Monday, December 31

Last Minute yg Bermakna & Pertemuan yg Berharga


Ada baca pasal e3 kat bawah tuu :

Alhamdulilah, Last minute yang sangat bermakna....
Akhirnya, Nyue dapat juga join gathering GSF dan bermulalah pertemuaan ant. kami.

Ahli GSF pertama yg Nyue jumpe Xlain Xbukan iaitu
  akk Deq dan Ayu
Kami mmg dh sejanji nak berjumpa kat TBS (Terminal Bersepadu Selatan) dan together bergerak ke Melaka. Biasa la de First time jumpe, masih malu-malu kucing org kata...hahaha
Ingat ag yg akk Deq cakap : "...Nyue malu-malu yea... Jangan la malu-malu...

...diawal pertemuan jer, lepas tu mmg dah Xtahu malu pun..kan..kan..kan..
Curi kat Blog akk Deq, Pic sama je kan..hehehe
Haa.. kat sini juga, Nyue dapat berjumpa seketika dgn Dya. Kebetulan Dya dtg TBS nak ambil t-shirt dgn akk Deq..hehehe... pertemua yang sekejap bersama Dya pun sangat bermakna.. Hope lps kita dapat dating lagi dan lebih lama yea Dya..hehe

Seterusnya, Kami sampai kat Melaka Sentral...
...disebabkan Nyue time kat dlm Bas ag mmg lapoq, so kami makan dlu...
Bila semua dh settle...Bermula pencarian utk mencari kereta Mama Arina, sgt lawak kot time mencari ni !!! hahaha (ketawa jap) ke hulu ke hilir kami bertiga dgn beg kiri kanan depan belakang  yg ala ala 2minggu nak bercuti..ehehe... Nasib time tu perut dah berisi..

Akhirnya pencarian kami berjaya...
Tp Time tu Aleesya tgh tidur ats riba mama so kami bersalam-salaman kat pinta kereta dan terjah masuk ke dalam kereta mama Arina..W/pun situasi dalam kereta ala ala tin sardin tp sangat seronok...Kami bersama Mama Arina menerukan perjalanan mencari Kak Long Chalet, Amboii bukan main susah nak cari...  apa2 pun ada cerita juga yg Xseronoknya dan cerita tersebut tidak sedikit pun menjejaskan gathering kami...

Kat cerita yg Xseronok itulah Kami dan Mama Arina berjumpe dgn Ai, Kak M dan Nur...Fewiittt !
dan juga Khalish, putera kesayangan Kak M...hehehe... salam dan kiss kat tepi jalan adalah moments yang sgt sweet kan?

Lastly, Kami sampai kat Kak Long Chalet, Check in.....
Haa...masih ada seorang  ahli GSF yang tak ketemuan...agak-agak sape yea? misteri..misteri....hahaha.. Mama Lela akhirnya munculkan diri bersama puterinya...

Pertemuan kami sudah lengkap, padat dan bergaya sekali..haha
ini pun Nyue curi dr Ayu..Bukti itulah Kami b'8 GSF
itulah yang dikatakan pertemuan yang berharga...
Kerna Mama Arina, Mama Lela, Kak M, ai, Nur, akk Deq dan Ayu sgt peramah, sporting, kecoh, gempak, yang pentingnya semua kaki gelak sampai sakit perut, sakit pipi..hehe

Pic dr Nyue masih dlm kamera...tunggu..
Kisah selepasnya, next e3 yea...


Happy New Year ! GoodBye 2012...

32 comments:

are_lin@yu said...

hihihi happy sgt2 walau pun singkat..rasa mcm dh kenal lama kan..tak sabar nk tgk pic dr k.yu..byk lg kan..hiihi

Deqla manjew said...

hihi... terbaiklahhhhh... seronok sgt dpt tdo ngan nyue..hahaha.. sorri tarik selimut tu tau..hahaha.. ehh gelak lagi kat sini... mmg byk gelak smpai lengoh urat senyum!! :p

dya bunga said...

nk tgk pic dri camera nyue..hihi.. ampang dgn jeletek dkt je..dya slalu g wangsa maju

Nyue said...

tahu xpe...dgn ayu n akk deq ag2 terasa rindunya..coz dr awal hingga akhir kita bersama kan..huu...dah la duk plak sebilik...rindu korang yg xpernah berenti bercakap..ehehe


yupp dya..dekat je..nty kita dating taw...sambut thn baru x, k.yu ad kat klcc mlm ni..hehehe...

QasehnyaRania said...

bestnya korang ;)

Deqla manjew said...

wahh syoknye sambut tahun baru mlm ni...kd xtau lagi la syg..

psstt.. perasan tak terkdg kd bahasakan deqla ngan nyue hari tu..haha..terikot masa ckp ngan ayu..yg jmpe tuuutttt tu snyp2 sudah la eh.. boleh lak dia terlompat dari beg! hahaha :p

Dayana Bahar said...

gulp.. telan liur jelaa baca cerita happy korang huhu

izan mama mia said...

ehe..numpang seronok jer..

Mrs Velentine said...

tumpang seronok..dan mencemburui,..haha

Cik Nur said...

sakit pipi tu, sampai sekarang terasa lagi tau..!
tgk pic mesti nak gelak..adeh laa..teringat tau semua kenangan yg ada....!

Cik Aini said...

best kan pertemuan kat tepi jalan tepi parit lagikkk.hahahaha moment yg sgt indah tu..wpun singkat tp sgt bermakna..smp 3 pagi luah perasaan x abis2..hahaha

smp type ni pun dok gelak2 lagi bila ingt pic idung kembang tu..tu x masuk pic tekangkang2 lagi tu..eeeeeeee cubit pp Nyue kiri kanan..gerammm

Misz Mieza said...

MM rasa kan, kalau MM still keje kat KL & stay Taman Melati mesti boleh selalu jumpa korang.. Jelesss tengok orang bergathering sakan.. =)

deq's qienz said...

last min la slalu jadi..kalo dq la..hehee btw best gk korag hapi n yg plg nyata compom dq tersgtlah jeles..wuaaaaaa :( nanti suh mama buat lagik tau.

Nisah Idham said...

tumpang sekaki di hari gembira anda (^_~) hehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

last minute tu yg best..pertemuan yg sgt bermakna...akak ni jeles kot xdpt ikot hahaha.....terbaekkk la gath gsf

Si Matatajam said...

Memang Happy sangat dapat jumpa Nyue dan geng yg lain...Happy sesangat kan dear

Si Matatajam said...

Sesaat tidak berjumpa setahun tidak lupa..miss uollsss so much..

Chic Na said...

seronok korang bergathering ye. cepat2 update nyue. tak sabar nk tgk. :)

Karukord Jagau's said...

gambar baru....gambar baru.....cpt la post...nk tgk ^_^

lelamaisara said...

rindu ngan Nyue...:)
best nye rase pengalaman berjumpe dengan korang semua....

shuhadaothman said...

shu jelessssss! hahaha. nnti mohon buat lagi yeeee :D

IntaNBerliaN said...

best kan dpt jumpa camgini :-)

Yana Libra said...

bestnye~~ :)

kinara kinatara said...

seronoknya kina x dapat pergi..:(

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

memang betol2 seronok ni,heheh xsaba tggu entry seterusnye =)

LYAfrina said...

lya dpt rasai kemeriahan ni..insyallah. klo ada lai next athering..nk join..tp klo keadaan kesihatan ok

nuyui a.k.a miss YUI said...

jelesnya tgk..besh2..

Mieya Atiera said...

Wah, bestnyaaa.

kay_are said...

meriah kemain jumpe blogger ramai2 ni.. baru jumpe pun macam dah lame kenal kan? best2.. ape pun selamat tahun baru ye =)

wan nurul hezrina said...

tumpang gembira dalam masa sama jeles oooo.hahahaa

Arina Shamsul said...

pertemuan yang buatkan pipi mama pun lenguh.asik senyum ketawa senyum je kerja..

pertemuan yang benar2 mengembirakan.pertemuan yang benar2 dirindui sampai ketika ini..sob..sob..

miss u dik ..miss u all..

muah!

9n0L4 said...

sonok benor la korang ye. sadisssnye lah kami yg tak dpt ikut ni. hee.

Celoteh Nyue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...