Tuesday, December 4

Angkara TV

Tgh mengular, keje terbengkalai... Opss ! BUKAN Nyue malas nak buat, tapi sistem problem. Pandang kiri-kanan, hehe..curi-curi BlogWalking la... Nyue singgah Blog It's Story Time terjah e3 terbaru Kak Wanieys : Arena Sports

...Terus mengamit memori Nyue, ala Nyue masa kecik perangai sebiji gaya Qalief anak bujang Kak Wanieys. 

Pantang, orang/Xkisah sapa tukar channel terus mengamuk !

Paling ingat, Nyue dah sek rendah kot... Bapa saudara bongsu sebelah mak berebut remote TV dgn Nyue, confirm dapat kat dia la. Menangis..menangis masuk bilik > Tahu Nyue buat apa?
Jawapan : Nyue Xrosakkan harta tapi Nyue mengamuk campak bantal, selimut, bagai ag ke pintu... Nasib Ayah dtg pujuk...

Lepas itu, Bila adik lelaki dah besor...
Bergaduh dengan adik plak ! biasa la budak kecik suka tgk kartun bagai, Nyue plak time tu dah sek.men rasanya... 8tahun jarak kami adik-beradik.

Haa..dari kecik Nyue minat tengok cite cina taw ! pagi/petang..
Berebut remote TV dengan adik... Time tu adik yg menangis, hehe...kelakar plak !
Biasa la...org tua selalu cakap yg tua ke mengalah, tapi Nyue Xnak mengalah kan..Nyue pegi tutup Suis warna hitam (Ntah nama apa), jadi Xde elektrik la...

banyak ag ! tapi tu 2 cite yg sampai sekarang Xbleh lupa..

Nenek Nyue, selalu cakap Nyue Hantu TV... selalu kena membebel dgn nek..

Nyue pernah kena marah dengan Ayah itulah sekali sepanjang umur kena marah, Opsss.. Ayah Nyue Xgarang ok ! mayb time tu dia demam...zaman tu Nyue igt ag Drama ROSALINDA famous kot... tgh tgk drama ayah tanya dah solat blom...? Nyue tgh syok layan Rosalinda, selamba jawab ..blom ag ! abis cite ni lah, Ayah... > Nak tahu Ayah buat apa?

Jawapan : Dia pegi tutup TV...
Argghhh... kali ni Nyue lari g duk ats pokok rambutan, Xnak balik rumah konon-konon...
Balik juga akhirnya, Xde org pujuk pun...sedeyy..

Bila Nyue dah besaq..Bercita nak bekerja sebalik tabir kat dalam TV..
& Nyue mmg study sinema pon..

Sampai kat sini la...huhu...

22 comments:

Mrs Velentine said...

hahaha..sama mcm MV..tapi masa tue MV dh 16 tahun..hehehe,,dulu2 mmg hantu drama cina..mula2 tgk tv3 jam 6..pastu layan yg Tv2 pula jam7..jam 9 layan drama cina Ntv7...smpi2 adik siap kata hish mmg kongker..semua dia yg control,,tp mv ada sokongan kuat dr bapa sebab dia pula layan drama cina..haha

Cik Nur said...

heeee....normalkan bila berebut tv..
nur kadang2 berebut dengan adik2 sepupu..diorg main kasar, siap sorok remote dalam baju..geram je..!

Bila nur dapat tahu, kena sekehlah sekor2..geram..!grrr..hihihi

Ima Azwan said...

ahahhaha..same goes to me :)

CikNana said...

haha..hantu tv betul bah kau nie.he

Chic Na said...

haha.. lawak la nyue. mmg hantu betul lah tu. sampai mengamuk2. tp citer cina dulu mcm best2 je kan.

LYAfrina said...

owhh... nyue bakan menyerikan industri malaysia la nanti.

Aida.Ohno said...

haha.comel!boleh pulak gaduh nak berebut remote control tapi rasanya kan,tak sah kalau dalam adik-beradik,tak bergaduh berebut remote control.

yana yani said...

hahah yana pon dulu camtuh jugak..hantu karton..skrg hantu cter drama korea..sllu rebut remote gan adik

Cinta Misteri said...

wahhhh, lepas ni habis tengok drama/filem, kena tunggu senarai nama sebab nak tengok nama Nyue... hehehe.
lepas ni jangan lari panjant pokok lagi, haru jer plak

Ain Norainsyah said...

hantu tv? hehe...best la. ain ni cam orang takde life, tv ada tapi tengok bape bulan sekali je. :P

Karukord Jagau's said...

aku masa kecik sopan santun....x suka tgk tv ......heheheee

NUR AYNIE said...

hantu tv ek? hi9hihihihi

Deqla manjew said...

haha... bebudak kan cam tu la.. k.deq pun dulu mcm nyue gak, sokmo berebut ngan akk..x pun ngan abg..k.deq nk tgk citer industan, depa lak ada yg nk tgk citer cina la, citer katun la..kalo x dpt tgk hindustan mmg mengamok ler..biase la ank bongsu, sikit2 ngadu kat arwah ayah..ank bapak.. hihi..skng ni x tgk tv sgt..hubby la hantu tv..hihi.. nyue tu dah kawen nnti jgn berebut ngan hubby sudah la eh.. haru nnti ! silap2 pegi panjat klcc.. hahaha.. :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

psl tv je tu kan..hihi..kngn..

Deq's Qienz said...

hahhah..owhh nyue "ter"mgulit knangan ka.hahah cite rosalinda tuh mmg top kan.kak pon minat juga

lelamaisara said...

hahah..hantu tb ni...akak dulu kecik abah garang takut nak tgok tb..hahhaha

Dayana Bahar said...

kalau dah sebut budak.... tak berebut tengok tv tak sah namanya hehe

N.Aima K said...

ya ampun degilnya budak nyue nih kah3x..ni dah bsr panjang harap-harap dah pandai mengalah..nnt ada anak kena mengalah dngn anak pulaaa

kay_are said...

berebut tv tu memang bese wat kecik2 dulu.. kadang2 bile ade kazen datang umah pastu wat tv macam die punye memang gaduh habis jadinye..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hahaha sama ngan qalief jer ni....

dya bunga said...

dya dulu pun suka tgk cite cina..smpai nangis2 kalau satu episod xdpt tgk

wan nurul hezrina said...

hantu tv lah nie.hehe

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...