Saturday, December 22

Tips Loving_U : Secret Edition Nyue #2

Kali ini Nyue, nak kongsikan 3Tips Loving_U lagi utk tatapan blogger. Nyue sekadar kongsikan daripada pengalaman Nyue. Biasalah, ada terlebih @ terkurang...
I know that I'm not perfect, but I keep trying 
'Because that's what I said I would do from the start.
Tips Loving_U : Secret Edition Nyue #2
 Jadi Diri Sendiri
Bab kata Zizan Razak dalam Melodi,  "berdiri diatas bakat sendiri ". Jadi, apa-apa kita nak buat/perlu buat/akan buat Xkira susah/senang haruslah bermula dengan diri sendiri. So, sama gak la dlm bab cintan cantun ni.
Jujur
 Dalam perhubungan tanpa kejujuran, memang Xkemana lah. Jujur dengan diri sendiri dan pasangan adalah sesuatu yang sangat penting. Dengan bersifat jujur kita akan memperoleh tiga perkara iaitu kepercayaan, cinta dan rasa hormat.
 Dari Ibnu Mas'ud ra. dari Nabi saw. beliau bersabda, "Sesungguhnya benar/jujur itu membawa kepada kebaikan dan sesungguhnya kebaikan itu membawa ke syurga; seseorang itu akan selalu bertindak benar/jujur sehingga dia ditulis di sisi Allah sebagai orang yang sangat benar/jujur. Dan sesungguhnya dusta itu membawa kepada kejahatan dan sesungguhnya kejahatan itu membawa ke neraka; seseorang akan selalu berdusta sehingga dia ditulis di sisi Allah sebagai pendusta." HR Bukhari dan Muslim
Pemaaf
Siapa yang yg tidak pernah buat silap/kesalahan. Bagaimana kesalahan/kesilapan itu terjadi berlainan situasi setiap individu. Mulianya orang yang memiliki sifat pemaaf. Setidak-tidaknya, kita saling membaiki/melengkap perhubungan itu dengan lebih baik. 
 OK ! STOP disini dulu,
Hope, sudi baca dan bg komen utk Entry terbaru bahagian Secret Edition Nyue. 
 

Coretan Nyue : e3' AutoPublish dan kekal seminggu tanpa sebarang e3 terbaru.
Masa uoll's baca e3 ni, Nyue dlm bas otw balik kampung...  #Cuti lagi ! Bye !

28 comments:

Solehah Shamsuddin said...

Terbaikla tips nyue ni.mmg perlu dalam sesebuah hubungan

Si Matatajam said...

Good tips Nyue

ejulz said...

terima kasih atas tips ni.. :)

Dayana Bahar said...

Tips yg bguna.... selmt pgi dn slmt kmbali nyue

Chic Na said...

bagus tips nyue ni. tp tiga je? sambung nanti eh. ;)

selamat bercuti nyue. meh jalan kb. leh jumpa.

Cik Aini said...

betul2..
setujukkk
jom kita follow tips tu :)

selamat bercuti Nyue..hati2 balik kg k :)

shuhadaothman said...

tips berguna ni nyue. hehe. praktik lps ni ^^

kinara kinatara said...

stuju sangat dengan entry nie..huh..:)

Deqla manjew said...

nice entry.. nice tips... :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

bgus tips ni..suka2..

dya bunga said...

slmt bercuti..hihi..jujur tu mmg penting..

lelamaisara said...

bagus tips ni...:)
selamat bercuti Nyue...Ayah nyue mcm ne ek..?

Cik Nur said...

best tips..lama tak baca tips dari Nyue.. :)

aReLaN said...

tips memang perlu ikut. amboi bestnya bercuti

N.Aima K said...

wow bukan main lg tips..good for you dear ;)

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

jadi diri sendiri , biar dia terima kita seadanya :)

kay_are said...

cuti lagi? waah.. best nye dapat cuti lagi.. hmm.. memng setuju dengan sume tips ni.. betul2 penting..

Azian Elias said...

salam kenal..

thanks for sharing..

eimuizduaf said...

Betul tuh . Yang penting keikhlasan . Itulah yg akan memanjangkan perhubungan :D . Kalu ade perselisihan faham , jgn dok mengadu dekat orang , settle cara baik dah betul ^^

Khairun Solehah said...

thankz 4 de tip.. #wah,syok dia bercuti =)

Busyra Bt Takiyudin said...

nice tips.. :_

LYAfrina said...

setuju,,,\mmg terbaik la tips2 ni..

Mrs Velentine said...

terbaik....

Misz Mieza said...

Good tips! Satu lagi sentiasa berterima kasih.. Tak kiralah dengan mak ayah, adik beradik, sahabat andai, mahupun pasangan kita.. In Shaa Allah aman kehidupan.. =)

deq's qienz said...

great info..sama² lah kite pratikkan ya..hehee

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nice tips nyue :-)

Arina Shamsul said...

nice tips dik..akan mama praktiskan untuk mengekalkan hubungan dan kebahagiaan rumahtangga :)

thanks dik

muah!

9n0L4 said...

very nice sharing. :)

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...