Thursday, December 6

soalan segmen siapa paling jujur

[ Klik ]
Nyue tertarik nak join Segmen Siapa paling Jujur, memang tgh FREE kan... Ada 25 SOKLAN semuanya, JAWAPAN wajib JUJUR, COOL & SPORTING.

Jawapan Nyue :

1. Apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang : 
Tipuu sgt la kan, kalau kata Xmarah… sangat bengang & kata “ ada ke suruh anak yg pegang mangkuk kari ni..eee. tapi dalam hati je …budak kecik xboleh nak kata apa la, budak kot ! alih-alih balik rumah sapu bedak kat baju yg terkena kari tu… baru senang nak cuci… 

2. pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar : 
Haa… bab kentut kuat ni memang TIDAK !! paling cover ayu, Xakan dan Xmungkin… 

3. pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan : 
Bab ni memang ferevet kot… selalu korek setiap sudut/bucu..ahahaha… Xpernah ag yg tegur atau mereka perasan tapi buat-buat xperasan… Xde masalah bab korek-korek jangan buang sesuka hati mak bapak yea.. ANTI !!! 

4. bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa : 
Tahun lepas, malam sehari sebelum nek dan atuk bertolak ke Mekah utk mengerjakan ibadat Haji. Nyue Xdapat nak hantar mereka kat airport coz esoknya nyue balik Sarawak…sedeyy sob..sob... 

5. mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you : kena gigit bab gigi… kita tahu gigi Xcantik… BENCI kat budak itu sampai skang ! coz dia sorg yg ejek… 

6. berapa berat badan you sekarang : 42kg mayb dh 43kg  

7. ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa : 
soklan baguss… time marah gila2… jadi HULK yg diam sediam-diamnya (tenangkan diri)… 5minit lps itu dh bleh ketawa… 

8. matapelajaran paling k.o masa sekolah : 
Matematik Tambahan… FAILED ! 

9. adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan : Bab bergaduh…dulu ala tomboy, dh sulong lps itu family sebelah & ayah ramai lelaki ramai bp saudara…kazen laki… Jawapan: PERNAH 

 " Rujuk no.5, budak tu budak baru kat sek Nyue, dtg2 buat perangai..mmg hangin 1 badan la..sekali dua OK..lama-lama meletopp la… dia kelas lain, dtg duk sengeh-sengeh depan meja nyue… nyue BANGUN & TUMBUK muka dia, nak double triple TUMBUK, dia lari…Nyue kejar pusing satu kelas… "

10. orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) :  
Xjatuh cinta pun… admire je, darjah 6… 

11. you pertama kali couple masa umur berapa : 
STPM… Lower 6 – sampai sekarang 

12. berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila : 
Kapel sudah 7tahun, 1bulan,3 minggu & 5hari pada 10 oct 2005..Alhamdulilah

13. last you putus sebab apa : Xde jawapan yg ini – Doakan kami cepat-cepat kawin 

14. adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa : Mak nangis tengok anak pompuan dia konvo… 

15. bila dok sorang sorang , ape mesti you buat : Msj, Fb, Tido & tgk TV 

16. keputusan upsr you : 5B 

17. you nak kawen masa umur berapa dan kenapa : 
…nak kawin sekarang, Mak xbg green light “…Mak ckp lps FH abis stdy’..” 

18. you selalu berangan tentang ape : 
Berangan jadi ORANG KAYA..hahaha 

19. perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you : 
...kena MEMBEBEL… dlu kecik kena membebel dgn nek… skang kena membebel dgn BOS 

20. perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you :
Risau lps konvo, org ckp susah dpt keje… Alhamdulilah, First time attend interview… terus diterima berkeje 

21. blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia : 
Mama Arina aka Blog Bunga Hati Mama… dia Bos GSF, kreatif… Header nyue, mama yg buat… 

22. sesuatu yang you tak suka bila blogwalking : 
Lambat loading… kalu lambat sgt nyue tutup ! 

23. mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook : 2009 sebab suka-suka je buat FB dlu…  

24. you selalu bangun tidur pukul berapa : 7.30 paling lambat…  

25. kritikan terhadap blog saya  Blog : 
dh memang cantik pon…kaler soft je.. header pon cute.. XDE KRITIKAN  

TAG:

Coretan Nyue : Gigih Nyue jawapan soklan kan...

23 comments:

Deqla manjew said...

hahaha... rajinnye jawab byk soklan gini....betol2 jujur x ni??? :p

vendettatraveller said...

terima kasih sbb sudi join :D

Nyue said...

@KD, mmg gigih nyue nk abiskan 25soklan tuu...huhuhu.... tp soklan best tu yg xterasa je menaip..eheheh


@Vendettatraveller, pnjg nm..ehehe
welcome..hehehe...

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk besh ni..

done2... =)

unsecretostory said...

Banyak tul soklan . Enjoy jugak baca . Hahaa . Selamat bersegmen :')

Cik Nur said...

selamat bersegmen..!
baru tahu sapu bedak untuk hilangkan kari eh...

etuza said...

banyaknya soalan dek..tak apa ya bagi peluang dahulu pada yang muda2 belia. Diorang kan rajin menaip. Jiwang..masih ada. tahap umur hehe...ada jg soalan yg menarik. Selamat menjawab soalan

Cinta Misteri said...

SeJUJURnya, jwpn 6, 7, 9 kita sama. Hehe.. Mcm best jep, nk jointlah segmen ni. Soalan mmg sempoì

Deq's Qienz said...

slmat bsegmen.

izan mama mia said...

tu dia banyaknyer soklan nak kena jawab

C'Jai said...

haha..jawapan paling jujur la ni ye...(✿◠‿◠) ~

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

selamat bersegmen nyue...wah rajin jawab soklan...enjoy jer akak baca jawapan nyue hehe

Dayana Bahar said...

Rajinnya menjwab.. meletup jawapannya tang budak kena tumbuk tu.. mana dia skang haha

Si Matatajam said...

Selamat bersegmen..tak sabaq nak baca jawapan jujur dr Mama kl dia join..

kay_are said...

memang rajin dan gigih.. 25 soalan tu.. bukan mudah.. nampak menarik untuk join.. hmm.. matmatik tambahan r best! ^^

el said...

blog akk loading lembab x nyuuuuuuuue!!!!!lol

dya bunga said...

bestlah segmen ni

Cik Aini said...

kihkihkih
lawak jugak Nyue nih eh..siap tumbuk budak tu lagi..perghh ganazzzz beb.hahaha

BaNu Syah said...

jujurnya jwpn bgus2 hehe

♥ Anis said...

Singgah baca jawapan :D haHa

jjikjjikl said...

nice entry :)
btw from the same segmen ~

http://jjikjjikl.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-paling-jujur.html

Arina Shamsul said...

baru mama berkesempatan baca entri ni dik...uwaaaa..sungguh tak ku sangka soalan no 21 tu jawapannya adalah mama arina..hukhuk..

terima kasih dik..terima kasih :)
sayang kamu ketat2 sendat2,mampat2..ngeee~

banyak sangat soalan ni dik,segan pulak akak nak jawab..hahaha..

emma michiyo said...

dari CONTEST yang sama untuk upkan follower.. jom dtg rumah sy plak...:)
boleh shopping jugak sini
sy ske segmen jawab2 soalan macam ini anada bagaimana??
http://zonmanis.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-paling-jujur.html

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...