alhamdulilah, hari ini genap 26thn umur FH, so jerit kuat-kuat "Epy Birthday Dear Future Husband". 

Opss ! kecian befday boy, semalam Xde kek & makan2 pun... Actually, kami dah plan nak celebrate hari sabtu ini, itu pun selepas balik dari kenduri my BFF [klik sini]. Insyallah...

Setia mendengar, sentiasa hadir 
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir  

Lagi 1, Fuhh... nasib baik barang yg Nyue tempah online utk dijadikan sebagai hadiah FH dah dapat..risau deng ! hehe.. Apa hadiahnye?

Rahsia ini.. Telah lama ku pendamkan.. 
Tiba masanya Segala-galanya Ku ceritakan

Semoga Allah SWT menjaga rasa cinta kami ini sehingga lafaz akad. Doakan kami yea..
Sumber : santabanta.com

Wednesday, February 20

"Arwendanish GA FM Aussie"

klik banner kalu nak join jugak !
5 Pemenang akan memenangi FM Aussie melalui random.com 

 Tarikh tutup penyertaan 
28/2/13 jam 11.59malam  

Good Luck Nyue :)

Mrs.Erry 1st Giveaway

KEBABOM.....!!!
Tgk banner yg comel lote tuu...
Klik Banner utk JOIN
Ala maksudnye, Nyue dah join MRS.ERRY 1ST GIVEWAY 2013 utk support ahli GSF yg cute ini sempena ulang tahun "Mrs Erry Bercerita" yg ke-3 tahun ! 

Syarat2 nak join GA alahaii senang saje laa

1. Follow blog Mrs Erry Bercerita (aku pasti follow balik) 
2. Like page Mrs Erry Bercerita. (jika ada fb & ikut keikhlasan masing2) 
3. Buat entri bertajuk Mrs.Erry 1st Giveaway, lekatkan banner di atas & link terus ke entri ini.  
4. Follow blog sponsor berikut :  
5. Bagi yg ada FB, like fanpage sponsor berikut :- (takde FB takpe)    


 TARIKH TUTUP : 19 MAC 2013 

Apa tunggu lagi ! Jom ramai-ramai join...

Tuesday, February 19

SEGMEN : SAYA NAK 'UP'KAN FOLLOWER SAMPAI TAK LALU MAKAN

Klik Banner  utk JOIN !
Nyue Follower ke 580

Tag : 

Tarikh Tutup :
29 Rabiul Akhir 1434H bersamaan 12 MAC 2013.

Friday, February 15

Bisik-Bisik #2


...Sambungan dr e3 semalam : [Bisik-Bisik]
Mengenai barang kesayangan FH kena curi..tetapi Nyue Xdpt nak cite cmnr perkara tu boleh berlaku ! Hope Uolls berhati-hati lah..

Yg pasti "Berusaha + Redha"


Thursday, February 14

Bisik-Bisik


Cerita Pertama
" Streamyx connection problem "
- Xdpt buat keje..Xdpt nk online so teramatlah boring  !
3Kali kol TM... Jawapan sama : Sabar yea...

Pkl5... Yes ! Internet Access...
Sempatlah update e3, Xberapa nie...


Cerita ke-2
FH kol gthu, Macbook dia kena curi !
Dia dh buat report so cerita selanjutnya Nyue pon xdpt ag..
Eee..si pencuri tu, Geramnya !!!!

Coretan Nyue : Esok Nyue byr hutang erk ! Sorry...

Wednesday, February 13

Celoteh Pagi Rabu !

Selamat kembali bekerja selepas 2/3 hari bercuti sempena CNY... best x?

Nyue Xbest ! coz duk terperak kat rumah je...

..Time cuti, huh ! boring nye duk rumah ni, channel pun xbest" merungut je tahu TAPI "Time keje, ahh ! ble nak cuti nie..boring kot keje memanjang ! 

Hari ini, ambik kau... Nyue teramat malas nye nak dtg keje...

Malas-malas pun ! digagahi juga diri ini utk dtg ke ofis & settlekan keje-keje yg perlu disettlekan. Mood malas bertukar riang ria coz Nyue dpt angpau "Gong Xi Ca Fai'.. alah ! Uolls pun dapat angpau jgk kan?

baca x e3 Nyue yang ini [Tanggungjawab itu Amanah]

Sampai ofis, Nyue bergegas ke peti ais ambik bunga bos. Risau gak ! tp Alhamdulilah, bunga tu okey &  agak kesejukan la.. hehe.. Xde gambar ! sory yea.. Xsempat nak snap, skang bunga tu dah dlm bilik bos..huhu

Nak cite apa ag erk? ahh ! gara-gara terperak kat rumah...pembetulan dirumah ofismate nyue "Yana" hehe.. so duk mgila layan "Sehangat Asmara"
 "Jodoh"
suka tgk #scha....hehe
 Lepas ini, layan online je la gamaknya...huhuhu

Uolls cuti  buat apa erk?hehe..

Saturday, February 9

Selamat Pengantin Baru to my BFF

:: Alhamdulillah selamat menjadi isteri kepada Muhamad Edzuwan dgn sekali lafaz :: [CopyPaste Status FB Dia]

Selaku #BestFriendForever, Nyue happy sgt3x... Akhirnya Ninie/mm/cik jerry dah sah menjadi isteri kpd Muhamad Edzwan. Yang sedihnya Nyue xdpt pegi ke maljisnya. 

Tapi, Nyue akan pegi nty kenduri rumah suaminya...

 ' Selamat Pengantin Baru to my BFF & Muhamad Edzuwan. Semoga dapat menjalani hidup berumahtangga dgn sebaik mungkin & bahagia ke hujung nyawa :) '

Friday, February 8

Shila Amzah menangis...

Bermula kisah apabila Shila Amzah dan Sharnaaz mengaku sedang bercinta. - Beautifulnara. Selanjutnya [Shila Amzah Dan Sharnaaz Mengaku Bercinta, Sila Patah Seribu]

Berita Harian
31 Jan 2013 : Sharnaaz Tolong Jangan Biadap – ND Lala |

Sinar Harian 

Kronologi ant. sebahagian yang manis dan pahit dalam percintaan mereka yang menjadi bahan media.

Kini yang terbaru, Video Shila Amzah menangis...
Sedey ! sebak dgn nyanyian Shila. 
Hope Shila Amzah tabah.

Tangungjawab itu amanah

Setiap orang ada tanggungjawab selagi dia bernyawa di bumi Allah SWT. Tangungjawab itu amanah yg dperlu dipikul. Kebanyakan orang mengelak bertanggungjawab, kerana jauh lebih mudah untuk “menghindari” tanggungjawab, daripada “menerima” tanggungjawab.

Kenapa tetiba Nyue berceloteh mengenai tanggungjawab? 
haha... Semuanya gara-gara tugas baru Nyue, nampak senang tapi terasa cam berat plak ! 

Pasai apa? 
Staf  ofis asyik duk tnye soklan pelik2x..ishh risau deng..

Bunga ini - Tanggungjawab Nyue :'D
Bos suruh nyue jaga bunga dia... Hari ini & Esok bos xmasuk ofis... & sepanjang cuti cny, bos awal-awal tinggalkan pesanan suruh letak bunga ini dalam peti sejuk kat ofis Uolls.. amboii 

Itulah nmpk senang, tapi yg susahnya :
"Kalaulah bunga tu mati... Alamak !!! 

Coretan Nyue: Apa nama bunga tu? Nyue pun xtahu...

Jawapan Sayang

Uolls da lunch ke?? Alhamdulilah..Nyue dah kekenyangan ! Opss..kenyang laa..terover gitu..hehe.. Mesti ad blogger yg perasan Nyue aktif je up e3 dr semalam kan? opss..ad ke yg perasan..malu plak ! opps terlebih sudah..

Motif : sje buat Uolls jeles ! mmg time Xbusy..

Jom layannnn... Lagu Sayang.-"Shae

Ini pula, Jawapan "Sayang - Shae" dr MR BIE..

Lagu ni pun #sweet gak..hehe

Apa yang Uolls buat bila marah?

Salam d'Pagi Jumaat semua...

Pagi ini, Nyue Xde nak berceloteh bagai tapi nak tanya...
 Apa yang Uolls buat bila marah?

Hadis riwayat Imam Ahmad  
“ Orang yang kuat itu bukan terletak pada kemampuan berkelahi, tetapi orang yang kuat itu adalah yang dapat mengendalikan diri mereka ketika sedang marah “.

Thursday, February 7

Segmen : Bersama Ayu's FELT CRAFT

 
[klik banner]

Tak tahan Tak tahan ! 
Sabarku tak tertahan...

Hai Littlenuur, Nyue join segmen ini
Segmen : Bersama Ayu's FELT CRAFT
Mencuba nasib, tuah diri
nak menang hadiah Ayu's felt craft product :)

menang hadiah Ayu's felt craft product
hadiah cumill, cute & kreatif sekali
Jangan lupa, Like page Ayu's FELT CRAFT [klik sini]
Tarikh tutup penyertaan 16 Februari 2013

 Like page Ayu's FELT CRAFT
Syarat simple ! nak menang bukan mudah
Link entry penyertaan di bahagian comment
Hanya 2 Pemenang sahaja yg bertuah

Cukuplah sudahlah  
Sampai di sini...

:: GudLuck to Nyue ::

Bila Taksub dgn Drama Setia Hujung Nyawa

Uolls kenal Kiah Propa...? dgn trademark " Jaga ! Jaga ! ada yang memerhati...

Al-maklumlah, siang malam...pagi petang...kat ofis/rumah/merata lah..duk hangat sakan cite pasai Drama Setia Hujung Nyawa kan? gegurl/ boboi boy send msg/bbm/whatssap setiap saat kata/taip #setiahujungnyawa... 

Menjadi juga drama #SHN ni kan... Nyue pun tak ketinggalan menonton setiap hari. Kalu termiss esoknya juga tgk kat TONTON kalu sempat la..huhuhu

Namun, apabila seorang remaja Malaysia terlampau terikut ikut drama Setia Hujung Nyawa.. sampai sanggup update status, mahu terlanjur macam El, untuk mengecapi kebahagian - sgt2x Xmasuk dek akal !

Kenyataan Remaja tersebut :
Gosip ini, bukan Nyue dpt dr Kiah Propa...tapi dr Blog Aku Penghibur : Kesan Negatif Dari Cerita Setia Hingga Hujung Nyawa . Read more: [klik sini]

Dah baca Uolls ! Hurm... Tepuk Hati, Tanya Iman.

 e3 ini sekadar untuk berkongsi sesama saudara bagi mengingati mana yang baik dan buruk antara satu sama lain. "Terlajak perahu boleh diundur, Terlajak perbuatan buruk padahnya.

SURAT DARI LANGIT BIRU

...Drama RUBY dah berakhir ! terus Nyue semput ! semput ! bila tgk Yana Samsudin & Johan As'ari dlm Slot Samarinda TV3, dengan sentuhan pengarah yang perpengalaman Rashid Sibir.

mempersembahkan..."SURAT DARI LANGIT BIRU"

Selain 4 pelakon utama, turut menyaksikan penampilan hebat Dato' Rahim Razali, Fauziah Nawi, Nasir Bilal Khan, Nabilla Dally, Ika Nabila dan Iqram Dinzly. 

Sinopsis
SURAT DARI LANGIT BIRU mengisahkan ikatan persaudaraan di antara Zarul dan Salmi yang amat rapat umpama cubit peha kanan, peha kiri terasa. Walaupun kehidupan mereka tidak dilimpahi dengan kemewahan harta benda, namun kasih sayang yang dicurahkan adalah kunci kebahagiaan buat mereka sekeluarga.  

Kasih sayang Zarul terhadap kakaknya, Salmi melebihi segala-galanya. Zarul sentiasa mempertahankan Salmi walau apa jua yang terjadi. Hubungan mesra yang wujud di antara mereka kadangkala membuat Zarul dan Salmi merasakan kasih sayang mereka melebihi sayang saudara kandung dan masing-masing menyimpan rasa antara satu sama lain.  

Sejurus keputusan SPM keluar, Salmi telah ditawarkan untuk melanjutkan pelajaran ke universiti. Namun, tawaran itu terpaksa ditolak kerana Salmi mengenangkan adiknya Zarul juga memerlukan wang yang banyak untuk bersekolah. Zarul kemudiannya memujuk kakaknya supaya meneruskan pelajaran demi mengejar cita-citanya untuk menjadi seorang doktor. Demi kasih sayang seorang adik terhadap kakaknya, Zarul sanggup berkorban dengan meninggalkan kampung halaman untuk mencari pekerjaan di bandar.  

Ternyata tindakan Zarul mengecewakan ayahnya, Pak Hassan. Pak Hassan yang merupakan seorang ayah yang sangat ego dan garang, tidak lagi mengaku Zarul adalah anaknya. Sejak kejadian itu, Zarul tidak berani pulang ke rumah. Dia akan bertemu dan mengirimkan wang belanja kepada Salmi hanya di universiti.  

Masa terus berlalu dan kini Salmi telah berjaya bergelar seorang doktor. Lantas Pak Hassan ingin memenuhi hasrat Penghulu Kampung yang ingin menyatukan anaknya, Heykal dengan Salmi. Meskipun Salmi membenci Heykal seorang yang bongkak, namun dia terpaksa menerima pinangan itu kerana mengenangkan hutang Pak Hassan dengan Penghulu semakin banyak.  

Sementara itu, atas desakan Salmi dan ibunya, Mak Munah, Zarul pulang ke rumah dan meminta maaf daripada Pak Hassan. Namun begitu, Pak Hassan kurang senang dengan kepulangan Zarul. Tambahan pula hubungan Zarul dan Salmi semakin mesra dan ini menimbulkan kemarahannya. Mengapa Pak Hassan tidak menyukai Zarul mempunyai hubungan yang rapat dengan Salmi? Apakah rahsia yang disimpan oleh Pak Hassan?  

Kehidupan baru Salmi sebagai seorang isteri tidak seindah seperti diharapkan. Salmi sering ditinggalkan dan dipukul oleh Heykal. Zarul yang tinggal bersama Salmi mula menyedari rumahtangga kakaknya tidak bahagia. Namun apakan daya, Zarul tidak mampu berbuat apa-apa kerana sering diugut oleh abang iparnya. Hubungan rapat Salmi dan Zarul juga tidak disukai oleh Heykal. Lantas Heykal merancang untuk menghalau Zarul dari rumahnya dengan membawa adik perempuannya, Lisa tinggal bersama mereka.  

Bermula dengan insiden Zarul dituduh mencuri duit Heykal kemudian dituduh menyimpan dadah cukup membuatkan Salmi terhasut dengan kata-kata Heykal untuk membenci Zarul. Apa yang menambahkan lagi kekecewaan Salmi terhadap adik kesayangan tatkala melihat Zarul sedang tidur dengan Lisa. Akhirnya kesabaran Salmi sampai ke penghujungnya apabila mendapati Zarul telah mengandungkan Lisa.  

Meskipun Zarul difitnah dengan pelbagai tohmahan, namun tidak seorang pun menyebelahinya. Hanya kata-kata penghinaan yang dilemparkan kepada Zarul. Malah Zarul juga telah dibuang oleh darah dagingnya sendiri. Kini Zarul tiada lagi tempat untuk pergi apatah lagi tempat mengadu. Lantas dia pergi membawa diri dan terus menghilangkan diri. Apakah yang akan berlaku seterusnya?
Sumber - [ klik sini ]

Drama 15 episod ini bakal menemui penonton bermula 6 Februari, jam 10.00 malam setiap hari Selasa hingga Khamis. 

Yang menariknya, Lagu Teman Pengganti nyanyian Black dijadikan lagu tema dan bait-bait lirik diterjemahkan ke dalam penceritaan Surat Dari Langit Biru.. wow ! Bestkan...

--> Episod 1 semalam pun Nyue dah mengalir airmata, sedih kot time babak Si Kakak dan Si adik mkn kongsi nasi dan lauk..sedih sgt !!! 

Coretan Nyue : # SDLB banyak Flashback... setuju ke tidak? 


Tuesday, February 5

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013

Memandangkan agak lama Nyue menyepi dari join "Segmen/ Ga/Contest" so SURPRISE... !!!

[ Klik Banner ]
Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-  
1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013" 
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 dalam entry 
4) Letak link sponsor dalam entry 
5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini 
6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. hihii   

TARIKH TUTUP : 28 FEBRUARI 2013 


PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. ALISHA YANG AKAN CABUT UNDI (",)

Pergi Tak Kembali


:: Pergi Tak Kembali ::

 Berpisah sudah segalanya 
Yang tinggal hanyalah kenangan 
Diiring doa dan air mata 
Yang pergi takkan kembali lagi

Rangkap akhir lirik pergi tak kembali yang dinyanyikan oleh Rabbani - 

Sebak, kelu bila berita ini sampai dipengetahuan Nyue. Berat rasanya hati ni utk Nyue memulakan kata-kata.   Kwn seuniversiti Nyue, telah kehilangan kekasihnya semalam dalam satu kemalangan. Sesungguhnya kuasa Allah tidak sesiapa pun yang dapat mengubahnya. Ajal maut, jodoh dan pertemuan telah ditetapkan ole NYA. 

Semoga kawan Nyue, redha dan dapat menerima musibah yg sudah tersurat ini dengan hati yang tenang dan percaya dgn apa yang berlaku ada hikmah disebaliknya.

 Semoga arwah ditempatkan dikalangan org-org yg beriman.. Amin..
---

Monday, February 4

Minggu Akhir ~

Minggu Akhir ~
Apa yg minggu akhir ni?? Hurmm....

2 Drama d'Carta hati Nyue akan berakhir minggu ni..sob sob..

#Ruby
#SetiaHujungNyawa

Pejam Celik ! Drama ini dah tiba di kemuncaknya. Xsabar nak tgk kesudahkan dua drama ini..?? 

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...